Anthémis aromatherapie


terug naar informatie Bergamot

naar overzicht oliën >>>

Nederlandse naam

botanische naam

       
Bergamot etherische olie - productspecificatie / analyse
analyse Bergamot biologisch <<<   >>> analyse Bergamot bergapteenvrij

1. product

chargenr. E1021 / 201112 / SENS174
productnaam Bergamot olie Reggio
land van herkomst Italië
INCI naam Citrus bergamia peel oil expressed
botanische naam Citrus aurantium bergamia
synoniem Bergamottae aetheroleum
Oleum bergamottae
farmacopoea CAS 8007-75-8

2. eigenschappen

kleur helder geelgroen
geur groen-fruitige frisse Citrusgeur, organoleptisch
smaak bitter kruidig
noot hoofdnoot
element lucht - vuur
consistentie helder, vloeibaar
bereiding koude persing uit schil van bijna rijp fruit

3. reinheid

löslich in Ethanol 96 vol% 1:10 klar löslich
mischbar mit  Fetten und ätherischen Ölen
relative Dichte20°C 0,871
Brechungsindex20°C 1,466
optische Drehung20°C +31,0°
Farbe Gardner  
pH Wert 4,4
alk. und sauer reag. Subst.  
Jodzahl  
Verwendung in Parfümerie - Aromatherapie - Kosmetika - Seifen - Aromen
Eigenschaften Kühlend - Antidepressivum - antiseptische und antibiotische Wirkung
Fremde äther. Öle  
fremde Ester entsprechend
verharzte äther. Öle entsprechend
nichtfl. Anteile 5% = Verdampfungsrückstand
Organ. Halogenverbind. nicht nachweisbar
Schwermetalle nicht nachweisbar
Flammpunkt 52° C
Siedepunkt 159° C
Gehalt an Estern 39%
Erstarrungspunkt  
Haltbarkeit ab Ld. 3 bis 4 Jahre in gut verschlossene, voll abgefüllte Behälter bei küle Lagerung (angebrochene Gebinde sollten je nach Qualitätsanspruch innerhalb von 3-6 Monaten verbraucht werden)
Lagerung licht/luft/wärmegeschützt
   

4. analyse gaschromatogram

1,23%   a-pinen   monoterpen
2,67%   b-pinen   monoterpen
2,20%   myrcen   monoterpen
44,67%   d-limonen (40,0 - 50,0%)   monoterpen
6,12%   g-terpinen   monoterpen
13,23%   linalol (12,5 - 15,0%)   monoterpenol
26,09%   linalyl acetat (25,0 - 30,0%)   ester
0,17%   neral   aldehyde
0,31%   geranial   aldehyde
0,28%   camphen   monoterpen
0,42%   a-terpineoln   monoterpen





Bergamot-olie kopen









Veiligheid:
olie en damp ontvlambaar. stabiele vloeistof, schokbestendig. kontakt met de huid vermijden.
Xn-Xi-N: irritant voor ogen en huid; irritant voor slijmvliezen, schadelijk bij ingestie kan bij verslikken longschade veroorzaken; niet carcinogeen;  kan dermatitis veroorzaken. schadelijk voor in water levende organismen
oogcontact: eventuele contactlenzen indien mogelijk verwijderen. open ogen 15 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid afspoelen en wassen met water en neutrale zeep.
Bij ingestie mond spoelen, niet het braken opwekken en een arts waarschuwen etiket/verpakking tonen.
     

aromatherapie etherische oliën massage oliën aromamengsels
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aroma/analysetholie/analyseBergamot.htm - laatste wijziging donderdag 22 december 2011

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer