Anthémis aromatherapie
 
terug naar informatie Kalmoes

naar overzicht oliën >>>

Nederlandse naam

botanische naam

       
Kalmoes etherische olie - productspecificatie / analyse
 

1. product

chargenr. E1280 / 2907 / SEE23
productnaam Kalmoesolie
land van herkomst India
INCI naam Acorus calamus
botanische naam Acorus calamus
synoniemen Oleum calami
farmacopoea  

2. eigenschappen

kleur geel
geur warm houtig specerij-achtig
smaak scherp
consistentie helder
bereiding stoomdestillatie van de wortelstok

3. reinheid

löslich in Ethanol 80 vol% 1 ml. ist in 8 ml. löslich
mischbar mit  Fetten und ätherischen Ölen
relative Dichte25°C 0,9901
Brechungsindex20°C 1,500
optische Drehung20°C -4,8°
Farbe Gardner  
Säurezahl 7,0
alk. und sauer reag. Subst.  
Terpenkohlenwasserstoffe  
Verseifungszahl 8,0
Jodzahl  
Frei Alkohol  
Esterzahl  
alk. und sauer reag. Subst.  
Fremde fette Öle  
Fremde äther. Öle  
fremde Ester  
nichtfl. Anteile  
verharzte äther. Öle entspricht DAB
wasserlösliche Anteile <1
Organ. Halogenverbind. nicht nachweisbar
Schwermetalle nicht nachweisbar
Siedepunkt 89° C
Flammpunkt 126° C
Haltbarkeit ab Ld. 22 Monate
Haltbarkeit unter Inertgas 50 Monate
Lagerung licht/luft/wärmegeschützt
   

4. analyse gaschromatogram

75%   Azaron    
%   Sonstige    





Kalmoes olie kopen


aromatherapie etherische oliën massage oliën aromamengsels
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aromabasis/analysetholie/analyseKalmoes.htm - laatste wijziging zaterdag 13 februari 2010

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer