
etherische
oliën
eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z
toepassingen
Attars
blends
Lantana
Larix
Latschenkiefer
Laurier
Laurierbes
Laurierblad
Lavandin
Lavas
Lavendel
Lavendel oliën
Lavenblad Salie
Lemongrass
Liatris
Libanol
Limoen
Linaloë
Linde
Litsea
Lupulus
Lotus
Maagwortel
Magnolia
Majoraan
Mandarijn
Mangogember
Mansoor
Mantri
Manuka
Marjolein
Spaanse Marjolein
Wilde Marjolein
Mastboom
Mastiek
May Chang
Meidoorn
Mekkabalsem
Melaleuca oliën
Melisse
Melisse Indicum
Mexicaanse Ceder
Mierikswortel
Mimosa
Mitcham Munt
Mirre
Mirte
Moerasden
Mos
Mosterd
Motia
Munt Oliën
Muskus
Muskuszaad
Nagermotha
Narcis
Nardus
Neroli
Niaouli
Nootmuskaat
Olibanum
Omanwater
Ogentroost
Oranjebloesem
Osmanthus
Opopanax
Oregano
Spaanse Oregano
Palmarosa
Patchouli
Peen
Peper
Peperboom
Staart Peper
Pepermunt
Perubalsem
Peterselie
Petitgrain
Piment
Pokhout
Poleimunt
Pomerans
Pompelmoes
Pulegium
Pumilio
Pijnboom
Ravensara
Rhododendron
Rode Ceder
Rode Tijm
Roomse Kamille
Roos
Roosgeranium
Rozemarijn
Rozenhout
prijzen
basisoliën
etherische oliën
grootverpakkingen
insecten verdrijven
therapeutische
mengsels
INFO
basis
oliën
Nederlandse namen
botanische namen
recepten
zepen
Aleppo
zepen
zeepaanbieding
Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
Rügener Krijt
probeersetje Krijt
info
plantaardige
huidverzorging
Neutral Dode Zee
Mineral Rügener
Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn
verzorging
Rozenbottel
verzorging
Cocos
huidverzorging
handcrèmes
shampoo
probeersetjes
massage oliën
huid oliën

|
|
|
Mierikswortel,
Peperwortel of Boerenradijs, Armoracia
rusticana, is
een vaste plant met grote bladeren, witte bloemen
en een dikke, witte, vlezige wortel. De plant
behoort tot de Kruisbloemenfamilie, Brassicaceae.
en is dus familie van Tuinkers, Radijs en
Koolgewassen.
De wortel heeft een zeer scherpe, mosterdachtige,
pikante smaak en wordt daarom in de volksmond wel
eens Peperwortel
genoemd. Verse Mierikswortel bevat veel mineralen
en vitamines. |
Mierikswortel
werd vanwege zijn antbiotische werking vroeger
veel gebruikt bij de behandeling van koorts,
gewrichtsontstekingen, infecties aan lucht- en
urinewegen. Een kompres met vers geraspte wortel
kan veel verlichting geven bij wondinfecties en
gewrichtsonstekingen.
De etherische olie wordt gedestilleerd uit de in
water geweekte wortels. De olie is kleurloos tot
lichtgeel met een scherpe geur. Wordt als
smaakstof gebruikt in conserven. |
 |
| Omdat Mierikswortelolie
giftig en sterk huid-irriterend is, wordt deze
niet in de aromatherapie gebruikt. |
| Helaas
mogen wij een deel van de informatie over deze
olie en recepten op last van de Voedsel en Waren
Autoriteit (warenwet) niet meer op onze site
publiceren omdat deze in strijd zou zijn met de
EEG wetgeving i.z. consumentenbescherming. De
gepubliceerde informatie zou een oneerlijke
reclame zijn t.o.v. geneesmiddelen. Heel jammer,
omdat veel van onze klanten dankbaar gebruik
maakten van deze informatie en het zeer zeker niet
als oneerlijke reclame ervoeren. |
|
|
|

basisolie van de maand
vetzuren
recepten

etherische olie van de maand
oliën zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam

wrattenoliën
welke olie voor
welke kwaal
Edom huidverzorging met Dode Zee
mineralen

aanbieding
massage
oliën

massage
oliën zonder synthetische toevoegingen

Rosa
Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie

Mineral
huidverzorging met Rügener krijt
aanbieding

Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie

Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie

Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische
huid

Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie
|