/


terug naar informatie Kaneel

naar overzicht oliën >>>

  Nederlandse naam botanische naam
volg Anthémis op
       
Kaneel etherische olie productspecificatie / analyse

analyse Kaneel schors <<<

  >>> analyse Kaneel blad

1. product

chargenr. E1330 / 18-0825 / Shiv
productnaam Kaneel olie
land van herkomst India
INCI naam Laurus Cinnamomum
botanische naam Cinnamomum zeylanicum
synoniem Oleum cinnamomi Ceylanicae
farmacopoea CAS: 8015-91-6 / Fema: 2291 / Einecs:

2. eigenschappen

kleur helder bruingeel
geur zoete aromatische Kaneelgeur
smaak zoet aromatisch, brandend
consistentie helder, vloeibaar
bereiding stoomdestillatie twijgen
noot hartnoot
element vuur / aarde
ORAC* waarde 10340 µTE/100g
chakra / kleur solar plexus / oranje
*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700

3. reinheid

löslich in Ethanol 96 vol% klar löslich
mischbar mit  Fetten und ätherischen Ölen
relative Dichte20°C 1.021 g/cm³
Brechungsindex20°C 1,548
optische Drehung20°C -0,5°
Farbe Gardner  
Säurezahl Lackmus  
alk. und sauer reag. Subst.  
Verseifungszahl  
Jodzahl  
wasserlösliche Anteile  
Fremde fette Öle  
Fremde äther. Öle  
fremde Ester  
verharzte äther. Öle  
nichtfl. Anteile  
Organ. Halogenverbind. nicht nachweisbar
Siedepunkt 79° C
Flammpunkt 87° C
Erstarrungspunkt  
Haltbarkeit ab Ld. 2 bis 3Jahre in vollen, geschlossene Gebinden
(angebrochene Gebinde sollten je nach Qualitätsanspruch innerhalb von 6 Monate verbraucht werden)
Haltbarkeit unter Inertgas 48 Monate
Lagerung Lagertemperatur 5° - 23° C
licht / luft / wärmegeschützt
   

4. analyse gaschromatogram

34,40%   cinnamic aldehyd (max. 30 - 35%)   aldehyd
<0,20%   benzaldehyd   aldehyd
5,810%   E-cinnamyl alcohol   alcohol
6,150%   eugenol acetat (4-Allyl-2-methoxy­phenol)   ester
1,40%   cinnamyl acetat   ester
2,30%   benzyl benzoat   ester
1,40%   eugenyl acetat   ester
%   Sonstige    

Cinnamon bark contains approximately 41-51% aldehydes. It contains cinamaldehyde or cinnamic aldehyde (an aromatic aldehyde) which gives the flavoring that people love in mints, gums, etc.


Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.





Kaneel olie kopen






Veiligheid:
brandbaar, stabiele vloeistof, schokbestendig. kontakt met de huid vermijden.
Xn-Xi-N: irritant voor ogen en huid; irritant voor slijmvliezen, schadelijk bij ingestie kan bij verslikken longschade veroorzaken; niet carcinogeen;  kan dermatitis veroorzaken. zeer schadelijk voor in water levende organismen
oogcontact: eventuele contactlenzen indien mogelijk verwijderen. open ogen 15 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid grondig afspoelen en wassen met water en neutrale zeep.
Bij ingestie het braken vermijden en een arts waarschuwen etiket/verpakking tonen.
     

allergenen: eugenol - cinnamal - benzyl benzoat

Grenzwert 10 ppm: 'Leave-on'-Produkte - Produkte bleiben deklarationsfrei bis zu einer Dosierung von  0,001 %

Grenzwert 100 ppm: 'Rinse-off'-Produkte - Produkte bleiben deklarationsfrei bis zu einer Dosierung  von 0,012 %

 


aromatherapie etherische oliën massage oliën therapeutische oliën
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aromabasis/analysetholie/analyseKaneel.htm - laatste wijziging zaterdag 08 september 2018

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer