Anthémis aromatherapie
 
terug naar informatie Terpentijn

naar overzicht oliën >>>

Nederlandse naam botanische naam
   
Indiase Terpentijn etherische olie - productspecificatie / analyse
 

>>> PortugeseTerpentijn

1. product

chargenr. E3870 / 2909 / SEE
productnaam Terpentijn olie
land van herkomst Noord-India / Himalaya
INCI naam Pinus excelsa
botanische naam Pinus excelsa - Pinus wallichiana - Abies exelsa
synoniem Oleum terebinthinae
farmacopoea  

2. eigenschappen

kleur bleekgeel
geur balsemiek zoet
smaak karakteristiek
consistentie helder, vloeibaar
noot kopnoot
element aarde
bereiding stoomdestillatie uit de hars

3. reinheid

löslich in Ethanol 90 vol% 1 ml ist in 5 ml klar löslich
mischbar mit  Fetten und ätherische Ölen
relative Dichte20°C 0,854
Brechungsindex20°C 1,468
optische Drehung20°C +3°
Farbe Gardner  
Säurezahl Lackmus 0,08 mg KOH/g
alk. und sauer reag. Subst.  
Jodzahl  
destilliert unten 170° C 95,9 %
Molekulmasse 136
wasserlösliche Anteile  
Fremde fette Öle  
Fremde äther. Öle  
fremde Ester  
verharzte äther. Öle  
nichtfl. Anteile  
Frei Alkohol  
Flampunkt 36° C
Siedepunkt 165° C
Erstarrungspunkt -55° C
Organ. Halogenverbind. nicht nachweisbar
Schwermetalle nicht nachweisbar
Peroxidzahl  
Haltbarkeit ab Ld. mindenstens 18 Monate
Haltbarkeit unter Inertgas 24 Monate
Lagerung licht/luft/wärmegeschützt
   

4. analyse gaschromatogram

48,356% a-pinen  
46,1% b-pinen  
1,83% penthadien  
0,4% camphen  
0,81% myrcen  
0,649% caren  
% sylvestren  
% dipenten  
1,855% sonstige  





Terpentijn olie kopen


aromatherapie etherische oliën massage oliën aromamengsels
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aromabasis/analysetholie/analyseTerpentijnIndia.htm - laatste wijziging zaterdag 17 oktober 2009

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer