Galanga of Alpinia officinarum etherische olie heilzaam bij kolieken en misselijkheid. Galbanum is familie van de Gember. Gakangal essentieel olie is bacteriedodend en wordt gecultiveerd in Thailand en Japan. Wordt veel gebruikt als smaakstof in vleesproducten.
Anthťmis aromatherapie etherische oliŽn - huidverzorging
Anthemis etherische oliŽn heilzaam bij vele kwaaltjes






etherische oliŽn

eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z

Attars


Edeltanne
Elemi
Engelwortel
Eucalyptus
Eucalyptus Citroen
Eucalyptus Mint
Eucalyptus oliŽn
Eucalyptus-polybractea
Eucalyptus Smithii
Fichtennadel
Foelie
Fenegriek
Franse Roos
Frangipani
Galangal
Galbanum
Gandhi wortel
Gardenia
Ganzevoet
Gaultheria
Gayak
Gember
Gembergras
Gentiaan
Geranium
Godenvoedsel
Gomboom
Gomenol
Grapefruit
Grieks Hooi
Groene Munt
Gurjun balsem
Harshingar
Hazengras
Hedychium
Helicryse
Hemlockspar
Ho blad
Hon Sho
Honing
Honingklaver
Hop
Hyacint
Hysop
Immortelle
Indische Verveine
Iris
IJzerhard
Jamaica Peper
Jaborandi
Japanse Munt
Jaborandi
Jamrosa
Jatamansi
Jeneverbes
Jonquille
Kajaputie
Kachur
Kalmoes
Kamfer
Borneo Kamfer
Kamille
Roomse Kamille
Wilde Kamille
Kaneel
Kanuka
Kapoor Kachri
Kardamom
Karwij
Kassia
Kervel
Kewra
Kokila
Khus Khus
Knipluis
Knoflook
Komijn
Koortsboom
Koriander
Kruidnagel
Kruizemunt
Kurkuma

prijzen


Nederlandse namen
botanische namen
recepten


basis oliŽn
maceraten en vetten
hydrolaten
boeken
therapeutische mengsels

Dode Zee
huidverzorging

gezondheidshangers

massage oliŽn
zepen

   
foto`s
Galangal   Alpinia officinarum
productanalyse


Galangal is nauw verwant aan de Gember. Het is een rietachtige plant met rood-bruine wortelstokken. Galangal, Alpinia officinarum, is nauw verwant aan de Gember.
Het is een rietachtige plant met vlezige rood-bruine wortelstokken die oorspronkelijk uit zuid-oost China komt maar nu wordt gecultiveerd in o.a. IndonesiŽ, Thailand en Japan.
Door de inheemse bevolking worden de wortels gebruikt voor het kruiden van vooral kerrieschotels.
De etherische olie wordt gewonnen door stoomdestillatie van de wortelstokken. Deze olie is geelgroen van kleur met een kruidige kamferachtige geur. Wordt veel toegepast als smaakstof, vooral in vleesproducten.
Galangal essentiŽle olie wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt bij; spijsverteringsproblemen, kolieken, braken, misselijkheid, dyspepsie. Galangal is bacteriedodend. Galangal wordt in de aromatherapie nauwelijks toegepast.

contra-indicatie: kan irritaties veroorzaken

mengen met: Galangal kan goed gecombineerd worden met Salie, Kaneel, Piment, Lavandin, Den, Patchouli, Mirte, Rozemarijn en Citrus-oliŽn. U ontvangt van ons bij iedere etherische olie een uitgebreide beschrijving, hieronder een paar voorbeelden:


Helaas mogen wij een deel van de informatie over deze olie en recepten op last van de Voedsel en Waren Autoriteit (warenwet) niet meer op onze site publiceren omdat deze in strijd zou zijn met de EEG wetgeving i.z. consumentenbescherming. De gepubliceerde informatie zou een oneerlijke reclame zijn t.o.v. geneesmiddelen. Heel jammer, omdat veel van onze klanten dankbaar gebruik maakten van deze informatie en het zeer zeker niet als oneerlijke reclame ervoeren. 



   

basisolie van de maand


vetzuren
recepten



etherische olie van de maand



oliŽn zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam




wrattenoliŽn



welke olie voor welke kwaal



Edom huidverzorging

aanbieding



massage oliŽn

massage oliŽn zonder synthetische toevoegingen




Sheabutter shampoo



   
/aroma/galanga.htm - laatste wijziging zaterdag 16 januari 2010

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer