/



volg Anthťmis op



etherische oliŽn

eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z
toepassingen
Attars
blends


Edeltanne
Elemi
Engelwortel
Eucalyptus
Eucalyptus Citroen
Eucalyptus Mint
Eucalyptus oliŽn
Eucalyptus-polybractea
Eucalyptus Smithii
Fichtennadel
Fokienia
Foelie
Fenegriek
Franse Roos
Frangipani
Galanga
Galbanum
Gandhi wortel
Gardenia
Ganzevoet
Gaultheria
Gayak
Gember
Gembergras
Gentiaan
Geranium
Godenvoedsel
Gomboom
Gomenol
Grapefruit
Grieks Hooi
Groene Munt
Gurjun balsem
Harshingar
Hazengras
Hedychium
Helicryse
Hemlockspar
Hibahout
Ho blad
Hon Sho
Honing
Honingklaver
Hooibloemen
Hop
Hyacint
Hysop
Immortelle
Indische Verveine
Iris
IJzerhard
Jamaica Peper
Jaborandi
Jamrosa
Japanse Ceder
Japanse Munt
Jasmijn
Jatamansi
Jeneverbes
Jonquille
Kachur
Kalmoes
Kamfer
Borneo Kamfer
Kamille
Roomse Kamille
Wilde Kamille
Kamperfoelie
Kaneel
Kanuka
Kapoor Kachri
Kardamom
Karwij
Kassia
Kattenkruid
Kerrieboom
Kervel
Kewra
Khella
Khus Khus
Knipluis
Knoflook
Kokila
Komijn
Koortsboom
Koriander
Kruidnagel
Kruizemunt
Kurkuma



prijzen
basisoliŽn
etherische oliŽn
grootverpakkingen
professionals

hydrolaten
insecten verdrijven
therapeutische mengsels



INFO
basis oliŽn

Nederlandse namen
botanische namen
recepten


zepen
Aleppo zepen



Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee INFO
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijt


plantaardige
huidverzorging
Aanbiedingsets
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Krijtbehandelingen
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging
Voetverzorging

handcrŤmes
shampoo
probeersetjes

massage oliŽn
huid oliŽn




   
foto`s
Jasmijn   Jasminum officinalis
olie-analyse


Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.
Jasmijn, Jasminum officinalis, is een kleine groenblijvende heester die tot twee meter hoog kan worden. Uit de vertakkingen groeien talloze kleine witte kelkvormige bloemetjes die een bedwelmende geur verspreiden. De plant behoort tot de familie oleaceae en komt oorspronkelijk uit Zuid-AziŽ uit het gebied tussen PerziŽ en China.
Jasmijn werd in het midden van de 16e eeuw naar Europa geÔntroduceerd en heeft zich Zuid-Europa goed geacclimatiseerd.

In Zuid-Frankrijk wordt de
Jasminum grandiflorum, oorspronkelijk afkomstig uit de Himalaya, in grote hoeveelheden geteeld voor het winnen van Jasmijnolie terwille van de parfumindustrie.
De
koningin van de nacht wordt `s nachts geplukt omdat het aroma dan het sterkste is.
Jasmijn kent een rijk en lang verleden. De Indiase Ayurveda maakt al duizenden jaren gebruik van Jasmijn.
Boeddhistische monniken verzamelden bladeren en wortels om brandwonden te genezen. Uit de bloemen maakten zij een verfrissend aftreksel voor de ogen.
De griekse arts
Dioscorides wist te vertellen dat de Perzen uit de kleine witte bloemetjes een olie wonnen waarmee ze hun woonruimte ontsmetten en parfurmeerden.
In China worden de bloemen traditioneel gebruikt bij de behandeling van hepatitis en dysenterie. Gedroogde bloemen worden ook gebruikt in Jasmijnthee.
India is nog steeds de grootste leverancier van Jasmijnolie voor de parfumindustrie. Zelf houdt de Indiase bevolking niet zo van geurende vloeistoffen. Zij geven de voorkeur aan het dragen van verse bloemen en specerijen. Ook auto`s en zelfs dieren worden met bloemen versierd.
de Jasmijn variŽteit, Jasminum grandiflorum, wordt in  Zuid-Europa op grote schaal gekweekt voor de productie van essentiŽle olie
Jasmijnolie wordt gewonnen door alcoholextractie van de bloemen. In de bloemen zit maar weinig olie daarom benodigt men voor 1 kilo olie minstens 1000 kilo bloemen.
Jasmijn kent veel toepassingen in de pharmaceutische- en voedingsindustrie, in parfums etc.
Vele eeuwen geleden exporteerde India al Jasmijnolie, verpakt in flessen van geiten- en kamelenleder, naar Europa.
Rozenolie wordt vaak als de
koningin der oliŽn gezien, Jasmijn als de koning.

De essentiŽle olie is rood tot roodgeel van kleur en heeft een warm bloemig aroma. Jasmijn heeft als geen andere olie de eigenschap je in andere sferen te brengen. Met haar heerlijke exotische geur kan Jasmijnolie, Oleum Jasmini, als parfum worden gedragen.

Jasminum sambac, met een zware zoete geur die lang blijft hangen, wordt in Zuid-India geteeld.
Van sambacbloemen
Mogra genaamd worden bloemenkransen gevlochten. Deze geurige sieraden worden door vrouwen in het haar gedragen of als geuroffer bij godsdiensten gebruikt.
Ook uit de sambac wordt een absolue gewonnen die eveneens in parfums gebruikt wordt en als basis voor attars dient. De olie is roodbruin tot geelbruin van kleur en heeft een hogere geur dan de
grandiflorum.
Jasminum auriculatum, de bedwelmend geurende bloemen levert een bruingeel tot geel absolue met een zware zoet geur. De opbrengst is gering, voor 1 kilo olie benodigt men 2000 tot 2500 kilo bloemen.

Jasmijn absolue werkt antiseptisch en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. De olie wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt bij; droge huid, gevoelige huid, spierkrampen, verrekkingen, verstuikingen, slijmvliesontsteking, hoesten, heesheid, laryngitis, pijnen tijdens de bevalling, frigiditeit, dysmenorroe, krampen, depressiviteit, geestelijke uitputting.
In India wordt het als afrodisiacum gebruikt en als middel tegen impotentie op lendenen ingemasseerd.
De olie wordt in de aromatherapie bijna uitsluitend in de verdamper of in bad toegepast.
Jasmijn toegevoegd aan een massage-olie heeft een koelend effect op het lichaam, dus niet gebruiken in koude perioden en altijd een verwarmde basisolie gebruiken.

Jasmijn als geboortehulp, versterkt de contracties, is pijnstillend en helpt bij het herstel van post-natale depressies.
Brengt het hormonale systeem in balans.


psychisch: Jasmijnolie wordt vaker bij psychische storingen gebruikt omdat het een rustgevende, antidepressieve en angst verdrijvende werking bezit. Jasmijn geeft een gevoel van zelfvertrouwen en euforie, is daarom zeer bruikbaar bij apathie, onverschilligheid en lusteloosheid. Kan emotioneel gesloten deuren weer openen.

spiritueel: Jasmijn wordt geassocieerd met de maan en ontvangt daaruit de kracht. De olie bezit de macht de lichamelijke liefde boven zichzelf te doen uitstijgen.
Men gelooft dat Jasmijn de kunstzinnigheid ontwikkelt. Voor sommigen heeft dat betrekking op de eigen creativiteit, voor anderen betekent het dat zij ontvankelijker worden voor visuele schoonheid, muziek, enz. Doe een paar druppels op de aromalamp om te mediteren.
Werkt op het hartchakra, plexus solaris chakra en basis chakra.
Jasmijnbloemen worden geofferd aan de Indiase goden Shiva en Genesha.

contra-indicatie: slechts in kleine hoeveelheden gebruiken. kan in uitzonderingen bij onverdund gebruik op de huid een allergische reactie veroorzaken. niet gebruiken tijdens de zwangerschap wel als geboortehulp. niet gebruiken bij kinderen onder 6 jaar.

mengen met: Jasmijn heeft het vermogen om ruwe tonen af te ronden en kan met bijna iedere olie gecombineerd worden. Fijne combinatie met Amyris, Bergamot, Cananga, Ceder, Geranium, Lavendel, Mandarijn, Neroli, Rozenhout, Sandelhout, Ylang Ylang
U ontvangt van ons bij iedere etherische olie een uitgebreide beschrijving, hieronder een paar voorbeelden:

als vermaarde liefdesolie: voeg 5 druppels Jasmijn en 6 druppels Roos toe aan 100 ml. Amandel olie. Het lichaam licht masseren.
parfum: voeg 5-6 druppels Jasmijn toe aan 5 ml. Jojoba olie en breng dit direct op de huid aan.
verdampen: 6-8 druppels Jasmijn in de aromalamp werken ontspannend en helpen bij emotionele problemen, vooral wanneer deze met relaties te maken hebben.
verdampen: 3 druppels Jasmijn, 3 druppels Sinaasappel en 3 druppels Nootmuskaat in de aromalamp helpen bij een depressieve stemming.
aromatisch bad: meng 2 druppels Jasmijn, 3 druppels Vetiver en 3 druppels Sinaasappel met een beetje melk, room of een lepeltje honing. Voeg dit toe aan een niet te heet bad en baad 15-20 minuten.
ontspannend bad: meng 3 druppels Jasmijn, 3 druppels Rozenhout en 3 druppels Cananga met een beetje melk, room of een lepeltje honing. Voeg dit toe aan een niet te heet bad en baad 15-20 minuten.
zeep handgemaakt van Aleppo Olijfoliezeep onder toevoeging van Jasmijnolie. Heerlijk geurend, werkt antiseptisch en versterkt het weefsel. Puur plantaardig, zonder toevoeging van geur of kleurstoffen.






* De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
Anthemis Aromatherapie doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor
informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geŽvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


   

basisolie van de maand


vetzuren
recepten



etherische olie van de maand



oliŽn zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam




wrattenoliŽn



welke olie



Edom huidverzorging met Dode Zee mineralen

aanbieding



massage oliŽn

massage oliŽn zonder synthetische toevoegingen





Rosa Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie





Mineral
huidverzorging met RŁgener krijt
aanbieding




Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie




Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie





Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische huid





Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie



   
/aroma/jasmijn.htm - laatste wijziging vrijdag 22 januari 2016

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer