
etherische oliën
eth. olie A
t/m D
eth. olie E
t/m K
eth. olie L
t/m R
eth. olie S
t/m Z
Attars
Absint
Acacia
Afrikaantje
Ajowan
Ajuin
Akkermunt
Alant
Amandel
bitter
Amber
Ambrette
Amyris
Angelica
Anijs groen
Anijs ster
Arveden
Arnica
Asafetida
Azop
Balsemspar
Basilicum
Basilicum Tulsi
Bay St.
Thomas
Benzoë
Bergamot
Bergbonenkruid
Bergceder
Bergden
Bergsteentijm
Berk
Berkenteer
Bernagie
Betel Peper
Bigarade
Bijvoet
Boabo
Bloed
Sinaasappel
Boerenwormkruid
Bois de
Rose
Boldoblad
Bonenkruid
Borneokamfer
Boronia
Bucco
Bulgaarse Roos
Cabreuva
Cacao
Cade
Cajeputi
Calendula
Cananga
Cardamom
Carrot
Cascarilla
Cassia
Cassie
Ceder Atlas
Cederblad
Ceder
Mexicaans
Ceder
Virginiana
Champaca
Champaca hout
Chinese
Munt
Cipriol
Ciste Roos
Citroen
Citroenbalsem
Citroen
Eucalyptus
Citroengras
Citroen
Munt
Citroen
Verbena
Citronella
Citrusolien
Copaiva
Costus
Cubebe
Curcuma
Cypres
Damascener Roos
Davana
Den
Den
Himalaya
Den Moeras
Dennenolien
Den
Siberisch
Den Zwart
Dille
Douglasie
Dragon
Droogbloem
Duivelsdrek
Duizendblad
prijzen
Nederlandse
namen
botanische namen
recepten
basis
oliën
maceraten
en vetten
hydrolaten
boeken
mengsels
Dode Zee
huidverzorging
gezondheidshangers
massage
oliën
zepen
 |
|
|
| Ster
Anijs, Illicium verum
is een groenblijvende boom met een slanke witte
stam, die tot 15 meter hoog kan worden. De
vruchten hebben de vorm van een ster, vandaar de
Nederlandse naam Steranijs, geur en smaak lijken
sterk op die van het kruid Anijs, Pimpinella
anisum. |
 |
Oorspronkelijk
uit Zuid-China, India en Japan, wordt de boom nu
hoofdzakelijk nog in China gecultiveerd. De
Chinese geneeskunde gebruikt Ster Anijs al eeuwen
bij de behandeling van ademhalingsproblemen en
als remedie tegen reuma. Na de maaltijd worden de
vruchten gekauwd om de adem te verfrissen.
Etherische olie, Oleum
Illicii, wordt
gewonnen door destillatie van verse en gedroogde
vruchten, is lichtgeel met een dropachtige op
Venkel lijkende geur. |
De olie wordt door de
levensmiddelindustrie massaal als smaakstof
toegepast in vooral snoep en dranken.
Steranijs wordt
in de aromatherapie o.a. gebruikt bij; spierpijn,
reuma, bronchitis, hoesten, kolieken, krampen,
flatulentie, indigestie en verkoudheid. Ster
Anijs is algemeen stimulerend en ook een
insectenverdrijver
contra-indicatie: niet
gebruiken tijdens zwangerschap en het geven van
borstvoeding. Werkt bij hoge doses verdovend en
vertraagt de bloedsomloop, dus met mate gebruiken
Steranijs kan goed gemengd
worden met Ceder, Bay St. Thomas, Dille, Venkel,
Gember, Petitgrain, Mandarijn e.a. U ontvangt van
ons bij iedere etherische olie een uitgebreide
beschrijving, hieronder een paar voorbeelden: |
| bij buik-
en darmkrampen; 5 druppels Ster Anijs mengen met
een eetlepel basis
olie. Met dit mengsel de buik en maag zachtjes
masseren |
| bij verkoudheid;
voeg 6-10 druppels aan een schaaltje heet water
toe en inhaleer 2-3x per dag. |
| verdampen;
10 druppels Ster Anijs in de aromalamp verdrijven
negatieve gevoelens en invloeden. |
| Helaas
mogen wij een deel van de informatie
over deze olie en recepten op last van de Voedsel
en Waren Autoriteit (warenwet) niet meer op onze
site publiceren omdat deze in strijd zou zijn met
de EEG wetgeving i.z. consumentenbescherming. De
gepubliceerde informatie zou een oneerlijke
reclame zijn t.o.v. geneesmiddelen. Heel jammer,
omdat veel van onze klanten dankbaar
gebruik maakten van deze informatie en het zeer
zeker niet
als oneerlijke reclame ervoeren. |
|
|
|

basisolie van de
maand
vetzuren
recepten

etherische olie van de
maand
oliën zoeken op
Nederlandse
naam
botanische
naam

wrattenoliën
welke olie
voor welke kwaal
Edom huidverzorging

aanbieding
massage
oliën

massage
oliën zonder synthetische toevoegingen

Sheabutter shampoo
|