/


terug naar informatie Karwij

naar overzicht oliën >>>

Nederlandse naam botanische naam
       
Karwij etherische olie productspecificatie / analyse

>>> Komijnj

1. product

chargenr. E1501 / 201710 / Shiv / Bac / Aro
productnaam Karwij olie
land van herkomst Spanje
INCI naam Carum carvi seed oil - Caraway oil
botanische naam Carum carvi
synoniem Carvi aetheroleum
Oleum carvi - Wilde Komijn
farmacopoea CAS: 8000-42-8 / 85940-31-4 / Einecs: 288-921-6

2. eigenschappen

kleur helder lichtgeel
geur kruidig licht Anijsachtig
smaak intensief kruidig
consistentie vloeibaar
bereiding stoomdestillatie gedroogd, gekneusd zaad
noot hoofd- hartnoot
element aarde-vuur
ORAC* waarde  
chakra / kleur  
*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700

3. reinheid

löslich in Ethanol 90 vol% 1:1 klar löslich
mischbar mit  fetten und ätherischen Ölen, Ethanol
relative Dichte25°C 0,9090
Brechungsindex20°C 1,4876
optische Drehung20°C +76,7°
Säurezahl Lackmus 1 0,9
alk. und sauer reag. Subst.  
Verseifungszahl  
Jodzahl  
wasserlösliche Anteile entsprechend
Fremde fette Öle entsprechend
Fremde äther. Öle  
fremde Ester entsprechend
verharzte äther. Öle entsprechend
nichtfl. Anteile  
Organ. Halogenverbind. nicht nachweisbar
Schwermetalle nicht nachweisbar
Flammpunkt 58° C
Siedepunkt (193° bis 231°) 210° C
Gehalt an D (+)Carvon min. 52%
Erstarrungspunkt  
Haltbarkeit ab Ld. 2 bis 3 Jahre in gut verschlossene, voll abgefüllte Behälter bei küle Lagerung (angebrochene Gebinde sollten je nach Qualitätsanspruch innerhalb von 3-6 Monaten verbraucht werden)
Haltbarkeit unter Inertgas 48 Monate
Lagerung licht/luft/wärmegeschützt
   

4. analyse gaschromatogram

0,47577%   d-3-caren (0 bis 1%)   monoterpen
0,6631%   myrcen (0 bis 1%)   monoterpen
0,31%   p-cymen (0 bis 1%)   monoterpen
0,11%   terpinolen (0 bis 1%)   monoterpen
26,318%    d-limonen (10 bis 35%)   monoterpen
7,72%    germacreen-D (1 bis 10%)   sesquiterpen
0,2412%    b-caryophylleen (0 bis 1%)   sesquiterpen
11,73%   octanal (3 bis 20%)   aldehyd
8,92%   decanal (1 bis 13%)   aldehyd
1,03%   cuminal (1 bis 2%)   aldehyd
4,70%   carveol (5 bis 6%)   alcohol
0,14%   cuminyl (0 bis 1%)   alcohol
0,17%   perillyl (0 bis 1%)   alcohol
59,34216%   d-carvon (35 bis 70%)   keton



Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.




Karwij olie kopen
















Veiligheid:
Ontvlambaar. Stabiele vloeistof, schokbestendig.
niet giftig bij inhaleren
Xn-N: irritant voor ogen en huid; schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  niet in het milieu afvloeien: grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen. geopende ogen 15 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid spoelen met water en wassen met neutrale zeep.
Bij ingestie mond spoelen met overvloedig water en een arts waarschuwen en etiket/verpakking tonen.
Buiten het bereik van kinderen houden.
     

allergenen: limonen


aromatherapie etherische oliën massage oliën therapeutische oliën
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aroma/analysetholie/analyseKomijn.htm - laatste wijziging maandag 20 november 2017

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer