/


terug naar informatie Amyris

naar overzicht oliën >>>

Nederlandse naam botanische naam
volg Anthémis op
 
Amyris etherische olie - productspecificatie / analyse
>>>Sandelhout
 

1. product

chargenr. E1805 / 201611 / Bac / Th
productnaam Amyris olie, Torchwood oil, Amyris oil westindian
land van herkomst Haiti
INCI naam Amyris oil
botanische naam Amyris balsamifera
synoniem Oleum Santali indic.occident, Torchwood, West-Indische Sandelhout, West-Indische Rozenhout
farmacopoea CAS: 8015-65-4 / Einecs: 90320-49-3

2. eigenschappen

kleur helder geelbruin
geur mild, warm houtig, balsamiek
smaak karakteristiek
consistentie helder, taai stroperig
boven 30° C vloeibaar
bereiding stoomdestillatie hout
noot basisnoot
element aarde / vuur
ORAC waarde * 53250 µTE / 100g
chakra / kleur wortel-, sacraal chakra / geel-groen
*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700

3. reinheid

löslich in Ethanol 96 vol% löslich. helder
mischbar mit  Fetten und ätherischen Ölen
relative Dichte20°C 0,964
Brechungsindex20°C 1,507
optische Drehung20°C +32°
Farbe Gardner  
Säurezahl 1.00 max. KOH/g
Verseifungszahl 4-5
Terpenkohlenwasserstoffe  
valeraniol+eudesmol >35%
Lösemittel / Träger keine
Frei Alkohol  
Mengenbegrenzte Stoffe keine
verharzte äther. Öle entspricht DAB
Flammpunkt >94° C
Siedepunkt 292° C
Erstarrungspunkt < 10° C
Dimethylsulfid entspricht DAB
Menthofuran entspricht DAB
Peroxidzahl  
Haltbarkeit ab Ld. 4 bis 6 Jahre oder länger in gut verschlossene, voll abgefüllte Behälter bei küle Lagerung (angebrochene Gebinde sollten je nach Qualitätsanspruch innerhalb von 4-8 Monaten verbraucht werden)
Lagerung Lagertemperatur 5° - 15° C
licht / luft / wärmegeschützt
   

4. analyse gaschromatogram

1,70%   ar-curcumen    
9,70%   elemol    
4,60%   a-eudesmol   sesquiterpenol
8,80%   b-eudesmol   sesquiterpenol
9,60%   g-eudesmol   sesquiterpenol
8,60%   7-epi-alpha-eudesmol   sesquiterpenol
8,40%   10-epi-gamma-eudesmol   sesquiterpenol
24,00%   valerianol   sesquiterpenol
2,30%   selina-3,7    
1,60%   drimenol   sesquiterpenol
2,90%   zingiberen   sesquiterpen
%   sonstige    

Van Amyris zijn 56 werkstoffen bekend, waarvan hier de voornaamste



Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.



Amyris olie kopen










Veiligheid:
Stabiele vloeistof, schokbestendig,
Xn-Xi-N: irritant voor ogen en huid; niet carcinogeen; niet schadelijk voor de gezondheid, niet in het milieu afvloeien: grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen, open ogen spoelen met overvloedig water
huidcontact: gecontamineerde huid grondig wassen met neutrale zeep.
Bij ingestie braken opwekken en een arts waarschuwen.
     

aromatherapie etherische oliën massage oliën aromamengsels
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aroma/analysetholie/analyseAmyris.htm - laatste wijziging zondag 05 februari 2017

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer