/


terug naar informatie Valeriaan

naar overzicht oliën >>>

Nederlandse naam botanische naam
volg Anthémis op
     
Valeriaan etherische olie - productspecificatie / analyse
 

1. product

chargenr. E0595 / 18-0820 / Aro / Shiv
productnaam Valeriaan olie
land van herkomst Polen
INCI naam Valeriana officinalis
botanische naam Valeriana officinalis
synoniem Oleum Valeriana
farmacopoea CAS: 8057-49-6 / Einecs: 232-501-7

2. eigenschappen

kleur helder bruin-geel
geur karakteristiek
smaak bitter
consistentie vloeibaar
bereiding stoomdestillatie uit wortels
noot basisnoot
element aarde / vuur
ORAC* waarde 6200 µTE/100g
chakra / kleur geen specifieke chakra / goud
*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700

3. reinheid

löslich in Ethanol 80 vol% 1:3 v/v klar bis opaleszent löslich
mischbar mit  fetten und ätherischen Ölen
relative Dichte25°C 0,960
Brechungsindex20°C 1,4960
optische Drehung20°C -15°
Farbe Gardner  
Säurezahl 10,0
alk. und sauer reag. Subst.  
Esterzahl 100
Verseifungszahl  
Jodzahl  
Freie Alkohol  
Fremde fette Öle  
Fremde äther. Öle  
fremde Ester  
verharzte äther. Öle  
nichtfl. Anteile  
Organ. Halogenverbind. nicht nachweisbar
Schwermetalle nicht nachweisbar
Flammpunkt ° C
wasserlösliche Anteile  
Erstarrungspunkt  
Haltbarkeit ab Ld. 1 bis 2 Jahre in vollen, geschlossene Gebinden
(angebrochene Gebinde sollten je nach Qualitätsanspruch innerhalb von 3 Monate verbraucht werden)
Haltbarkeit unter Inertgas 36 Monate
Lagerung Lagertemperatur 5° - 19° C
licht / luft / wärmegeschützt
   

4. analyse gaschromatogram

5,14%   a-pinen   monoterpen
20,46%   camphen   monoterpen
3,61%   b-pinen   monoterpen
2,05%   limonen   monoterpen
0,60%   b-phellandren   monoterpen
0,33%   g-terpinen   monoterpen
36,95%   bornylacetat   ester
0,67%   caryophyllen   sesquiterpen
0,89%   eugenylisovalerat    
3,33%   azulen    
1,96%   a-terpineol   monoterpenol
1,94%   valeranon    
0,84%   bornyl    
12,56%   bornylisovalerianat    
0,63%   maalioloxyd   oxyde
3,35%   iso-valeriansäure    
4,71%   sonstige    



Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.




Valeriaanolie kopen










Veiligheid:
brandbaar, olie en damp. stabiele vloeistof, schokbestendig. kontakt met de huid vermijden.
Xn-Xi-N: schadelijk voor de gezondheid, kan bij inslikken longschade veroorzaken; irritant voor ogen en huid, kan allergische reacties veroorzaken; schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  niet in het milieu afvloeien: grondwater, water, grond.
oogcontact: eventuele contactlenzen verwijderen. geopende ogen 10 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact:
gecontamineerde huid afspoelen en wassen met neutrale zeep.
Bij ingestie mond spoelen, niet het braken opwekken en een arts waarschuwen etiket/verpakking tonen.
 

allergenen: limonen


aromatherapie etherische oliën massage oliën aromamengsels
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aromabasis/analysetholie/analyseValeriaan.htm - laatste wijziging zaterdag 08 september 2018

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer