/


terug naar informatie Nootmuskaat

naar overzicht oliën >>>

 

Nederlandse naam

botanische naam

volg Anthémis op
 
Nootmuskaat etherische olie - productspecificatie /analyse
>>> analyse Foelie

1. product

chargenr. E1590 / 18-0215 / Shiv / Aro
productnaam Nootmuskaat olie, Nutmegoil
land van herkomst India
INCI naam Myristica fragrans
botanische naam Myristica fragrans
synoniem Nutmeg
farmacopoea CAS: 8008-45-5 / Einecs: 282-013-3

2. eigenschappen

kleur lichtgeel
geur fris kruidig
smaak bitter
consistentie vloeibaar
bereiding stoomdestillatie gedroogde beschadigde zaden (deze bevatten ± 10% etherische olie)
noot hart noot
element aarde / vuur
ORAC* waarde 158100 µTE/100g
chakra / kleur solar plexus, sacraal-, en hart chakra / geel
*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700

3. reinheid

löslich in Ethanol 96 vol% 1 ml ist in 3 ml klar löslich
mischbar mit  Fetten und ätherischen Ölen
relative Dichte20°C 0,89
Brechungsindex20°C 1,479
optische Drehung20°C +25°
Farbe Gardner  
Säurezahl Lackmus  
alk. und sauer reag. Subst.  
Jodzahl  
Verseifungszahl  
Gehalt  
wasserlösliche Anteile entsprechend
Fremde fette Öle absent
Fremde äther. Öle absent
fremde Ester entsprechend
verharzte äther. Öle entsprechend
nichtfl. Anteile  
Frei Alkohol  
Flammpunkt 36° C
Siedepunkt ° C
Erstarrungspunkt  
Organ. Halogenverbind. nicht nachweisbar
Schwermetalle nicht nachweisbar
Peroxidzahl  
Haltbarkeit ab Ld. 3 bis 4 Jahre in vollen, geschlossene Gebinden
(angebrochene Gebinde sollten je nach Qualitätsanspruch innerhalb von 6-12 Monate verbraucht werden)
Haltbarkeit unter Inertgas 72 Monate
Lagerung licht/luft/wärmegeschützt
   

4. analyse gaschromatogram

15,80%   a-pinen   monoterpen
1,00%   a-phellandren   monoterpen
23,32   a-terpinen   monoterpen
2,60%   a-thuyen   monoterpen
12,00%   b-pinen   monoterpen
1,95%   b-myrcen   monoterpen
2,46%   b-phellandren   monoterpen
1,77%   d-3-caren   monoterpen
6,26   g-terpinen   monoterpen
4,07   d-limonen   monoterpen
<0,5%   eugenol   fenol
<0,5%   linalol   monoterpenol
<0,5%   isoeugenol   fenol
2,11   p-cymen   monoterpen
29,50%   sabinen   monoterpen
1,97%   terpinolen   monoterpen
1,25%   a-terpineol   monoterpenol
2,50%   terpinen-4-ol   monoterpenol
1,20%   elemicin   ester
2,80%   mystricin   ester
1,42%   safrol   ester
%   sonstige    

Muskat­nuß als auch Muskat­blüte enthalten ca. 2% Lignane (Diaryl­propanoide) als Dimerisations­produkte der im ätherischen Öl vorkommenden Phenyl­propan-Verbindungen, z.B. Dehydro­disoeugenol.


Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.







Nootmuskaat etherische olie kopen




Veiligheid:
licht ontvlambaar. Stabiele vloeistof, schokbestendig. irriterend voor ogen en huid, bij verbranding ontstaan giftige gassen/dampen met carbonmonoxide en carbondioxide.
oogcontact: eventuele contactlenzen indien mogelijk verwijderen. open ogen 15 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid grondig afspoelen en wassen met water en neutrale zeep.
Bij ingestie mond spoelen en een arts waarschuwen. etiket/verpakking tonen.
   

allergenen: limonen - linalol - eugenol

Grenzwert 10 ppm: 'Leave-on'-Produkte - Produkte bleiben deklarationsfrei bis zu einer Dosierung von  0,012 %

Grenzwert 100 ppm: 'Rinse-off'-Produkte - Produkte bleiben deklarationsfrei bis zu einer Dosierung  von 0,125 %


aromatherapie etherische oliën massage oliën aromamengsels
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aromabasis/analysetholie/analyseNootmuskaat.htm - laatste wijziging vrijdag 16 februari 2018

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer