/


terug naar informatie Perubalsem

naar overzicht oliën >>>

 

Nederlandse naam

botanische naam

volg Anthémis op
       
Perubalsem etherische olie - productspecificatie / analyse

>>> analyse Tolubalsem

 

1. product

chargenr. E0095 / 18-0915 / Shiv / Aro
productnaam Perubalsem - Peru olie
land van herkomst El Salvador
INCI naam Peru oil
botanische naam Myroxylon balsamum var. pereirae
synoniem Toluifera pereirae - Myrospermum pareirae - Myroxylon pereira - Balsamum peruvianum
farmacopoea CAS: 108007-00-9 / Einecs: 232-352-8

2. eigenschappen

kleur roodbruin
geur benzoë vanille-achtig
smaak kruidig bitterzoet
consistentie viskeus
bereiding aanboren van stam
noot basisnoot
element aarde
ORAC* waarde  
chakra / kleur  
*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700

3. reinheid

löslich in Ethanol 96 vol% 5:1 löslich
mischbar mit  ätherischen Ölen / nicht mischbar mit fetten Ölen
relative Dichte25°C 1,162 g/cm³
Brechungsindex20°C 1,5932
optische Drehung20°C  
Farbe Gardner  
Säurezahl Lackmus  
alk. und sauer reag. Subst.  
Jodzahl  
Verseifungszahl 231
Gehalt Linalool  
wasserlösliche Anteile entsprechend
Fremde fette Öle entsprechend
Fremde äther. Öle  
Esterzahl %
verharzte äther. Öle entsprechend
nichtfl. Anteile  
Frei Alkohol  
Flammpunkt >100° C
Siedepunkt 204° C
Erstarrungspunkt 20° C
Organ. Halogenverbind. nicht nachweisbar
Schwermetalle nicht nachweisbar
Peroxidzahl  
Haltbarkeit ab Ld. bis 2 Jahre in gut verschlossene, voll abgefüllte Behälter bei küle Lagerung (angebrochene Gebinde sollten je nach Qualitätsanspruch innerhalb von 3-6 Monaten verbraucht werden)
Haltbarkeit unter Inertgas 48 Monate
Lagerung licht/luft/wärmegeschützt
   

4. analyse gaschromatogram

0,0570%   vanillin   aldehyd
0,5440%   farnesol   sesquiterpenol
4,1290%   nerolidol   sesquiterpenol
64,9400%   benzylbenzoat   ester
1,0560%   benzylalkohol   alcohol
2,7580%   benzylcynnamat   ester


Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.





Perubalsem etherische olie kopen
















Veiligheid:
Stabiele vloeistof, schokbestendig, niet toxisch bij inhaleren,
Xn-Xi-N: irritant voor ogen en huid; schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  mogelijk allergeen bij langdurig gebruik, gevaarlijk voor het milieu, grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen 10-15 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: met veel water en zeep wassen.
ingestie: ingestie melk of water drinken en een arts waarschuwen. Etiket of verpakking tonen.
     

allergenen: benzylcinnamat

Grenzwert 10 ppm: 'Leave-on'-Produkte - Produkte bleiben deklarationsfrei bis zu einer Dosierung von  0,066 %

Grenzwert 100 ppm: 'Rinse-off'-Produkte - Produkte bleiben deklarationsfrei bis zu einer Dosierung  von 0,660 %

 


aromatherapie etherische oliën massage oliën aromamengsels
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aroma/analysetholie/analysePerubalsem.htm - laatste wijziging donderdag 13 september 2018

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer