
etherische
oliën
eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z
Attars
blends
Edeltanne
Elemi
Engelwortel
Eucalyptus
Eucalyptus Citroen
Eucalyptus Mint
Eucalyptus oliën
Eucalyptus-polybractea
Eucalyptus Smithii
Fichtennadel
Foelie
Fenegriek
Franse Roos
Frangipani
Galanga
Galbanum
Gandhi wortel
Gardenia
Ganzevoet
Gaultheria
Gayak
Gember
Gembergras
Gentiaan
Geranium
Godenvoedsel
Gomboom
Gomenol
Grapefruit
Grieks Hooi
Groene Munt
Gurjun balsem
Harshingar
Hazengras
Hedychium
Helicryse
Hemlockspar
Ho blad
Hon Sho
Honing
Honingklaver
Hop
Hyacint
Hysop
Immortelle
Indische Verveine
Iris
IJzerhard
Jamaica Peper
Jaborandi
Jamrosa
Japanse Munt
Jasmijn
Jatamansi
Jeneverbes
Jonquille
Kajaputie
Kachur
Kalmoes
Kamfer
Borneo Kamfer
Kamille
Roomse Kamille
Wilde Kamille
Kamperfoelie
Kaneel
Kanuka
Kapoor Kachri
Kardamom
Karwij
Kassia
Kattenkruid
Kervel
Kewra
Kokila
Khus Khus
Knipluis
Knoflook
Komijn
Koortsboom
Koriander
Kruidnagel
Kruizemunt
Kurkuma
prijzen
basisoliën
etherische oliën
grootverpakkingen
insecten verdrijven
therapeutische
mengsels
INFO
basis
oliën
Nederlandse namen
botanische namen
recepten
zepen
Aleppo
zepen
zeepaanbieding
Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
Rügener Krijt
probeersetje Krijt
info
plantaardige
huidverzorging
Neutral Dode Zee
Mineral Rügener
Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn
verzorging
Rozenbottel
verzorging
Cocos
huidverzorging
handcrèmes
shampoo
probeersetjes
massage oliën
huid oliën

|
|
|
| Kervel, Anthriscus
cerefolium, is een
éénjarig kruid met helder groene bladeren en
witte bloemschermen en nauw verwant aan de
Peterselie. |
Het
kruid is inheems in Zuidoost-Europa en West-Azië.
De naam Kervel komt van het
Griekse ``zich verheugen``, dit vanwege de
heerlijke geur. Kervel wordt veel gebruikt als
keukenkruid en als thee is het goed om de zenuwen
te versterken. Het sap van het verse kruid is
effectief bij huidkwalen zoals eczeem, abcessen
en langzaam genezende wonden.
De etherische olie wordt
verkregen door stoomdestillatie van de zaden. Het
is een lichtgele olie met een zoete anijsachtige
geur die op grote schaal als smaakstof wordt
gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie. |
 |
Kervel
essentiële olie wordt in de
aromatherapie o.a. gebruikt
bij; spijsverteringsproblemen, jicht, eczeem,
abcessen, wonden, oedeem, artritis. Kervel is
antiseptisch, stimulerend en vochtafdrijvend.
contra-indicatie:
omdat de etherische olie in hoge mate methyl
chavicol en anethool bevat, waarvan aangenomen
wordt dat ze kankerverwekkend zijn is het
raadzaam deze olie niet te gebruiken.
U ontvangt van ons bij
iedere etherische olie een uitgebreide
beschrijving, hieronder een paar voorbeelden: |
| bij eczeem; 2
tot 3 druppels Kervel op een vochtig watje
sprenkelen en hiermee dagelijks de eczeemplekken
deppen. |
| bij spijsverteringsproblemen;
voeg 3 druppels toe aan één eetlepel basis
olie. Met dit mengsel de maag en/of buik, naar
behoefte, zachtjes masseren. |
| Helaas
mogen wij een deel van de informatie over deze
olie en recepten op last van de Voedsel en Waren
Autoriteit (warenwet) niet meer op onze site
publiceren omdat deze in strijd zou zijn met de
EEG wetgeving i.z. consumentenbescherming. De
gepubliceerde informatie zou een oneerlijke
reclame zijn t.o.v. geneesmiddelen. Heel jammer,
omdat veel van onze klanten dankbaar gebruik
maakten van deze informatie en het zeer zeker niet
als oneerlijke reclame ervoeren. |
|
|
|

basisolie van de maand
vetzuren
recepten

etherische olie van de maand
oliën zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam

wrattenoliën
welke olie voor
welke kwaal
Edom huidverzorging met Dode Zee
mineralen

aanbieding
massage
oliën

massage
oliën zonder synthetische toevoegingen

Rosa
Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie

Mineral
huidverzorging met Rügener krijt
aanbieding

Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie

Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie

Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische
huid

Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie
|