/


terug naar informatie Ho-blad

naar overzicht oliën >>>

Nederlandse naam

botanische naam

       
Ho-blad etherische olie - productspecificatie

analyse Rozenhout India <<<

>>> analyse Rozenhout dalbergia <<< >>> Ho-hout
 

1. product

chargenr. E0025 / 201801 / Aro / Bac / Th
productnaam Hobladolie / Ho-Sho olie - Schiu oil
land van herkomst Japan
INCI namen Cinnamomum camphora linaloolifera
botanische naam Cinnamomum camphora sieb.
synoniemen Ho-Sho / Ho leaf oil
farmacopoea CAS: 91745-89-0 / Einecs: 294-760-2

2. eigenschappen

kleur helder
geur houtige Rozengeur
smaak bitter
consistentie vloeibaar
bereiding stoomdestillatie van bladeren
noot hart / basisnoot
element water / lucht
ORAC* waarde  
chakra / kleur  
*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700

3. reinheid

löslich in Ethanol 96 vol% sehr leicht löslich
löslich in Wasser/Glycerol schwer löslich
mischbar mit  fetten und ätherischen Öle
relative Dichte25°C 0,868
Brechungsindex20°C 1,464
optische Drehung20°C -15°
Methode Chirale Überprüfung
Wassergefährdungsklasse  
Säurezahl  
alk. und sauer reag. Subst.  
Esterzahl  
pH Wert 4,4
Jodzahl  
fremde Ester  
fette Öle  
verharzte äther. Öle  
Dampf Dichte 0.87 ( Luft = 1 )
Flammpunkt 55° C
Schmelzpunkt 204° C
Siedepunkt 177,5° C
Organ. Halogenverb.  
Schwermetalle  
Peroxidzahl  
Haltbarkeit ab Ld. 3 bis 4 Jahre in gut verschlossene, voll abgefüllte Behälter bei küle Lagerung (angebrochene Gebinde sollten je nach Qualitätsanspruch innerhalb von 12 Monaten verbraucht werden)
Haltbarkeit unter Inertgas 60 Monate
Lagerung Lagertemperatur 5° - 15° C
licht / luft / wärmegeschützt
   

4. analyse gaschromatogram

0,09%   camphor   keton
0,50%   d-limonen   monoterpen
<0,30%   methyl eugenol   monoterpenol
<0,40%   geraniol   monoterpenol
<0,90%   citronellol   monoterpenol
0,52%   b-caryophyllen   sesquiterpen
94,00%   linalol   monoterpenol
1,30%   linalol oxide   oxyde
0,04%   safrol   aldehyde
%   sonstige    


Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.




Ho-blad olie kopen









Veiligheid:
Brandbaar. Stabiele vloeistof, schokbestendig.
Xn-Xi: irritant voor ogen en huid; kan allergische reactie veroorzaken, schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  niet in het milieu afvloeien: grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen indien mogelijk verwijderen. open ogen 15 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid grondig afspoelen en wassen met water en neutrale zeep.
Bij ingestie een arts waarschuwen. etiket/verpakking tonen.
     

allergenen: citronellol - geraniol - linalol - eugenol - limonen

Grenzwert 10 ppm: 'Leave-on'-Produkte - Produkte bleiben deklarationsfrei bis zu einer Dosierung von  0,001 %

Grenzwert 100 ppm: 'Rinse-off'-Produkte - Produkte bleiben deklarationsfrei bis zu einer Dosierung  von 0,011 %

aromatherapie etherische oliën massage oliën aromamengsels
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aroma/analysetholie/hoblad.htm - laatste wijziging zondag 21 januari 2018

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer