/


terug naar informatie Cananga

naar overzicht oliën >>>

Nederlandse naam

botanische naam

volg Anthémis op
     
Cananga etherische olie productspecificatie / analyse

analyse Ylang Ylang 3 <<<

     >>> analyse Ylang Ylang extra

1. product

chargenr. E1970 / 18-0915 / Aro / Shiv
productnaam Javaanse Cananga olie
land van herkomst Indonesië - Java
INCI naam Cananga odorata
botanische naam Cananga odorata var. macrophylla
synoniem Oleum anonae
farmacopoea CAS: 68606-83-7 / Einecs: 281-092-1

2. eigenschappen.

kleur helder licht geel
geur zoet houtige bloemengeur, balsemiek
smaak bitter
consistentie dun vloeibaar
bereiding stoomdestillatie van bloemen
noot midden tot basisnoot
element water / aarde
ORAC* waarde 119000 µTE/100g
chakra / kleur hart chakra / rose
*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700

3. reinheid

löslich in Ethanol 90 vol% stark trüb
mischbar mit  Fetten und ätherischen Ölen
relative Dichte20°C 0,925 g/cm³
Brechungsindex20°C 1,501
optische Drehung20°C -20°
Prüfung Überprüft nach der chiralen Methode
Farbe Gardner  
pH-Wert 4,8
alk. und sauer reag. Subst.  
Verseifungszahl  
Jodzahl  
Esterzahl 100
Fremde fette Öle entsprechend
Fremde äther. Öle  
fremde Ester  
verharzte äther. Öle entsprechend
nichtfl. Anteile  
Organ. Halogenverbind. nicht nachweisbar
Schwermetalle nicht nachweisbar
Flammpunkt 97° C
Erstarrungspunkt  
Haltbarkeit ab Ld. 4 bis 5 Jahre in vollen, geschlossene Gebinden
(angebrochene Gebinde sollten je nach Qualitätsanspruch innerhalb von 3 Monate verbraucht werden)
Haltbarkeit unter Inertgas 72 Monate
Lagerung Lagertemperatur 5° - 19 ° C
licht / luft / wärmegeschützt
   

4. analyse gaschromatogram

12,23%   p-cresolmethylether   ether
<1%   limonen   monoterpen
4,941%   linalool   monoterpenol
11,878%   b-caryophyllen   sesquiterpen
3,021%   methyl benzoat   ester
0,483%   nerol   monoterpenol
1,856%   geraniol   monoterpenol
14,336%   benzyl acetat   ester
6,544%   d-germacren   sesquiterpen
3,942%   geranyl acetat   ester
16,434%   germacren   sesquiterpen
6,005%   cadinen   sesquiterpen
1,823%   cinnamyl acetat   ester
4,895%   benzyl benzoat   ester
1,651%   benzyl salicylat   ester

Werkzame bestanddelen:
Sesquiterpenen: farneseen, b-caryophylleen. Monoterpenische en aromatische alcoholen: linalol  10-50%, limoneen, benzilique alcohol. Sesquiterpenische alcoholen: farnesol, terpineol, borneol, nerolidol, safrol, linalol, cadinol. Esters: cresol-methyl-ether 15%, geranyl-acetaat 5%, benzyl-acetaat 10%, benzyl-benzoaat. Fenolen: p-cresol, eugenol, nerol.  Fenol-methyl-ethers: p-cresol M.E. 15%. Zeer complexe olie met een groot aantal sporenelementen kleiner dan 1%.

The fragrant flowers of Cananga odorata are used for personal adornment. Oil distilled from the flowers is used to supply the dominant odour note of many perfumes, soap and toiletries for men. Cananga Oil mixed with coconut oil was used to make a hair oil named Macassar oil, which claimed to promote hair growth and was popular and used extensively in Victorian England




Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.




Cananga olie kopen


 


Veiligheid:
olie en damp ontvlambaar. stabiele vloeistof, schokbestendig. kontakt met de huid vermijden.
Xn-Xi-N: irritant voor ogen en huid; irritant voor slijmvliezen, schadelijk bij ingestie kan bij verslikken longschade veroorzaken; niet carcinogeen;  kan dermatitis veroorzaken. schadelijk voor in water levende organismen
oogcontact: eventuele contactlenzen indien mogelijk verwijderen. open ogen 15 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid afspoelen en wassen met water en neutrale zeep.
Bij ingestie mond spoelen, niet het braken opwekken en een arts waarschuwen etiket/verpakking tonen.
     

allergenen: nerol - geraniol - linalol - limonen

Grenzwert 10 ppm: 'Leave-on'-Produkte - Produkte bleiben deklarationsfrei bis zu einer Dosierung von  0,020 %

Grenzwert 100 ppm: 'Rinse-off'-Produkte - Produkte bleiben deklarationsfrei bis zu einer Dosierung  von 0,200 %


aromatherapie etherische oliën massage oliën aromamengsels
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aromabasis/analysetholie/analyseCananga.htm - laatste wijziging zondag 16 september 2018

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer