Anthémis aromatherapie
 
terug naar informatie Venkel

naar overzicht oliën >>>

Nederlandse naam

botanische naam

       
Venkel etherische olie - productspecificatie / analyse
 

1. product

chargenr. E1915 / 2909 / Th
productnaam Venkel olie
land van herkomst Nederland
INCI naam Foeniculum vulgaris
botanische naam Foeniculum vulgaris
synoniem Oleum foeniculi dulcis
farmacopoea Helvetica 7

2. eigenschappen

kleur bijna kleurloos
geur zoet anijsachtig
smaak  
consistentie helder, vloeibaar
bereiding stoomdestillatie van gekneusd zaad

3. reinheid

löslich in Ethanol 90 vol% 1:0,5 v/v klar löslich
mischbar mit  Fetten und ätherischen Ölen
relative Dichte20°C 0,9720
Brechungsindex20°C 1,5400
optische Drehung20°C +14°
Farbe Gardner  
Säurezahl 0,7
alk. und sauer reag. Subst.  
Jodzahl  
Verseifungszahl  
wasserlösliche Anteile  
Fremde fette Öle  
Fremde äther. Öle  
fremde Ester  
verharzte äther. Öle  
nichtfl. Anteile  
Flammpunkt 50° C
Siedepunkt 234° C
Schmelzpunkt >20° C
Erstarrungspunkt 17,2°
Organ. Halogenverbind. nicht nachweisbar
Schwermetalle nicht nachweisbar
Peroxidzahl  
Haltbarkeit ab Ld. 3 bis 4 Jahre
Haltbarkeit unter Inertgas 60 Monate
Lagerung licht/luft/wärmegeschützt
   

4. analyse gaschromatogram

0,4013%   a-pinen   monoterpen
1,48566%   myrcen   monoterpen
1,16219%   cariophyllen   sesquiterpen
1,11344%   linalool   monoterpenol
0,63272%   terpinolen   monoterpenol
2,41534%   estragol (liquid anethol)   fenol
2,41534%   methyl chavicol (liquid anethol)   fenol
0,68704%   a-terpineol   monoterpenol
92,07040%   parapropenyl-anisol (solid anethol)   aldehyde





Venkel etherische olie kopen


aromatherapie etherische oliën massage oliën aromamengsels
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aromabasis/analysetholie/analyseVenkel.htm - laatste wijziging zaterdag 30 januari 2010

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer