Poleimunt, Mentha pulegium etherische olie is oraal giftig door hoog pulegoon gehalte. Polei is antiseptisch en bevordert menstruatie, is ook vruchtafdrijvend. Poleimunt werkt ontkrmpend, stimuleert zweten, is koortsverlagend. Mentha pulegium wordt niet in aromatherapie gebruikt.
Anthémis aromatherapie etherische oliën - huidverzorging
Anthemis etherische oliën heilzaam bij vele kwaaltjes






etherische oliën

eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z

Attars


Lantana
Larix
Latschenkiefer
Laurier
Laurierbes
Laurierblad
Lavandin
Lavas
Lavendel
Lavendel oliën
Lavenblad Salie
Lemongrass
Liatris
Libanol
Limoen
Linaloë
Linde
Litsea
Lupulus
Lotus
Maagwortel
Magnolia
Majoraan
Mandarijn
Mangogember
Mansoor
Mantri
Manuka
Marjolein
Spaanse Marjolein
Wilde Marjolein
Mastboom
Mastiek
May Chang
Meidoorn
Mekkabalsem
Melaleuca oliën
Melisse
Melisse Indicum
Mexicaanse Ceder
Mierikswortel
Mimosa
Mitcham Munt
Mirre
Mirte
Moerasden
Mos
Mosterd
Motia
Munt Oliën
Muskus
Muskuszaad
Nagermotha
Narcis
Nardus
Neroli
Niaouli
Nootmuskaat
Olibanum
Omanwater
Ogentroost
Oranjebloesem
Osmanthus
Opopanax
Oregano
Spaanse Oregano
Palmarosa
Patchouli
Peen
Peper
Peperboom
Staart Peper
Pepermunt
Perubalsem
Peterselie
Petitgrain
Piment
Pokhout
Poleimunt
Pomerans
Pompelmoes
Pulegium
Pumilio
Pijnboom
Ravensara
Rhododendron
Rode Ceder
Rode Tijm
Roomse Kamille
Roos
Roosgeranium
Rozemarijn
Rozenhout

prijzen


Nederlandse namen
botanische namen
recepten


basis oliën
maceraten en vetten
hydrolaten
boeken
mengsels

Dode Zee
huidverzorging

gezondheidshangers

massage oliën
zepen

   
foto`s
Poleimunt   Mentha pulegium
productanalyse


Polei, Mentha pulegium, is een aromatisch kruid met grijs-groene bladeren en violette bloemen. Het kruid komt oorspronkelijk uit Europa en wordt al heel lang als traditioneel geneesmiddel gebruikt. Poleiwater werd uit de bladeren gedestilleerd en gebruikt bij de behandeling van nerveuze en hysterische aanvallen. Polei wordt gecultiveerd in Zuid-Spanje, Marokko, Tunesië, Portugal en Italië. De etherische olie wordt gewonnen door stoomdestillatie van verse of gedroogde bladeren. Het is een kleurloze tot lichtgele olie met een zware muntgeur. Polei wordt hoofdzakelijk gebruikt als geurstof in wasmiddelen en goedkope parfums.
Etherische oliën kunnen ook gewonnen worden uit: Akkermunt, Japanse Munt, Kruizemunt en Pepermunt
Een overzicht van andere Muntsoorten die eveneens etherische oliën leveren vindt u >> hier
Polei is oraal giftig en werkt abortief door het hoge pulegoon gehalte.
Polei essentiële olie werkt ontkrampend en algemeen stimulerend. Stimuleert het zweten en werkt daarom koortsverlagend.

contra-indicatie: is oraal giftig en werkt abortief door het hoge pulegoon gehalte. Om wille van de giftigheid wordt Polei slechts sporadisch in de aromatherapie gebruikt. De geur is zeer intensief en wordt niet door iedereen als aangenaam ervaren.

mengen met: Poleimuntolie kan goed gemengd worden met Geranium, Rozemarijn, Lavandin, Salie en Citronella.


Helaas mogen wij een deel van de informatie over deze olie en recepten op last van de Voedsel en Waren Autoriteit (warenwet) niet meer op onze site publiceren omdat deze in strijd zou zijn met de EEG wetgeving i.z. consumentenbescherming. De gepubliceerde informatie zou een oneerlijke reclame zijn t.o.v. geneesmiddelen. Heel jammer, omdat veel van onze klanten dankbaar gebruik maakten van deze informatie en het zeer zeker niet als oneerlijke reclame ervoeren. 



   

basisolie van de maand


vetzuren
recepten



etherische olie van de maand



oliën zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam




wrattenoliën



welke olie voor welke kwaal



Edom huidverzorging

aanbieding



massage oliën

massage oliën zonder synthetische toevoegingen




Sheabutter shampoo



   
/aroma/poleimunt.htm - laatste wijziging zondag 25 oktober 2009

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer