/


terug naar informatie over Ambrettezaad

naar overzicht oliën >>>

Nederlandse naam

botanische naam

volg Anthémis op
     
Ambrettezaad absolue - productspecificatie / analyse
 

1. product

chargenr. E3030 / 18-0805 / Shiv
productnaam Ambrettezaad olie
land van herkomst India
INCI naam Abelmoschus moschatus
botanische naam Abelmoschus moschatus var. medic
synoniem aetheroleum abelmoschi - Hibiscus abelmoschus - Ambrette zaad - Muskuszaad
farmacopoea CAS: 8015-62-1 / FEMA: 2051

2. eigenschappen

kleur bleekgeel
geur vage muskgeur
smaak bitter
consistentie helder, vloeibaar
bereiding extract van het gedroogde zaad
noot basis noot
element aarde / vuur
ORAC waarde *  
chakra / kleur  
*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700

3. reinheid

löslich in Ethanol 96 vol% 1 ml ist in 2 ml klar löslich
mischbar mit  Fetten und ätherischen Ölen, nicht mit Wasser
relative Dichte25°C 0,901
Brechungsindex20°C 1,4750
optische Drehung20°C
Farbe Gardner  
Säurezahl Lackmus  
alk. und sauer reag. Subst.  
Jodzahl  
Verseifungszahl  
Gehalt  
wasserlösliche Anteile entsprechend
Fremde fette Öle entsprechend
Fremde äther. Öle  
fremde Ester entsprechend
verharzte äther. Öle entsprechend
nichtfl. Anteile  
Frei Alkohol  
Flammpunkt 43,3° C
Siedepunkt  
Erstarrungspunkt  
Organ. Halogenverbind. nicht nachweisbar
Schwermetalle nicht nachweisbar
Peroxidzahl  
Haltbarkeit ab Ld. 2 bis 3 Jahre in gut verschlossene, voll abgefüllte Behälter bei küle Lagerung (angebrochene Gebinde sollten je nach Qualitätsanspruch innerhalb von 3-6 Monaten verbraucht werden)
Haltbarkeit unter Inertgas 72 Monate
Lagerung licht/luft/wärmegeschützt
   

4. analyse gaschromatogram (gemiddeld)

grens 0,50%

0,80%   trans-2-trans-4-decadien-1-al   aldehyd
0,70%   dodecen-1-yl-acetate   ester
59,10%   trans-2-trans-6-farnesyl acetate   ester
3,80%   cis-2-trans-6-farnesyl acetate   ester
3,50%   trans-2-trans-6-farnesol2    
5,60%   decylacetate   ester
4,00%   dodecylacetate   ester
1,00%   ethyl hexadecanate   acid
0,69%   ethyl laurate   acid
1,74%   ambrettolid   keton
1,10%   trans-2-trans-6-farnesyl propionate    
1,40%   hexadecanoic acid   acid
7,80%   (Z)-7-hexadecen-16-olid   keton
0,50%   linoleic acid   acid
0,90%   (E)-9-octadecanoic acid   acid
1,00%   cis-9-octadecen-18-olid   keton
1,60%   tetradecen-1-yl-acetate   ester
1,80%   cis-5-tetradecen-14-olid   keton
%   sonstige    

De karakteristieke muskus-achtige geur van deze olie wordt veroorzaakt door het aanwezige keton, ambrettelide, een lacton van ambrettolic acid.




Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.





Ambrettezaad etherische olie kopen






Veiligheid:
Brandbaar. Stabiele vloeistof, schokbestendig.
Xn-Xi-N: irritant voor ogen en huid; kan allergische reactie veroorzaken, schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  niet in het milieu afvloeien: grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen indien mogelijk verwijderen. open ogen 15 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid grondig afspoelen en wassen met water en neutrale zeep.
ingestie: mond spoelen en een arts waarschuwen. etiket/verpakking tonen.
 

allergenen:


aromatherapie etherische oliën massage oliën aromamengsels
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aromabasis/analysetholie/analyseAmbrettezaad.htm - laatste wijziging vrijdag 02 november 2018

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer