Mimosa of Acacia dealbata etherische olie helpt bij angst en verdriet. Mimosa verdrijft vermoeidheid. Mimosa bouwt stress en spanningen af. Acacia dealbata is zachte zoet geurende olie
Anthémis aromatherapie etherische oliën - huidverzorging
Anthemis etherische oliën heilzaam bij vele kwaaltjes






etherische oliën

eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z

Attars


Lantana
Larix
Latschenkiefer
Laurier
Laurierbes
Laurierblad
Lavandin
Lavas
Lavendel
Lavendel oliën
Lavenblad Salie
Lemongrass
Liatris
Libanol
Limoen
Linaloë
Linde
Litsea
Lupulus
Lotus
Maagwortel
Magnolia
Majoraan
Mandarijn
Mangogember
Mansoor
Mantri
Manuka
Marjolein
Spaanse Marjolein
Wilde Marjolein
Mastboom
Mastiek
May Chang
Meidoorn
Mekkabalsem
Melaleuca oliën
Melisse
Melisse Indicum
Mexicaanse Ceder
Mierikswortel
Mimosa
Mitcham Munt
Mirre
Mirte
Moerasden
Mos
Mosterd
Motia
Munt Oliën
Muskus
Muskuszaad
Nagermotha
Narcis
Nardus
Neroli
Niaouli
Nootmuskaat
Olibanum
Omanwater
Ogentroost
Oranjebloesem
Osmanthus
Opopanax
Oregano
Spaanse Oregano
Palmarosa
Patchouli
Peen
Peper
Peperboom
Staart Peper
Pepermunt
Perubalsem
Peterselie
Petitgrain
Piment
Pokhout
Poleimunt
Pomerans
Pompelmoes
Pulegium
Pumilio
Pijnboom
Ravensara
Rhododendron
Rode Ceder
Rode Tijm
Roomse Kamille
Roos
Roosgeranium
Rozemarijn
Rozenhout

prijzen


Nederlandse namen
botanische namen
recepten


basis oliën
maceraten en vetten
hydrolaten
boeken
mengsels

Dode Zee
huidverzorging

gezondheidshangers

massage oliën
zepen

   
foto`s
Mimosa   Acacia dealbata
productanalyse


Mimosa of Acacia dealbata etherische olie heeft een heerlijke zachte zoete geur Acacia`s zijn kleine bomen of heesters met gewrongen vaak doornige takken. Er zijn ongeveer 500 soorten bekend die hoofdzakelijk in Afrika en Australië voorkomen.
Mimosa of Acacia dealbata komt oorspronkelijk uit Australië, maar wordt nu ook veel in Zuid-Europa gekweekt. Het is een bekende sierheester met gele, donzige, bolvormige bloemetjes.
De heerlijke zachte zoet geurende olie wordt gewonnen door extractie m.b.v. een oplosmiddel. De olie is amberkleurig, enigzins stroperig en goed te gebruiken in luxe en verzorgende lichaamsproducten. Zeer geliefde olie om te kunnen genieten van alle kleine dingen. Een zachte aanraking voor mensen die te hard voor zichzelf zijn.
Mimosa essentiële olie wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt bij; vette huid, gevoelige huid, overgevoeligheid, angst, verdriet, vermoeidheid, stress, spanningen.

contra-indicatie: niet bekend

mengen met: Mimosa kan goed gemengd worden met Lavandin, Lavendel, Ylang Ylang, Storax, Citronella, Perubalsem en Cassie. U ontvangt van ons bij iedere etherische olie een uitgebreide beschrijving, hier een paar voorbeelden:
bij angst en verdriet; 3 druppels Mimosa, 1 druppel Geranium en 2 druppels Mandarijn mengen met een beetje melk, room of een lepeltje honing. Dit toevoegen aan een warm bad en 15 - 20 minuten baden.
verdampen: 6-8 druppels Mimosa in de aromalamp ontspannen en zijn fijn om bij te dromen.


Helaas mogen wij een deel van de informatie over deze olie en recepten op last van de Voedsel en Waren Autoriteit (warenwet) niet meer op onze site publiceren omdat deze in strijd zou zijn met de EEG wetgeving i.z. consumentenbescherming. De gepubliceerde informatie zou een oneerlijke reclame zijn t.o.v. geneesmiddelen. Heel jammer, omdat veel van onze klanten dankbaar gebruik maakten van deze informatie en het zeer zeker niet als oneerlijke reclame ervoeren. 



   

basisolie van de maand


vetzuren
recepten



etherische olie van de maand



oliën zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam




wrattenoliën



welke olie voor welke kwaal



Edom huidverzorging

aanbieding



massage oliën

massage oliën zonder synthetische toevoegingen




Sheabutter shampoo



   
/aroma/mimosa.htm - laatste wijziging zondag 25 oktober 2009

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer