Galbanum, Ferula galbaniflua etherische olie heilzaam bij abcessen, steenpuisten en reumatische aandoeningen. Galbanum inhaleren bij astma en bronchitis. Galbanum helpt bij krampen en stress.
Anthémis aromatherapie etherische oliën - huidverzorging
Anthemis etherische oliën heilzaam bij vele kwaaltjes






etherische oliën

eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z

Attars


Edeltanne
Elemi
Engelwortel
Eucalyptus
Eucalyptus Citroen
Eucalyptus Mint
Eucalyptus oliën
Eucalyptus-polybractea
Eucalyptus Smithii
Fichtennadel
Foelie
Fenegriek
Franse Roos
Frangipani
Galangal
Galbanum
Gandhi wortel
Gardenia
Ganzevoet
Gaultheria
Gayak
Gember
Gembergras
Gentiaan
Geranium
Godenvoedsel
Gomboom
Gomenol
Grapefruit
Grieks Hooi
Groene Munt
Gurjun balsem
Harshingar
Hazengras
Hedychium
Helicryse
Hemlockspar
Ho blad
Hon Sho
Honing
Honingklaver
Hop
Hyacint
Hysop
Immortelle
Indische Verveine
Iris
IJzerhard
Jamaica Peper
Jaborandi
Jamrosa
Japanse Munt
Jasmijn
Jatamansi
Jeneverbes
Jonquille
Kajaputie
Kachur
Kalmoes
Kamfer
Borneo Kamfer
Kamille
Roomse Kamille
Wilde Kamille
Kaneel
Kanuka
Kapoor Kachri
Kardamom
Karwij
Kassia
Kervel
Kewra
Kokila
Khus Khus
Knipluis
Knoflook
Komijn
Koortsboom
Koriander
Kruidnagel
Kruizemunt
Kurkuma

prijzen


Nederlandse namen
botanische namen
recepten


basis oliën
maceraten en vetten
hydrolaten
boeken
therapeutische mengsels

Dode Zee
huidverzorging

gezondheidshangers

massage oliën
zepen

   
foto`s
Galbanum   Ferula galbaniflua
productanalyse


Galbanum, Ferula galbaniflua, is een groot, overblijvend kruid met een gladde stengel, glanzende blaadjes en kleine bloemen. Het kruid komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en wordt nu gecultiveerd in Iran, Turkije, Afghanistan en Libanon.
De plant bevat een melkachtig sap, harsolie, dit sap wordt traditioneel gebruikt voor de behandeling van wonden, ontstekingen, ademhalingsproblemen en huidkwalen en wordt gewonnen door onder aan de stengel insnijdingen te maken.
Galbanum werd al door de oude beschavingen gebruikt bij godsdienstige rituelen, in de cosmetica en door de Egyptenaren bij het balsemen van hun doden. Tegenwoordig wordt Galbanum gebruikt in de farmaceutische industrie, in wasmiddelen en als smaakstof in voedingsmiddelen en dranken.
Galbanum is een groot, overblijvend kruid met een gladde stengel, glanzende blaadjes en kleine bloemen
De etherische olie wordt verkregen door destillatie van de harsolie, is kleurloos tot olijfkleurig en heeft een frisse, houtige geur. Destillatie van de olie vindt meestal in Europa of de USA plaats.

Galbanum essentiële olie wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt bij; abcessen, acne, steenpuisten, slechte doorbloeding, spierpijn, reumatische aandoeningen, astma, bronchitis, catarre, chronische hoest, krampen, indigestie, nerveuze spanningen en met stress samenhangende klachten.

contra-indicatie: kan bij puur gebruik op de huid huidirritaties veroorzaken

mengen met: Galbanum kan goed gecombineerd worden met Citronella, Elemi, Olinamum, Jasmijn, Palmarosa, Gernium, Gember, Roos, Ylang Ylang. U ontvangt van ons bij iedere etherische olie een uitgebreide beschrijving, hieronder een paar voorbeelden:
bij abcessen, steenpuisten; breng meermaals per dag 1 druppel puur op het gezwel aan
bij krampen; voeg 20-30 druppels toe aan 50 ml. Zonnebloemolie of een andere olie en masseer de verkrampte plekken naar behoefte
bij stress; meng 10 druppels met een beetje melk, honing of Amandelolie en voeg dit mengsel toe aan een heet bad. Baad dagelijks voor het naar bed gaan 20 minuten tot de klachten verdwenen zijn.


Helaas mogen wij een deel van de informatie over deze olie en recepten op last van de Voedsel en Waren Autoriteit (warenwet) niet meer op onze site publiceren omdat deze in strijd zou zijn met de EEG wetgeving i.z. consumentenbescherming. De gepubliceerde informatie zou een oneerlijke reclame zijn t.o.v. geneesmiddelen. Heel jammer, omdat veel van onze klanten dankbaar gebruik maakten van deze informatie en het zeer zeker niet als oneerlijke reclame ervoeren. 



   

basisolie van de maand


vetzuren
recepten



etherische olie van de maand



oliën zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam




wrattenoliën



welke olie voor welke kwaal



Edom huidverzorging

aanbieding



massage oliën

massage oliën zonder synthetische toevoegingen




Sheabutter shampoo



   
/aroma/galbanum.htm - laatste wijziging zaterdag 16 januari 2010

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer