/


terug naar informatie over Hysop

naar overzicht oliën >>>

 

Nederlandse naam

botanische naam

volg Anthémis op
 
Hysop etherische olie - productspecificatie / analyse
 

1. product

chargenr. E1230 / 201710 / Shiv / Aro
productnaam Hysop olie
land van herkomst Frankrijk
INCI naam Hyssopus officinalis
botanische naam Hyssopus officinalis var. decumbens
synoniem  
farmacopoea CAS: 84603-66-7 / Einecs: 283-266-2

2. eigenschappen

kleur bleekgeel
geur medicinaal kruidig
smaak bitter
consistentie vloeibaar
bereiding stoomdestillatie bloeiend kruid (opbrengst van etherische olie is gering, slechts 0,3 tot 0,9%)
noot top noot
element vuur / lucht
ORAC waarde * 20900 µTE / 100g
chakra / kleur wortel, buik en solar plexus / violet
*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700

3. reinheid

löslich in Ethanol 96 vol% 1 ml ist in 2 ml klar löslich
mischbar mit  Fetten und ätherischen Ölen
relative Dichte20°C  
Brechungsindex20°C 1,
optische Drehung20°C -°
Farbe Gardner  
Säurezahl Lackmus  
alk. und sauer reag. Subst.  
Jodzahl  
Verseifungszahl  
Gehalt  
wasserlösliche Anteile entsprechend
Fremde fette Öle entsprechend
Fremde äther. Öle  
fremde Ester entsprechend
verharzte äther. Öle entsprechend
nichtfl. Anteile  
Frei Alkohol  
Flammpunkt ° C
Siedepunkt ° C
Erstarrungspunkt  
Organ. Halogenverbind. nicht nachweisbar
Schwermetalle nicht nachweisbar
Peroxidzahl  
Haltbarkeit ab Ld. 3 Jahre in gut verschlossene, voll abgefüllte Behälter bei küle Lagerung (angebrochene Gebinde sollten je nach Qualitätsanspruch innerhalb von 3-6 Monaten verbraucht werden)
Haltbarkeit unter Inertgas 60 Monate
Lagerung Lagertemperatur 5° - 15° C
licht / luft / wärmegeschützt
   

4. analyse gaschromatogram

23,60%   1.8-cineol   oxyde
8,30%   b-pinen   monoterpen
0,90%   d-limonen   monoterpen
4,20%   camphen   monoterpen
2,10%   linalol   monoterpen
15,40%   camphon   monoterpen
43,20%   carnosol   fenol
9,40%   carnosol acid   fenol
1,00%   ursol acid   acid
1,00%   oleanolol acid   acid
1,00%   3,4-Dihydroxy­zimtsäure   acid
%   Sonstige    



Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.


Hysop etherische olie kopen






Veiligheid:
vloeistof en damp ontvlambaar; stabiele vloeistof, schokbestendig.
Xn-Xi-N: irritant voor ogen en huid; irritant voor slijmvliezen, schadelijk bij ingestie kans op darmirritaties; niet carcinogeen;  gevaarlijk voor het milieu, grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen; open ogen minstens 10 minuten spoelen met water of melk.
huidcontact: gecontamineerde huid overvloedig spoelen met water en zeep.
Bij ingestie braken vermijden; melk of norit toedienen, een arts waarschuwen en etiket/verpakking tonen.

allergenen: limonen - linalol


aromatherapie etherische oliën massage oliën aromamengsels
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aroma/analysetholie/analyseHysop.htm - laatste wijziging maandag 20 november 2017

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer