
etherische oliën
eth. olie A
t/m D
eth. olie E
t/m K
eth. olie L
t/m R
eth. olie S
t/m Z
Attars
Absint
Acacia
Afrikaantje
Ajowan
Ajuin
Akkermunt
Alant
Amandel
bitter
Amber
Ambrette
Amyris
Angelica
Anijs groen
Anijs ster
Arveden
Arnica
Asafetida
Azop
Balsemspar
Basilicum
Basilicum Tulsi
Bay St.
Thomas
Benzoë
Bergamot
Bergbonenkruid
Bergceder
Bergden
Bergsteentijm
Berk
Berkenteer
Bernagie
Betel Peper
Bigarade
Bijvoet
Boabo
Bloed
Sinaasappel
Boerenwormkruid
Bois de
Rose
Boldoblad
Bonenkruid
Borneokamfer
Boronia
Bucco
Bulgaarse Roos
Cabreuva
Cacao
Cade
Cajeputi
Calendula
Cananga
Cardamom
Carrot
Cascarilla
Cassia
Cassie
Ceder Atlas
Cederblad
Ceder
Mexicaans
Ceder
Virginiana
Champaca
Champaca hout
Chinese
Munt
Cipriol
Ciste Roos
Citroen
Citroenbalsem
Citroen
Eucalyptus
Citroengras
Citroen
Munt
Citroen
Verbena
Citronella
Citrusolien
Copaiva
Costus
Cubebe
Curcuma
Cypres
Damascener Roos
Davana
Den
Den
Himalaya
Den Moeras
Dennenolien
Den
Siberisch
Den Zwart
Dille
Douglasie
Dragon
Droogbloem
Duivelsdrek
Duizendblad
prijzen
Nederlandse
namen
botanische namen
recepten
basis
oliën
maceraten
en vetten
hydrolaten
boeken
mengsels
Dode Zee
huidverzorging
gezondheidshangers
massage
oliën
zepen
 |
|
|
Copaiva,
Copaifera officinalis,
is een grote tropische boom die oorspronkelijk in
het wild groeide in centraal Zuid-Amerika en
behoort tot de botanische familie Fabaceae.
De
boom wordt nu op grote schaal geteeld in
Brazilië, Venezuela, Guyana, Suriname en
Colombia. In het Amazonegebied gebruikt de
plaatselijke bevolking Copaivabalsem voor het
behandelen van huidproblemen. De Braziliaanse
volksgeneeskunde kent de balsem als
slijmoplossend middel en past deze toe bij
luchtwegproblemen.
Ook in Europa wordt de balsem al eeuwen lang
gebruikt voor de behandeling van o.a.
blaasontsteking, bronchitis en de bestrijding van
schimmels. |
 |
De
balsem wordt verkregen door gaten te boren in de
stam. Uit deze ruwe olie wordt de etherische olie
gedestilleerd. De olie is gelig-groen van kleur
met een zoete peperachtige geur. Hij wordt in de
farmaceutische industrie gebruikt als werkstof in
hoestdranken en plasmiddelen en in de cosmetische
industrie als geurstof.
Copaiva essentiële
olie heeft pijnstillende, antibacteriële,
schimmeldodende en ziektekiemdodende
eigenschappen. De olie wordt in de aromatherapie
o.a. gebruikt bij; ingewandinfecties, aambeien,
cystitis, bronchitis, slijmvorming, koude
rillingen, verkoudheid, hoesten, blaasonsteking,
huidinfecties, stress. Op huidontstekingen heeft
een mengsel met Copaiva een koelende werking.
psychisch: Verdampen van
Coipava ondersteunt de innerlijke waarneming en
bevordert emotionele genezing. Het is een olie
die rust geeft aan hen die zich over alles zorgen
maken.
contra-indicatie: kan
bij puur gebruik huidirritaties veroorzaken
mengen met: Coipavabalsem
laat zich goed combineren met alle Citrusoliën,
Lavendel, Lavandin, Wierook en Mirre. Hieronder
een paar toepassingen: |
| hoesten: 7
druppels Copaiva en 3 druppels Lavendel
mengen met 50 ml. basis olie,
hiermee borst en rug meermaals inwrijven. |
| angsten: 5
druppels Copaiva mengen met 5 druppels Wierook en
5 druppels Sinaasappel. Indien nood zakelijk een
paar druppels van dit mengsel inhaleren. |
| Helaas
mogen wij een deel van de informatie
over deze olie en recepten op last van de Voedsel
en Waren Autoriteit (warenwet) niet meer op onze
site publiceren omdat deze in strijd zou zijn met
de EEG wetgeving i.z. consumentenbescherming. De
gepubliceerde informatie zou een oneerlijke
reclame zijn t.o.v. geneesmiddelen. Heel jammer,
omdat veel van onze klanten dankbaar
gebruik maakten van deze informatie en het zeer
zeker niet
als oneerlijke reclame ervoeren. |
|
|
|

basisolie van de
maand
vetzuren
recepten

etherische olie van de
maand
oliën zoeken op
Nederlandse
naam
botanische
naam

wrattenoliën
welke olie
voor welke kwaal
Edom huidverzorging

aanbieding
massage
oliën

massage
oliën zonder synthetische toevoegingen

Aleppo
Olijfolie zepen
|