Anthémis aromatherapie
 
terug naar informatie Cardamom

naar overzicht oliën >>>

Nederlandse naam

botanische naam

       
Cardamom etherische olie - productspecificatie / analyse
 

1. product

chargenr. E1345 / 2911 / Na
productnaam Cardamom olie
land van herkomst Guatamala
INCI naam Elettaria cardamomum
botanische naam Elettaria cardamomum
synoniem Oleum cardamomum
farmacopoea  

2. eigenschappen

kleur bleekgeel
geur warm, zoet kruidig
smaak zoet kruidig
noot midden
element water - vuur
consistentie helder, vloeibaar
bereiding stoomdestillatie
zaad

3. reinheid

löslich in Ethanol 96 vol% löslich. helder
mischbar mit  Fetten und ätherischen Ölen
relative Dichte20°C  
Brechungsindex20°C  
optische Drehung20°C -°
Farbe Gardner  
Säurezahl Lackmus 1  
alk. und sauer reag. Subst.  
Terpenkohlenwasserstoffe  
Verseifungszahl  
Jodzahl  
Frei Alkohol  
fette Öle  
verharzte äther. Öle entspricht DAB
Flampunkt ° C
wasserlösliche Anteile  
Erstarrungspunkt  
Dimethylsulfid entspricht DAB
Menthofuran entspricht DAB
Peroxidzahl  
Haltbarkeit ab Ld. 4 bis 5 Jahre
Lagerung licht/luft/wärmegeschützt
   

4. analyse gaschromatogram

1,29%   a-pinen   monoterpen
32,36%   1,8-cineol   oxyde
0,24%   p-cymen   monoterpen
2,68%   d-limonen   monoterpen
2,12%   a-terpineol   monoterpenol
0,80%   geraniol   monoterpenol
3,80%   linalol   monoterpenol
1,00%   terpinen-4-ol   monoterpenol
0,30%   g-terpinen   monoterpen
1,72%   b-myrcen   monoterpen
0,34%   b-pinen   monoterpen
3,55%   sabinen   monoterpen
40,20%   terpinylacetat   ester
4,13%   linalylacetat   ester





Kardamom olie kopen


aromatherapie etherische oliën massage oliën aromamengsels
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aromabasis/analysetholie/cardamom.htm - laatste wijziging zondag 14 februari 2010

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer