naar onze webwinkel >>>  
oobeschrijvingen
etherische oliën

eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z

Attars
blends

insecten verdrijven

Nederlandse namen
botanische namen
boeken
recepten


basisoliën
basisoliën A t/m Z
basisoliën infoprijzen
basisoliën
etherische oliën
grootverpakkingen

therapeutische mengsels

insecten verdrijvenDode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
Rügener Krijt
probeersetje Krijtinfo plantaardige
huidverzorging

Neutral Dode Zee
Mineral Rügener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging

handcrčmes
shampoo
probeersetjes

massage oliën
huid oliënzepen
Aleppo zepen
zeepaanbiedingmineralen
gezondheidshangers
colliers
knuffelstenen
zoutlampendisclaimer

    Rügener Krijt
60 tot 70 miljoen jaar begon de afzetting van schelpen en schalen van miljarden minuscule organismen zoals bijv. Coccolithophoriden en Foraminiferen. Dit resulteerde na verloop van tijd in van een dikke laag krijt. Door verschuivingen van de krijtafzettingen ontstond tijdens de ijstijden het grootste eiland van Duitsland, Rügen, met zijn bizarre krijtrotsen.

Uit de krijtlagen van het schiereiland Jasmund wordt onder strenge kwaliteitscontroles het beroemde "Rügener Dreikronen Kreide" gewonnen.
In droge toestand bestaat dit krijt uit 98% calciumcarbonaat en geringe hoeveelheden silicium, magnesium, ijzer, jodium en fosfor verbindingen. Het is een zwak alkalisch produkt met de Ph waarde 7,9.

Het Rügener krijt is een zuiver en allergenenvrij natuurprodukt met veel positieve eigenschappen. Door de fijnkorrelige structuur heeft krijt het vermogen om koude en warmte op te slaan, een eigenschap die in diverse behandelingen benut wordt. Ook de absorberende eigenschap van het krijt (uitwassen en binden van verontreinigende stoffen uit de huid) is een basisfunctie voor diverse behandelingen. 


In algemene zin werkt het krijt verlichtend bij pijn, vitaliserend, huidreinigend, celvernieuwend, ontkrampend, ontslakkend, vermindert zwellingen (bv. een zwaar gevoel van de benen) en verbetert de huidstructuur.

Vermengd met water en gebruikt als een pakking, ontwikkelt krijt het vermogen om warmte vast te houden. Vooral bij chronische pijn geeft de constante langdurige warmte een sterk kalmerend effect. Verder wordt de doorbloeding en het metabolisme in het hele lichaam met het Rügener Krijt gestimuleerd, de ademfunctie van de huid verbeterd en het immuunsysteem gestabiliseerd.

Rügener Krijt is in staat om door ontslakking het zuurgehalte van het lichaam te reguleren. Ook bij ontstekingen is reductie van het zuurgehalte een wezenlijke bijdrage aan het genezingsproces.

Er zijn geen negatieve bijwerkingen bekend met als uitzondering:
niet gebruiken bij fundamentele nierstenen of bij storingen van de schildklier veroorzaakt door het gebruik van algen.


Op het eiland Rügen zijn veel instuten (wellness en SPA) die behandelingen met krijt aanbieden, ook fysioterapeuten en alternatieve geneeskundigen maken gebruik van de positieve eigenschappen van dit natuurprodukt.

Rügener krijt kunt u ook zelf toepassen bijv. om te ontslakken, pijn te verminderen, huidstructuur te verbeteren, schoonheidsbehandeling of gewoon voor een fijn gevoel. Gebruik het in bad of als pakking, hier volgt een overzicht van de verschillende mogelijkheden:


gebruik baden pakking of wikkel
warm warm koud
hydrateren en regeneren x x -
peeling x x x
reguleren stofwisseling x x -
wellness x x -
stimuleren immuunsysteem x x -
pijnen - - x
stimuleren doorbloeding x x -
spierkrampen x x x
spijsvertering x x -
ontstekingen - - x
reuma / artritis / jicht x x -
zenuwpijnen x x -
behandeling na operatie - x -
stijve gewrichten - x -
vrouwen klachten x x -
pijnlijke ledematen x x -
voetschimmel en zweetvoeten x - -
koorts - - x
verstuikingen en kneuzingen - - x

Deze informatie werd verstrekt door de producent en is niet bedoeld als medisch advies en mag niet als vervanging voor een bezoek aan arts of therapeut dienen.

CMD Natuurkosmetika, huidverzorging met uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Er wordt geen gebruik gemaakt van synthetische ingrediënten.  

Voor de produktie van CMD natuurcosmetica wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke, grotendeels plantaardige ingrediënten. De gebruikte plantenoliën zijn van hoogwaardige kwaliteit en in veel gevallen afkomstig van biologische teelt.
Minerale olie, uit aardolie gewonnen grondstoffen, synthetische geurstoffen en parabenen zijn uit den boze !

Door het gebruik van natuurlijke grondstoffen is deze huidverzorging bijzonder goed geschikt voor mensen met een zeer droge of vette huid, allergieën en andere huidproblemen.
CDM cosmetica wordt geproduceerd onder controle van het BDIH (keurmerk van Duitse Natuurcosmetica producenten)

  geen gebruik van synthetische geurstoffen, synthetische emulgatoren, minerale oliën of uit mineraalolie vervaardigde grondstoffen


   


Rio de Coco


Mineral krijtserieNeutral Dode Zee


PH-basisch krijtserieRosa MosquetaSandoriniTea Tree verzorgingsilicium gelNigella balsem
   
/CMDcosmetica/RugenerKrijt.htm - laatste wijziging zaterdag 15 april 2017

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer