/


terug naar informatie Absint

naar overzicht oliën >>>

Nederlandse naam

botanische naam

volg Anthémis op
     
Absint etherische olie - productspecificatie / analyse
Davana <<< >>> Dragon <<< >>> Bijvoet
     

1. product

chargenr. E0505 / 201612 / Shiv / Bac
productnaam Absint olie
land van herkomst India
INCI naam Artemisia absinthum
botanische naam Artemisia absinthum
synoniem Wormwood oil
farmacopoea CAS: 8008–93–3 /

2. eigenschappen

kleur bleek blauwgroen
geur sterk kruidig
smaak karakteristiek
consistentie dun vloeibaar
bereiding stoomdestillatie van het kruid
noot hartnoot
element aarde / vuur
ORAC* waarde 17100 µTE / 100g
chakra / kleur hart chakra / groen
*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700

3. reinheid

löslich in Ethanol 90 vol% 0,5 ml ist in 1 ml klar löslich
mischbar mit  Fetten und ätherischen Ölen
relative Dichte25°C 0,924
Brechungsindex20°C 1,4665
optische Drehung20°C -°
Methode  
Säurezahl Lackmus 5,6
alk. und sauer reag. Subst.  
Jodzahl  
Verseifungszahl  
Gehalt Thujon 65%
wasserlösliche Anteile entsprechend
Fremde fette Öle entsprechend
Fremde ther. Öle  
Esterzahl 123
verharzte äther. Öle entsprechend
nichtfl. Anteile  
Frei Alkohol  
Flammpunkt 65° C
Siedepunkt ° C
Erstarrungspunkt  
Organ. Halogenverbind. nicht nachweisbar
Schwermetalle nicht nachweisbar
Peroxidzahl  
Haltbarkeit ab Ld. 2 bis 3 Jahre in gut verschlossene, voll abgefüllte Behälter bei küle Lagerung (angebrochene Gebinde sollten je nach Qualitätsanspruch innerhalb von 3-6 Monaten verbraucht werden)
Haltbarkeit unter Inertgas 48 Monate
Lagerung licht/luft/wärmegeschützt
   

4. analyse gaschromatogram

61,00%   a-thujon   keton
8,00%   b-thujon   keton
10,00%   thujol   monoterpenol
1,10%   a-terpineol   monoterpenol
%   absinthol   fenol
11,00%   absinthine   fenol
%   cadinen   monoterpen
%   camfen   monoterpen
%   pinen   monoterpen
%   bisabolen   monoterpen
%   sabinen   monoterpen
%   b-caryophyllen   sesquiterpen
5,50%   sabinyl acetat   ester
%   chrysanthenyl acetat   ester
%   linalyl acetat   ester
%   sonstige    



Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.






Absint etherische olie kopen







Veiligheid:
brandbaar. stabiele vloeistof, schokbestendig.
niet giftig bij inhaleren
Xi-Xn-N: toxisch, irritant voor ogen en huid; kan mogelijk allergische dermatitis veroorzaken. schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen. geopende ogen 10 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid spoelen met water en wassen met neutrale zeep.
Bij ingestie melk of water drinken, onmiddelijk een arts waarschuwen en etiket/verpakking tonen.
     

allergenen:


aromatherapie etherische oliën massage oliën aromamengsels
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aroma/analysetholie/analyseAbsint.htm - laatste wijziging zondag 05 februari 2017

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer