/


terug naar informatie Anijs

naar overzicht oliën >>>

Nederlandse naam

botanische naam

volg Anthémis op
     
Anijs etherische olie - productspecificatie / analyse
analyse Steranijs <<< >>> analyse Anijs zaadolie
   

1. product

chargenr. E4000 / 18-0215 / Th / Shiv
productnaam Anijsolie
land van herkomst India
INCI naam Anisum leaf oil
botanische naam Pimpinella anisum
synoniem Anisi aetheroleum
oleum anisi
farmacopoea CAS: 8007-70-3

2. eigenschappen

kleur kleurloos
geur karakteristiek
smaak karakteristiek, warm, zoet
noot kopnoot
element vuur - water
consistentie helder, vloeibaar
bereiding stoomdestillatie kruid
stamplant Pimpinella anisum
noot kopnoot
element vuur / water
ORAC waarde *  
chakra / kleur  
*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700

3. reinheid

löslich in Ethanol 96 vol% löslich. helder
mischbar mit  Fetten und ätherischen Ölen
relative Dichte20°C 0.9801
Brechungsindex20°C 1.573
optische Drehung20°C +24°
Farbe Gardner  
Säurezahl Lackmus 1  
alk. und sauer reag. Subst.  
Terpenkohlenwasserstoffe  
Verseifungszahl  
Jodzahl  
Frei Alkohol  
fette Öle  
verharzte äther. Öle entspricht DAB
wasserlösliche Anteile  
Siedepunkt 220° C
Flammpunkt 95° C
Erstarrungspunkt 12° C
Schmelzpunkt >16,6° C
Dimethylsulfid entspricht DAB
Menthofuran entspricht DAB
Peroxidzahl  
Haltbarkeit ab Ld. bis 2 Jahre in gut verschlossene, voll abgefüllte Behälter bei küle Lagerung (angebrochene Gebinde sollten je nach Qualitätsanspruch innerhalb von 3-6 Monaten verbraucht werden)
Haltbarkeit unter Inertgas 24 Monate
Lagerung licht/luft/wärmegeschützt
   

4. analyse gaschromatogram

89,46%   trans-anethol   aldehyde
4,12%   estragol   fenol
0,30%   cis-anethol   aldehyde
2,80%   anis aldehyd   aldehyde
1,10%   a-terpineol   monoterpenol
0,60%   linalol   monoterpenol
%   sonstige    


Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.



groene Anijs olie kopen









Veiligheid:
vloeistof en damp brandbaar; stabiele vloeistof, schokbestendig.
Xn-Xi-N: irritant voor ogen en huid; irritant voor slijmvliezen, schadelijk bij ingestie kans op darmirritaties; niet carcinogeen;  gevaarlijk voor het milieu, grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen; open ogen minstens 15 minuten spoelen met overvloedig water of melk.
huidcontact: gecontamineerde huid overvloedig spoelen met water en zeep.
Bij ingestie braken vermijden; melk of norit toedienen, een arts waarschuwen en etiket/verpakking tonen.

allergenen:  linalol


aromatherapie etherische oliën massage oliën aromamengsels
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aroma/analysetholie/anijsgroen.htm - laatste wijziging zaterdag 17 maart 2018

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer