Anthémis aromatherapie
 
terug naar informatie Kamfer

naar overzicht oliën >>>

Nederlandse naam botanische naam
       
Kamfer etherische olie - productspecificatie / analyse
 

1. product

chargenr. E1285 / 201003 / KAP04
productnaam Kamfer olie
land van herkomst Indonesië
INCI namen 1,7,7-trimethylbicyclo [2.2.1] heptan-2-one, 2-bornanone
botanische naam Cinnamomum camphora
synoniemen Lauraceen-Campher - Camphor
Camphora aetheroleum
Oleum camphoratum
farmacopoea  

2. eigenschappen

kleur helder kleurloos
geur cineol kamferachtig
smaak bijtend scherp
consistentie vloeibaar
bereiding stoomdestillatie uit hout

3. reinheid

löslich in Ethanol 90 vol% 1:5 L90 klar löslich
löslich in Wasser/Glycerol schwer löslich
mischbar mit  fetten und ätherischen Ölen
relative Dichte20°C 0,90
Brechungsindex20°C 1,4650
optische Drehung20°C +20,0°
Farbe Gardner  
Wassergefährdungsklasse Klasse 1 Schwach
Säurezahl 1
alk. und sauer reag. Subst.  
1,8 Cineol 32%
Kampfer 12%
Jodzahl  
Verwendung in Parfümerie - Aromen - Kosmetika - Pharmazeutica
Eigenschaften antiseptisch - antibakterieller - analgetischen Wirkungen
verharzte äther. Öle  
wasserlösliche Anteile  
Flammpunkt 47° C
Schmelzpunkt 204° C
Siedepunkt 177,5° C
Organ. Halogenverb.  
Schwermetalle  
Peroxidzahl  
Haltbarkeit ab Ld. 30 Monate
Lagerung licht/luft/wärmegeschützt
   

4. analyse gaschromatogram

4,708%   a-pinen    
3,982%   b-pinen    
1,500%   myrcen    
6,017%   a-phellandren    
33,532%   1.8-cineol    
14,173%   limonen    
5,303%   a-bisobolol    
0,767%   linalol oxyd    
6,80%   p-cymen    
18,08%   kampher    





Kamfer olie kopen


aromatherapie etherische oliën massage oliën aromamengsels
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aroma/analysetholie/analysekamfer.htm - laatste wijziging zondag 05 december 2010

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer