/


terug naar informatie Peper

naar overzicht oliën >>>

Nederlandse naam botanische naam
       
zwarte Peper etherische olie - productspecificatie / analyse
 

1. product

chargenr. E1650 / 201607 / Shiv / Aro
productnaam Zwarte Peper olie
land van herkomst Sri Lanka
INCI naam Piper nigrum
botanische naam Piper nigrum
synoniem Piper nigrum aetheroleum
farmacopoea CAS: 84929-41-9 / Einecs: 284-524-7

2. eigenschappen

kleur helder vaalgeel
geur organoleptisch pittig houtig kruidig
smaak mild peperachtig
consistentie vloeibaar
bereiding stoomdestillatie van zaad (opbrengst ± 3% etherische olie)
noot hart tot topnoot
element vuur / vuur
ORAC waarde * 79700 µTE / 100g
chakra / kleur zonnevlecht en hart / rood
*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700

3. reinheid

löslich in Ethanol 70 vol% 1:10 fast klar löslich
mischbar mit  Fetten und ätherischen Ölen, Ethanol
relative Dichte25°C 0,876
Brechungsindex20°C 1,485
optische Drehung20°C -12°
pH Wert 4,1
alk. und sauer reag. Subst.  
Verseifungszahl  
Jodzahl  
wasserlösliche Anteile entsprechend
Fremde fette Öle entsprechend
Fremde äther. Öle  
fremde Ester entsprechend
verharzte äther. Öle entsprechend
nichtfl. Anteile  
Organ. Halogenverbind. nicht nachweisbar
Schwermetalle nicht nachweisbar
Flammpunkt 50° C
Siedepunkt 166.00° C. 760.00 mm Hg
Haltbarkeit ab Ld. 2 bis 3 Jahre in gut verschlossene, voll abgefüllte Behälter bei küle Lagerung (angebrochene Gebinde sollten je nach Qualitätsanspruch innerhalb von 3-6 Monaten verbraucht werden)
Haltbarkeit unter Inertgas 60 Monate
Lagerung Lagertemperatur 5° - 15° C
licht / luft / wärmegeschützt
   

4. analyse gaschromatogram

6,52%   a-pinen (2-9)   monoterpen
3,51%   a-thujen (1-4)   monoterpen
4,32%   caryophyllen oxide (3-8)   oxyde
7,73%   sabinen (5-10)   monoterpen
7,57%   b-pinen (5-14)   monoterpen
9,21%   myrcen (1-3)   monoterpen
1,65%   a-phellandren (5-9)   monoterpen
2,54%   d-3-caren (1-15)   monoterpen
0,71%   p-cymen (1-3)   monoterpen
15,95%   d-limonen (10-15)   monoterpen
1,66%   b-selinen (1-8)   sesquiterpen
0,51%   g-terpinen (0-4)   monoterpen
0,51%   a-terpinen (0-3)   monoterpen
0,52%   terpinolen (0-2)   monoterpen
0,96%   acetophenon (0-1)   keton
0,95%   hydrocarvon (0-1)   keton
0,25%   piperiton (0-1)   keton
1,14%   d-elemen (2-3)   sesquiterpen
0,18%   a-elemen (0-2)   sesquiterpen
0,24%   b-elemen (0-2)   sesquiterpen
0,25%   b-cubeben (0-2)   sesquiterpen
0,43%   a-copanen (0-2)   sesquiterpen
24,22%   b-caryophyllen (23-35)   sesquiterpen
0,25%   a-humulen (1-2)   sesquiterpen
0,22%   b-farnesen (1-3)   sesquiterpen
0,91%   piperonal (0-1)   aldehyde
0,24%   carboxylicsäure (0-1)   aldehyde
0,27%   piperonylicsäure (0-1)   aldehyde
1,63%   b-bisabolen (2-5)   sesquiterpen
0,48%   a-guaien (0-1)   sesquiterpen
0,26%   a-bergamoten (0-1)   cumarin

Geruch von Pfeffer wird auf hetero­cyclische Verbindungen (2-Isopropy-3-methoxy­pyrazin, 2,3-Diethyl-5-methyl­pyrazin) zurück­geführt, die sich in Konzentrationen.


Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.




Peper olie kopen



Veiligheid:
Stabiele vloeistof, schokbestendig. bij verbranding ontstaan carbonmonoxide en carbondioxide
Xi-Xn-N: irritant voor ogen en huid; kan mogelijk allergische dermatitis veroorzaken. schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  gevaarlijk voor het milieu, grondwater, water, grond.
Oogcontact: 15 minuten spoelen met overvloedig water, evenals de huid. gecontamineerde kleding verwijderen. Bij ingestie mond spoelen, onmiddelijk een arts waarschuwen.
       

allergenen: limonen


aromatherapie etherische oliën massage oliën aromamengsels
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aroma/analysetholie/analysePeper.htm - laatste wijziging zondag 31 januari 2016

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer