Anthémis aromatherapie etherische oliën - huidverzorging
Anthemis etherische oliën heilzaam bij vele kwaaltjes






etherische oliën

eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z
toepassingen
Attars
blends


Absint
Acacia
Afrikaantje
Ajowan
Ajuin
Akkermunt
Alant
Amandel bitter
Amber
Ambrette
Amyris
Angelica
Anijs groen
Anijs ster
Arveden
Arnica
Asafetida
Azop
Balsemspar
Basilicum
Basilicum Tulsi
Bay St. Thomas
Benzoë
Bergamot
Bergbonenkruid
Bergceder
Bergden
Bergsteentijm
Berk
Berkenteer
Bernagie
Betel Peper
Bigarade
Bijvoet
Boabo
Bloed Sinaasappel
Boerenwormkruid
Bois de Rose
Boldoblad
Bonenkruid
Borneokamfer
Boronia
Bucco
Bulgaarse Roos
Cabreuva
Cacao
Cade
Cajeputi
Calendula
Cananga
Cardamom
Carrot
Cascarilla
Cassia
Cassie
Catnip
Ceder Atlas
Cederblad
Ceder Mexicaans
Ceder Virginiana
Champaca
Champaca hout
Chinese Munt
Cipriol
Ciste Roos
Citroen
Citroenbalsem
Citroen Eucalyptus
Citroengras
Citroen Munt
Citroen Verbena
Citronella
Citrusolien
Copaiva
Costus
Cubebe
Curcuma
Cypres
Damascener Roos
Davana
Den
Den Himalaya
Den Moeras
Dennenolien
Den Siberisch
Den Zwart
Dille
Douglasie
Dragon
Droogbloem
Duivelsdrek
Duizendblad


prijzen
basisoliën
etherische oliën
grootverpakkingen

insecten verdrijven

therapeutische mengsels



INFO
basis oliën

Nederlandse namen
botanische namen
recepten


zepen
Aleppo zepen
zeepaanbieding


Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
Rügener Krijt
probeersetje Krijt


info plantaardige
huidverzorging

Neutral Dode Zee
Mineral Rügener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging

handcrèmes
shampoo
probeersetjes

massage oliën
huid oliën




   
foto`s
Amber - Barnsteen   Pinus succinifera
productanalyse


Pinus succinifera is een prehistorische naaldboom die behoorde tot de Pinaceae. De hars die door de bomen afgescheiden werd en in de loop van miljoenen jaren versteende, wordt Barnsteen genoemd.
De voornaamste vindplaats van barnsteen is het Oostzeegebied.
Het schiereiland Samland in het Russische gebied Kaliningrad is goed voor 90% van de wereldproductie.
Barnsteen wordt echter ook in kleinere hoeveelheden gevonden in Syrië, Libanon, Thailand, Vietnam, Canada, de VS en Duitsland.
Maya-koning Pakal in barnsteen, barnsteenmuseum in San Christobal, Mexico Voor verschillende kulturen uit de prehistorie was Barnsteen een begeerd object waaruit kralen en hangers gemaakt werden. Amber is zacht en dus moeiteloos te verwerken tot sieraden. Kettingen van grote kralen waren in die tijd een waardevol bezit. In de Bronstijd en Stenen tijdperk goldt Barnsteen eveneens als betaalmiddel. In veel graven werd Barnsteen als bijgave gevonden.
Ook de Germanen hadden reeds beeldjes en sieraden uit Amber.
Volgens de Griekse mythologie is Barnsteen ontstaan uit de tranen van de
Heliaden. Deze treurden om hun broer Phaeton toen hij met de zonnewagen van zijn vader Helios, de griekse zonnegod verongelukte. Hun tranen die op de aarde vielen veranderden in Amber.
Aristoteles vermoedde al in de 4e eeuw v. Chr. dat Barnsteen van plantaardige oorsprong was, evenals later Plinius de Oudere die beweerde dat het het overtollige sap van bomen was. Beiden blijken gelijk te hebben gehad. Het griekse woord voor Barnsteen is elektron, de griekse filosoof Thales van Milete ontdekte dat door wrijven de steen elektrisch geladen wordt.

Amberolie wordt gewonnen door droge destillatie van de fossiele hars. Het is een amberkleurige olie met een zoete, soms ietwat houtige geur en een citrusachtige ondertoon.

Amber
heeft kalmerende eigenschappen en wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt bij; krampen, catarre, pijn, astmatische klachten, infecties.
Ook als toevoeging in afrodiserende massage/huid oliën.

psychisch: Door zijn vrolijke uitstraling heeft Amberolie een kalmerende en ontspannende werking op de geest. De geur verlicht de druk van de dagelijkse sleur en neemt onze angsten.

spiritueel: Amberolie wordt gebruikt voor het verdiepen van meditaties, hij verlicht de geest en bevordert het innerlijk gezichtsvermogen.

contra-indicatie: kan in uitzonderingen bij puur gebruik huidirritaties veroorzaken.

mengen met: Amber kan uitstekend met Geranium, Den, Ceder, Mirre, Galbanum, Wierook, Cypres, Kruidnagel en diverse Citrusoliën gecombineerd worden.
vermoeidheid, stress: 3 druppels Amber, 1 druppels Gember en 2 druppels Pompelmoes toevoegen aan een klein beetje melk of honing. Dit mengsel toevoegen aan een warm bad en hierin 20 min. baden
nerveuze spanningen: verdamp 2-3 druppels in de aromalamp eventueel gemengd met 1 druppel Pompelmoes
zinnelijke massage: voeg 3 druppels Amber, 1 druppel Magnolia, 3 druppels Bergamot toe aan 50 ml. Jojoba olie.





Helaas mogen wij een deel van de informatie over deze olie en recepten op last van de Voedsel en Waren Autoriteit (warenwet) niet meer op onze site publiceren omdat deze in strijd zou zijn met de EEG wetgeving i.z. consumentenbescherming. De gepubliceerde informatie zou een oneerlijke reclame zijn t.o.v. geneesmiddelen. Heel jammer, omdat veel van onze klanten dankbaar gebruik maakten van deze informatie en het zeer zeker niet als oneerlijke reclame ervoeren. 


   



basisolie van de maand


vetzuren
recepten



etherische olie van de maand



oliën zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam




wrattenoliën



welke olie voor welke kwaal



Edom huidverzorging met Dode Zee mineralen

aanbieding



massage oliën

massage oliën zonder synthetische toevoegingen





Rosa Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie





Mineral
huidverzorging met Rügener krijt
aanbieding




Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie




Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie





Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische huid





Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie



   
/aroma/amber.htm - laatste wijziging dinsdag 18 oktober 2011

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer