/


terug naar informatie Ylang Ylang

naar overzicht oliën >>>

Nederlandse naam

botanische naam

volg Anthémis op
     
Ylang Ylang 3 etherische olie - productspecificatie / analyse
analyse Cananga <<<       >>> analyse Ylang Ylang extra

1. product

chargenr. E1975 / 18-0915 / Aro / Shiv
productnaam Ylang Ylang olie, Cananga odorata
land van herkomst Madagaskar
INCI naam Cananga odorata flower oil
botanische naam Cananga odorata var. genuina, Uona odorantissima, Canangium odoratum (Lam.)
synoniem Oleum anonae,  Canangium fruticosum Craib, Canangium scortechinii King, Uvaria odorata Lam.
farmacopoea CAS: 8006-81-3 / Einecs: 281-092-1

2. eigenschappen

kleur helder geel
geur karakteristiek, zoet bloemig, licht houtig
smaak bitter
consistentie dun vloeibaar
bereiding 3e destillatie
noot hart noot
element water / aarde
ORAC* waarde 130000 µTE/100g
chakra / kleur hart chakra / rose
*ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.
Deze waarde geeft aan hoe krachtig het antioxidant is. Hoe hoger de waarde hoe werkzamer de olie.
Als voorbeeld Sinaasappel 750 en Kruidnagel 1078700

3. reinheid

löslich in Ethanol 96 vol% schwach trüb
mischbar mit  Fetten und ätherischen Ölen
relative Dichte20°C 0,934 g/cm³
Brechungsindex20°C 1,506
optische Drehung20°C -43,2°
Säurezahl Lackmus max. 2,8
alk. und sauer reag. Subst.  
pH-Wert (mit 100g/l H20, 20° C) 4,66
Jodzahl  
Esterzahl 97
Fremde fette Öle  
Fremde äther. Öle  
fremde Ester  
verharzte äther. Öle  
nichtfl. Anteile  
Organ. Halogenverbind. nicht nachweisbar
Schwermetalle nicht nachweisbar
Flammpunkt >100° C
Erstarrungspunkt  
Haltbarkeit ab Ld. 2 bis 3 Jahre in vollen, geschlossene Gebinden
(angebrochene Gebinde sollten je nach Qualitätsanspruch innerhalb von 3 Monate verbraucht werden)
Haltbarkeit unter Inertgas 72 Monate
Lagerung Lagertemperatur 5° - 19 ° C
licht / luft / wärmegeschützt
   

4. analyse gaschromatogram (gemiddeld)

4,19%   methyl benzoat   ester
14,60%   benzyl acetat   ester
6,94%   geranyl acetat   ester
7,011%   benzyl benzoat (max. 8.5%)   ester
3,342%   benzyl salicylat( max. 5.0%)   ester
1,714%   cinnamyl acetat   ester
2,51%   farnesyl acetat   ester
18,23%   p-cresylmethylether   ether
16,210%   germacren D   sesquiterpen
18,63%   b-caryophyllen   sesquiterpen
0,45%   b-elemen   sesquiterpen
1,03%   g-cadinen   sesquiterpen
0,32%   bicyclogermacren   sesquiterpen
3,15%   farnecen   sesquiterpen
1,16%   muurolen   sesquiterpen
6,001%   d-germacren   sesquiterpen
3,88%   d-cadinen   sesquiterpen
1,57%   a-copanen   sesquiterpen
17,62%   a-farnesen   sesquiterpen
3,11%   a-humulen   sesquiterpen
1,03%   a-muurolen   sesquiterpen
2,36%   cadinol   sesquiterpenol
2,27%   farnesol (max. 4.00%)   sesquiterpenol
0,31%   eugenol (max. 0.50%)   phenol
0,26%   isoeugenol (max. 0.50%)   phenol
0,18%   para cresol   phenol
3,483%   nerol   monoterpenol
0,52%   geraniol (max. 0.80%)   monoterpenol
11,41%   linalol   monoterpenol

There are several grades or qualities of this essential oil. The large flowers of Ylang Ylang are subjected to fractional steam distillation, yielding, in succession, ylang-ylang extra, I, II, and III. The grades (Extra, I, II and III) indicate from which fraction of the steam distillation process the oil was obtained. Ylang Ylang III is an excellent oil for aromatherapy and soapmaking.



Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.




Ylang Ylang olie kopen


Veiligheid:
olie en damp ontvlambaar. stabiele vloeistof, schokbestendig. kontakt met de huid vermijden.
Xn-Xi-N: irritant voor ogen en huid; irritant voor slijmvliezen, schadelijk bij ingestie kan bij verslikken longschade veroorzaken; niet carcinogeen;  kan dermatitis veroorzaken. schadelijk voor in water levende organismen
oogcontact: eventuele contactlenzen indien mogelijk verwijderen. open ogen 15 minuten spoelen met overvloedig water.
huidcontact: gecontamineerde huid afspoelen en wassen met water en neutrale zeep.
Bij ingestie mond spoelen, niet het braken opwekken en een arts waarschuwen etiket/verpakking tonen.
     

allergenen: citral - limonen - linalol- eugenol

Grenzwert 10 ppm: 'Leave-on'-Produkte - Produkte bleiben deklarationsfrei bis zu einer Dosierung von  0,020 %

Grenzwert 100 ppm: 'Rinse-off'-Produkte - Produkte bleiben deklarationsfrei bis zu einer Dosierung  von 0,200 %


aromatherapie etherische oliën massage oliën aromamengsels
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aromabasis/analysetholie/analyseYlang Ylang.htm - laatste wijziging vrijdag 02 november 2018

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer