
etherische
oliën
eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z
Attars
blends
Edeltanne
Elemi
Engelwortel
Eucalyptus
Eucalyptus Citroen
Eucalyptus Mint
Eucalyptus oliën
Eucalyptus-polybractea
Eucalyptus Smithii
Fichtennadel
Foelie
Fenegriek
Franse Roos
Frangipani
Galanga
Galbanum
Gandhi wortel
Gardenia
Ganzevoet
Gaultheria
Gayak
Gember
Gembergras
Gentiaan
Geranium
Godenvoedsel
Gomboom
Gomenol
Grapefruit
Grieks Hooi
Groene Munt
Gurjun balsem
Harshingar
Hazengras
Hedychium
Helicryse
Hemlockspar
Ho blad
Hon Sho
Honing
Honingklaver
Hop
Hyacint
Hysop
Immortelle
Indische Verveine
Iris
IJzerhard
Jamaica Peper
Jaborandi
Jamrosa
Japanse Munt
Jasmijn
Jatamansi
Jeneverbes
Jonquille
Kajaputie
Kachur
Kalmoes
Kamfer
Borneo Kamfer
Kamille
Roomse Kamille
Wilde Kamille
Kamperfoelie
Kaneel
Kanuka
Kapoor Kachri
Kardamom
Karwij
Kassia
Kattenkruid
Kervel
Kewra
Kokila
Khus Khus
Knipluis
Knoflook
Komijn
Koortsboom
Koriander
Kruidnagel
Kruizemunt
Kurkuma
prijzen
basisoliën
etherische oliën
grootverpakkingen
insecten verdrijven
therapeutische
mengsels
INFO
basis
oliën
Nederlandse namen
botanische namen
recepten
zepen
Aleppo
zepen
zeepaanbieding
Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
Rügener Krijt
probeersetje Krijt
info
plantaardige
huidverzorging
Neutral Dode Zee
Mineral Rügener
Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn
verzorging
Rozenbottel
verzorging
Cocos
huidverzorging
handcrèmes
shampoo
probeersetjes
massage oliën
huid oliën

|
|
|
De
Kaneelboom, Cinnamomum
zeylanicum, komt
oorspronkelijk uit Sri-Lanka maar wordt nu
verbouwd in Zuid-India, Sri-Lanka, Indochina,
China, Afrika en het Caribische gebied. Het is
een groenblijvende boom van ± 15 mtr met witte
of gele bloemen die veranderen in blauwpaarse
bessen en behoort tot de Laurierachtigen, Lauraceae.
De bladeren verspreiden een
sterke, kruidige geur als ze beschadigd worden. |
Kaneel
is in China al ruim 4000 jaar bekend en is
mogelijk een der oudste geneesmiddelen. Ook in de
bijbel wordt Kaneel genoemd, Mozes gebruikt het
voor de bereiding van een zalfolie. Door de
Arabieren raakte Kaneel in Europa bekend en werd
het mede een doel van de 15e en 16e eeuwse
ontdekkingsreizen.
Met Kaneel worden de buitenste lagen van jonge
stammen, takken of wortels bedoeld. De schors van
jonge twijgen wordt om de twee jaar geoogst en
levert de bekende kaneelstokjes.
Na het oogsten worden de takken in lange dunne
reepjes gesneden, waarna de bast wordt verwijderd.
De bast rolt vanzelf op tijdens het drogen en aan
deze eigenschap heeft de Kaneel zijn naam te
danken, die stamt van het Latijnse woord canella,
wat rolletje betekent.
Gecultiveerde bomen worden regelmatig gesnoeid om
het uitlopen te bespoedigen en sneller te kunnen
oogsten. |
 |
 |
Kaneelolie wordt gewonnen
door stoomdestillatie van de twijgen met bladeren
of van de schors .
De bladolie
is geel/bruin van kleur met een warm, kruidig
aroma. 50-100 kilo bladeren leveren 1 kilo
etherische olie.
De schorsolie
is lichtbruin met een zoete Kaneelgeur. Hij wordt
gewonnen uit het hout en de afval die bij de
productie van Kaneelstokjes ontstaat, 120-200
kilo afval levert 1 kilo etherische olie. |
Therapeutisch
gezien is Kaneel olie zeer waardevol en wel op
een groot aantal gebieden. Ontspannend bij
spierverhardingen en geestelijke verharding in
het algemeen. Cinnamomum heeft niet alleen een
versterkende en verwarmende werking bij kou (lage
temperaturen), maar ook bij innerlijke kilte.
In het koude jaargetijde wordt Kaneel in veel
koekjes en gebak verwerkt en schept de geur van
Kaneelbaksels een sfeer van geborgenheid en
vertrouwdheid. Er is geen andere geur die meer
aan kerst doet denken dan Kaneel.
Kaneel is een krachtige hulp voor het
afweersysteem, door zijn antivirale en
antibacteriële werking uitstekend te gebruiken
bij griep en verkoudheid. Op de huid werkt Kaneel
verwarmend en doorbloedingstimulerend, zijn
pijnstillende en ontkrampende werking geeft aan
massage-oliën een extra dimensie bij de
behandeling van spierpijnen en verrekkingen. Een
toevoeging van 1-2 druppels per 50 ml. is heel
werkzaam bij de behandeling van koude handen en
voeten en koude rillingen.
Beide Kaneeloliën worden
in de aromatherapie o.a. gebruikt
bij de behandeling ; blauwe plekken,
insectenbeten, scabies, wratten, infecties, maag-
en darmkrampen, slechte eetlust, griep, koorts,
witte vloed, pijnlijke menstruatie, pijnlijke
spieren door kouvatten, slechte spijsvertering,
slechte bloedsomloop, reuma, griep, koude
rillingen, verkoudheid, geestelijke uitputting,
stress. Kaneel geeft steun aan oudere mensen, die
herstellende zijn van een ziekte.
In vroeger tijden
werd Kaneelschors als afrodisiacum
gezien, daarom mocht Kaneelschorsolie aan geen
enkele liefdesdrank ontbreken. Een
zinnelijke massage olie maakt u door 1 druppel
Kaneelschors toe te voegen aan 100 ml. zoete
Amandelolie en hiermee het hele lichaam te
masseren
psychologisch:
Het Kaneeltype staat, meestal vanaf zijn jeugd,
onder een grote emotionele druk. Hij heeft het
gevoel niet tegen het leven op te kunnen en moet
leren verantwoordelijk te zijn voor zijn eigen
persoonlijkheid. Dit type snakt naar vrijheid en
zichzelf te kunnen zijn.
psychisch:
Kaneel geeft warmte en bescherming aan mensen die
het innerlijk koud hebben of onder menselijke
afwijzing te lijden hebben. De geur van Kaneel
brengt de emoties bij ergernis en woede weer
onder controle.
Kaneelolie heeft een versterkende werking op het
hart en de geest. Vooral mensen die herstellend
zijn van een zware ziekte of depressief of
melancholisch zijn, kunnen Kaneelessence een
tijdje gebruiken om hun leefsfeer een beetje op
te vrolijken.
spiritueel:
het mediteren met de geur van Kaneel laat ons
onze ziel ontdekken en brengt ons tot inzicht.
Hij brengt ons in onze fantasieën en laat deze
soms waar worden.
contra-indicatie: nooit
onverdund op de huid of slijmhuiden gebruiken,
vooral Chinese Kaneel en ook de Schorsolie kunnen
door het hoge gehalte aan zimtaldehyde ernstige
huidirritaties en dermatitis veroorzaken. Pas op
voor overdosering, met mate gebruiken, kan bij
hoge dosering prikkelend werken. Niet gebruiken
tijdens de zwangerschap.
mengen met: Kaneel
kan goed gecombineerd worden met Sinaasappel,
Mandarijn, Cypres, Olibanum, Ylang Ylang en
Benzoë.
U ontvangt van ons bij iedere etherische olie een
uitgebreide beschrijving, hieronder een paar
voorbeelden: |
| blauwe plekken en
insectenbeten; doe 2 druppels Kaneel op een
vochtig watje en dep hiermee de pijnlijke plek. |
| verdampen:
in de kinderkamer voor een aangename sfeer, of
voor het slapen gaan 2 druppels Kaneel en 5
druppels Mandarijn. |
| verdampen: 6
druppels Kaneel in de aromalamp geven een gevoel
van welbehagen en activeren de fantasie en
creativiteit. Geeft steun aan ouderen en aan
mensen die herstellende zijn van een ziekte. |
| spierverhardingen; 5
druppels Kaneel in een eetlepel basis
olie mengen en hiermee de pijnlijke plaatsen
inwrijven. |
| koude
onderbenen; 2 druppels Kaneelschors en 2 druppels
Helicryse
mengen in 10 ml. basis
olie. Met dit mengsel dagelijks masseren. Zorgt
voor een betere doorbloeding. |
| Helaas
mogen wij een deel van de informatie over deze
olie en recepten op last van de Voedsel en Waren
Autoriteit (warenwet) niet meer op onze site
publiceren omdat deze in strijd zou zijn met de
EEG wetgeving i.z. consumentenbescherming. De
gepubliceerde informatie zou een oneerlijke
reclame zijn t.o.v. geneesmiddelen. Heel jammer,
omdat veel van onze klanten dankbaar gebruik
maakten van deze informatie en het zeer zeker niet
als oneerlijke reclame ervoeren. |
|
|
|

basisolie van de maand
vetzuren
recepten

etherische olie van de maand
oliën zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam

wrattenoliën
welke olie voor
welke kwaal
Edom huidverzorging met Dode Zee
mineralen

aanbieding
massage
oliën

massage
oliën zonder synthetische toevoegingen

Rosa
Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie

Mineral
huidverzorging met Rügener krijt
aanbieding

Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie

Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie

Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische
huid

Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie
|