Anthémis aromatherapie
 
terug naar informatie Scharlei

naar overzicht oliën >>>

Nederlandse naam botanische naam
       
Scharlei etherische olie - productspecificatie / analyse
 

1. product

chargenr. E1815 / 201003 / KAP06
productnaam Scharlei olie
land van herkomst Frankrijk
INCI naam Salvia sclarea
botanische naam Salvia sclarea
synoniem Salviae sclareae aetheroleum
farmacopoea  

2. eigenschappen

kleur helder bleekgeel
geur fijn, kruidig
smaak mild en aromatisch
consistentie vloeibaar
bereiding stoomdestillatie uit bloeiend kruid

3. reinheid

löslich in Ethanol 90 vol% 1:10 noch opaleszent
mischbar mit  Fetten und ätherischen Ölen
relative Dichte20°C 0,902
Brechungsindex20°C 1,4642
optische Drehung20°C -11,2°
Säurezahl Lackmus 1,2
alk. und sauer reag. Subst.  
Esterzahl 173
Jodzahl  
Verwendung in Parfümerie - Aromatherapie - Kosmetika - Pharmazeutika - Aromen
Eigenschaften  
Fremde äther. Öle  
fremde Ester  
verharzte äther. Öle  
nichtfl. Anteile  
Organ. Halogenverbind. nicht nachweisbar
Schwermetalle nicht nachweisbar
Flammpunkt 50° C
Erstarrungspunkt  
Haltbarkeit ab Ld. 2 bis 3 Jahre
Haltbarkeit unter Inertgas 48 Monate
Lagerung licht/luft/wärmegeschützt
   

4. analyse gaschromatogram

4,6168% a-pinen   monoterpen
1,0179% camphen   monoterpen
1,3456% b-pinen   monoterpen
0,4405% d-3-caren   monoterpen
2,3723% d-limonen   monoterpen
3,8654% p-cymen   monoterpen
19,0969% linalol   monoterpenol
54,4032% linalyl acetat   ester
1,9249% d-germacren   sesquiterpen
5,1450% nerol   monoterpenol
1,4447% neral   aldehyde
2,1114% neraniol   monoterpenol
0,6413% citronellol   monoterpenol





Scharlei olie kopen


aromatherapie etherische oliën massage oliën aromamengsels
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aromabasis/analysetholie/analyseScharlei.htm - laatste wijziging zondag 11 juli 2010

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer