Anthémis aromatherapie
 
terug naar informatie Wierook

naar overzicht oliën >>>

Nederlandse naam

botanische naam

       
Indiase Wierook etherische olie productspecificatie / analyse
Afrikaanse Wierook <<< >>> Arabische Wierook

1. product

chargenr. E4580 / 201109 / SENS1049
productnaam Indische Wierook, Olibanum
land van herkomst India
INCI naam Olibanum, Boswellia serrata
botanische naam Boswellia sacra, Boswellia serrata Roxb.
synoniem Olibanum, Frankinsence
farmacopoea CAS 8016-36-2

2. eigenschappen

kleur helder geelbruin
geur organoleptisch balsemiek, zoet, harsachtig
smaak bitterzoet harsachtig
noot basisnoot
element vuur - lucht
consistentie vloeibaar
bereiding waterdamp destillatie van de hars

3. reinheid

löslich in Ethanol 96 vol% 1 ml ist in 2 ml klar löslich, bei weiterer Zugabe schwach trüb. 
mischbar mit  Fetten und ätherischen Ölen
relative Dichte20°C 0,863
Brechungsindex20°C 1,467
optische Drehung20°C +1°
Säurezahl Lackmus 1,1
alk. und sauer reag. Subst.  
pH-Wert 4,0
Jodzahl  
Verwendung in Parfümerie - Aromatherapie
Eigenschaften antiseptisch - fungizide - antibakterieller
Fremde äther. Öle  
fremde Ester entsprechend
verharzte äther. Öle entsprechend
nichtfl. Anteile  
Organ. Halogenverbind. nicht nachweisbar
Schwermetalle nicht nachweisbar
Siedepunkt ° C
Flammpunkt 35° C
Erstarrungspunkt <10° C
Haltbarkeit ab Ld. 2 bis 3 Jahre in vollen, geschlossene Gebinden
(angebrochene Gebinde sollten je nach Qualitätsanspruch innerhalb von 6 Monate verbraucht werden)
Haltbarkeit unter Inertgas 48 Monate
Lagerung Lagertemperatur 5° - 23 ° C
licht / luft / wärmegeschützt
   

4. analyse gaschromatogram

%   a-thujen   monoterpen
28,230%   a-pinen (max. 25 - 30%)   monoterpen
%   camphen   monoterpen
0,68%   b-pinen (max. 25 - 30%)   monoterpen
%   sabinen   monoterpen
22,841%   limonen (max. 20 - 25%)   monoterpen
%   a-phellandren   monoterpen
%   d-3-careen   monoterpen
%   linalool   monoterpenol
%   terpineol-4   monoterpenol
%   1,8-cineol   oxyde
%   sonstige    





Wierook olie kopen









Veiligheid:
ontvlambaar, olie en damp. stabiele vloeistof, schokbestendig. kontakt met de huid vermijden.
Xn-Xi-N: irritant voor ogen en huid; irritant voor slijmvliezen, schadelijk bij ingestie; niet carcinogeen;  kan dermatitis veroorzaken. kan bij verslikken longschade veroorzaken. schadelijk voor in water levende organismen
oogcontact: contactlenzen onmiddelijk verwijderen. open ogen 15 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid afspoelen en wassen met neutrale zeep.
Bij ingestie mond spoelen, niet het braken opwekken en een arts waarschuwen etiket/verpakking tonen.

aromatherapie etherische oliën massage oliën aromamengsels
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aromabasis/analysetholie/analyseWierookInd.htm - laatste wijziging zaterdag 03 december 2011

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer