Anthémis aromatherapie
 
terug naar informatie Lavandin

naar overzicht oliën >>>

Nederlandse naam botanische naam
       
Lavandin etherische olie - productspecificatie / analyse

analyse biologische Lavendel <<<

>>> analyse biologische Lavandin

1. product

chargenr. E1405 / 201111 / SEE209
productnaam Lavandin olie Grosso
land van herkomst Frankrijk
INCI naam Lavandula hybrida oil - Lavender oil
botanische naam Lavendula hybrida (hortensis)
synoniem Oleum Lavandulae
farmacopoea CAS 8022-15-9

2. eigenschappen

kleur helder bleekgeel
geur kruidig, houtig, kamferachtig
smaak scherp en zwak bitter
consistentie vloeibaar
bereiding stoomdestillatie
bloeiend kruid

3. reinheid

löslich in Ethanol 70 vol% 1 ml ist in 3 ml klar bis opaleszent löslich
mischbar mit  fetten und ätherischen Ölen
relative Dichte20°C 0,896
Brechungsindex20°C 1,4610
optische Drehung20°C -4,0°
pH-Wert 4,1
alk. und sauer reag. Subst. entsprechend
Ester 40
fette Öle  
verharzte äther. Öle entsprechend
wasserlösliche Anteile  
nichtfl. Anteile  
Flammpunkt 71°
Erstarrungspunkt  
Organ. Halogenverb. nicht nachweisbar
Schwermetalle nicht nachweisbar
Gehalt an Ester 31% u.A. Linalylacetat
Verzeifungszeit 1 Std.
Haltbarkeit ab Ld. 2 bis 3 Jahre in gut verschlossene, voll abgefüllte Behälter bei küle Lagerung (angebrochene Gebinde sollten je nach Qualitätsanspruch innerhalb von 3-6 Monaten verbraucht werden)
Haltbarkeit unter Inertgas 60 Monate
Lagerung Lagertemperatur 5° - 15 ° C
licht / luft / wärmegeschützt
   

4. analyse gaschromatogram

0,2170%   a-pinen   monoterpen
0,2480%   b-pinen   monoterpen
1,9160%   limonen (1-3)   monoterpen
7,5961%   camphor (7-10)   keton
26,1020%   linalool (25-30)   monoterpenol
27,280%   linalyl acetat (25-30)   ester
4,350%   bornyl acetat (3-5)   ester
1,7940%   caryophyllen (1-3)   sesquiterpen
1,910%   a-terpineol (1-3)   monoterpenol
3,7340%   terpinen-4-ol (3-5)   monoterpenol
0,1530%   nerol   monoterpenol
0,3580%   geraniol   monoterpenol
9,7030%   Sonstige    





Lavandin olie kopen








Veiligheid:
brandbaar. Stabiele vloeistof, schokbestendig.
Xi: irritant voor ogen en huid; kan huidreacties veroorzaken;  gevaarlijk voor het milieu, grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen spoelen met overvloedig water.
huidcontact: met veel water en zeep wassen.
     

aromatherapie etherische oliën massage oliën therapeutische oliën
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aroma/analysetholie/analyseLavandin.htm - laatste wijziging zondag 04 december 2011

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer