Anthémis aromatherapie
 
terug naar informatie Terpentijn

naar overzicht oliën >>>

Nederlandse naam botanische naam
   
Terpentijn etherische olie - productspecificatie / analyse
 

>>> IndiaseTerpentijn

   

1. product

chargenr. E1870 / 201006 / La
productnaam Terpentijn olie, Portugese gom
land van herkomst Portugal
INCI naam Pinus palustris
botanische naam Pinus palustris
synoniem Oleum terebinthinae
farmacopoea  

2. eigenschappen

kleur kleurloos
geur karakteristiek terpeenachtig
smaak karakteristiek
consistentie helder, vloeibaar
noot hartnoot
element lucht
bereiding stoomdestillatie uit de hars

3. reinheid

löslich in Ethanol 90 vol% 1 ml ist in 5 ml klar löslich
mischbar mit  Fetten und ätherische Ölen
relative Dichte20°C 0,865
Brechungsindex20°C 1,472
optische Drehung20°C -28°
Farbe Gardner  
Säurezahl Lackmus 0,08 mg KOH/g
alk. und sauer reag. Subst.  
Jodzahl  
destilliert unten 170° C 95,9 %
Molekulmasse 136
wasserlösliche Anteile  
Fremde fette Öle  
Fremde äther. Öle  
fremde Ester  
verharzte äther. Öle  
nichtfl. Anteile  
Frei Alkohol  
Flammpunkt 36° C
Siedepunkt 159° C
Erstarrungspunkt -55° C
Organ. Halogenverbind. nicht nachweisbar
Schwermetalle nicht nachweisbar
Peroxidzahl  
Haltbarkeit ab Ld. mindenstens 18 Monate
Haltbarkeit unter Inertgas 24 Monate
Lagerung licht/luft/wärmegeschützt
   

4. analyse gaschromatogram

73,1610%   a-pinen   monoterpen
15,3270%   b-pinen   monoterpen
3,9440%   limonen   monoterpen
0,9450%   camphen   monoterpen
0,8570%   dipenten   monoterpen
0,7570%   cadinen   monoterpen
%   sonstige    





Terpentijn olie kopen


aromatherapie etherische oliën massage oliën aromamengsels
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aroma/analysetholie/analyseTerpentijn.htm - laatste wijziging zaterdag 11 december 2010

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer