/


terug naar informatie Tolubalsem

naar overzicht oliën >>>

 

Nederlandse naam

botanische naam

volg Anthémis op
       
Tolubalsem resinoid - productspecificatie / analyse

>>> analyse Perubalsem

 

1. product

chargenr. E0091 / 18-0915 / Shiv /  Aro
productnaam Tolubalsem
land van herkomst Columbia
INCI naam Tolu oil
botanische naam Myroxylon balsamum var. balsamum
synoniem Myroxylon toluiferum - Tolufeira balsamum - Myroxylon punctatum
farmacopoea CAS: 8024-03-1 / Einecs: 232-550-4

2. eigenschappen

kleur donker middelbruin
geur kruidig vanille-benzoëachtig
smaak zoet kruidig
consistentie vast bij kamertemperatuur
bereiding gewonnen door insnijdingen in schors
noot basisnoot
element aarde / aarde
ORAC* waarde  
chakra / kleur  
*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700

3. reinheid

löslich in Ethanol 96 vol% schwer löslich
mischbar mit  ätherischen Ölen / schlecht mischbar mit fetten Ölen
relative Dichte25°C 0,950 g/cm³
Brechungsindex20°C 1,542
optische Drehung20°C  
Farbe Gardner  
Säurezahl Lackmus  
alk. und sauer reag. Subst.  
Jodzahl  
Verseifungszahl 231
Gehalt Linalool  
wasserlösliche Anteile entsprechend
Fremde fette Öle entsprechend
Fremde äther. Öle  
Esterzahl 48.50%
verharzte äther. Öle entsprechend
nichtfl. Anteile  
Frei Alkohol  
Flammpunkt 102° C
Siedepunkt ° C
Erstarrungspunkt 10° C
Organ. Halogenverbind. nicht nachweisbar
Schwermetalle nicht nachweisbar
Peroxidzahl  
Haltbarkeit ab Ld. bis 2 Jahre in gut verschlossene, voll abgefüllte Behälter bei küle Lagerung (angebrochene Gebinde sollten je nach Qualitätsanspruch innerhalb von 3-6 Monaten verbraucht werden)
Haltbarkeit unter Inertgas 48 Monate
Lagerung licht/luft/wärmegeschützt
   

4. analyse gaschromatogram

0,180%   vanillin   aldehyd
0,070%   benzaldehyde   aldehyd
1,00%   zimt aldehyde   aldehyd
0,101%   cinnamaldehyde   aldehyd
0,340%   pinen   monoterpen
0,043%   p-cymen   monoterpen
0,1570%   eugenol   fenol
0,1210%   b-caryophyllen   sesquiterpen
0,640%   a-copaen   sesquiterpen
0,930%   bourbonen   sesquiterpen
0,760%   calacoren   sesquiterpen
0,190%   a-cadinen   sesquiterpen
0,330%   g-cadinen   sesquiterpen
0,0901%   calamen   sesquiterpen
0,1410%   elemen   sesquiterpen
0,5440%   farnesol   sesquiterpenol
0,1290%   nerolidol   sesquiterpenol
1,310%   peruviol   sesquiterpenol
16,451%   cinnamylacid   acid
11,320%   benzylacid   acid
24,921%   benzylbenzoat   ester
2,587%   benzylcinnamat   ester
18,870%   cinnamylbenzoat   ester

 
Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.





Tolubalsem etherische olie kopen





 

Veiligheid:
Stabiele vloeistof, schokbestendig, niet toxisch bij inhaleren,
Xn-Xi-N: irritant voor ogen en huid; schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  mogelijk allergeen bij langdurig gebruik, gevaarlijk voor het milieu, grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen 10-15 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: met veel water en zeep wassen.
ingestie: ingestie melk of water drinken en een arts waarschuwen. Etiket of verpakking tonen.
     

allergenen: benzylcinnamat - benzylbenzoat - zimtaldehyde

Grenzwert 10 ppm: 'Leave-on'-Produkte - Produkte bleiben deklarationsfrei bis zu einer Dosierung von  0,004 %

Grenzwert 100 ppm: 'Rinse-off'-Produkte - Produkte bleiben deklarationsfrei bis zu einer Dosierung  von 0,040 %

 

 


aromatherapie etherische oliën massage oliën aromamengsels
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aroma/analysetholie/analyseTolubalsem.htm - laatste wijziging donderdag 13 september 2018

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer