/



volg Anthťmis op



etherische oliŽn

eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z
toepassingen
Attars
blends


Absint
Acacia
Afrikaantje
Agarhout
Aglaia
Ajowan
Ajuin
Akkermunt
Akkerscherm
Alant
Amandel bitter
Amber
Ambrette
Amyris
Angelica
Anijs groen
Anijs ster
Arveden
Arnica
Asafetida
Azop
Balsemspar
Basilicum
Basilicum Tulsi
Bay St. Thomas
BenzoŽ
Bergamot
Bergbonenkruid
Bergceder
Bergden
Bergsteentijm
Berk
Berkenteer
Bernagie
Betel Peper
Bigarade
Bijvoet
Boabo
Bloed Sinaasappel
Boerenwormkruid
Bois de Rose
Boldoblad
Bonenkruid
Borneokamfer
Boronia
Bucco
Bulgaarse Roos
Cabreuva
Cacao
Cade
Cajeputi
Calendula
Cananga
Cardamom
Carrot
Cascarilla
Cassia
Cassie
Catnip
Ceder Atlas
Cederblad
Ceder Mexicaans
Ceder Virginiana
Champaca
Champaca hout
Chinese Munt
Chinese Parfumplant
Cipriol
Ciste Roos
Citroen
Citroenbalsem
Citroen Eucalyptus
Citroengras
Citroen Munt
Citroen Verbena
Citronella
Citrusolien
Copaiva
Costus
Cubebe
Curcuma
Cypres
Damascener Roos
Davana
Den
Den Himalaya
Den Moeras
Dennenolien
Den Siberisch
Den Zwart
Dille
Douglasie
Dragon
Droogbloem
Duivelsdrek
Duizendblad


prijzen
basisoliŽn
etherische oliŽn
grootverpakkingen

insecten verdrijven

therapeutische mengsels



INFO
basis oliŽn

Nederlandse namen
botanische namen
recepten

hydrolaten


zepen
Aleppo zepen
zeepaanbieding


Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijt


info plantaardige
huidverzorging

Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging

handcrŤmes
shampoo
probeersetjes

massage oliŽn
huid oliŽn




   
foto`s
Pomerans   Citrus vulgaris
Citrus aurantium var. amara
olie-analyse
Cortex Aurantii amara - Oranjeboom - Bittere Sinaasappel - Oranje Appel


Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.
De Bittere Sinaasappel of Pomerans, Citrus aurantium, is een tot 10 meter hoge, groenblijvende boom met glanzende bladeren en lange doornen die behoort tot de Rutaceae familie. De crŤmekleurige bloemen verspreiden een zoete zware geur. De vruchten zijn kleiner en donkerder van kleur dan die van de zoete Sinaasappel, ze smaken bitter en zuur. De naam Pomerans is een samenvoeging van pomum aurantium wat gouden appel betekent.
Citrus aurantium komt oorspronkelijk uit China en werd door de arabieren via Noord-Afrika naar Spanje en Portugal gebracht. Portugese zeevaarders brachten de vrucht in de 15e eeuw naar Amerika waar in Florida grote plantages ontstonden.
Groeit overvloedig in de USA, Zuid-Amerika en IsraŽl.

een overzicht van alle CitrusoliŽn vindt u > > hier
Pomerans etherische olie helpt bij eczeem, sterke transpiratie en koorts.
Uit deze Bittere Sinaasappelboom Citrus aurantium var. amara of Citrus vulgaris,worden drie verschillende etherische oliŽn gewonnen;
de bloesem levert de
Neroli,
de jonge twijgen met bladeren en onrijpe vruchten de
Petitgrain
en de schil van het bijna rijpe fruit de Pomerans olie.

De complete vrucht wordt gebruikt voor de productie van marmelade en dranken, terwijl alleen de schillen hun toepassing vinden bij het brouwen van witbier en andere Belgische bieren.
Uit de zaden wordt een olie geperst die veel linoleenzuur bevat. Deze olie reduceert het cholesterolgehalte van het bloed. Van de bloemen kan thee gezet worden,
Oranjebloesemthee.

Pomerans etherische olie gewonnen door koude persing van de vruchtschillen, is donkergeel van kleur en heeft een zachte enigzins muffige Sinaasappelgeur. Het is een Citrus olie die dikwijls gebruikt wordt ter vervalsing van de Neroli, maar deze laatste heeft echter een veel krachtigere bloesemgeur.
De thereapeutische werking van Pomeransolie is nagenoeg gelijk aan die van de Oranjebloesem.


Pomeransolie wordt als smaakstof in de voedingsmiddelenindustrie gebruikt. Het is een geurcomponent in zeep, wasmiddelen en parfums.
Eveneens wordt de olie toegepast in stomachische, laxerende en carminatieve preparaten.
*

Pomerans essentiŽle olie is naar de mening van therapeuten adstringerend, antiseptisch en zou eveneens rustgevende eigenschappen hebben. Hij wordt door de aromatherapeuten o.a. gebruikt bij; hoofdpijn, spanningen, angst, maagklachten, reisziekte, vertraagd hartritme, hartkloppingen, gebrek aan eetlust, koorts, nervositeit, spijsverteringsproblemen, slecht slapen, sterke transpiratie, hartbeklemming en eczeem. *
Verdampen in de slaapruimte bij nervositeit en slaapproblemen.
*

psychisch: Pomeransolie is een warme olie die de stemming verbetert. Hij geeft warmte, vrolijkheid en gevoelens van medeleven. Verdampen in de leefruimte verbetert de stemming en verdrijft sombere gevoelens. *

contra-indicatie: fototoxisch. kan bij sommige personen overgevoeligheid veroorzaken. niet gebruiken tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap, daarna in lage dosering.

mengen met: Pomerans kan goed gemengd worden met Lavendel, Neroli, Citroen, Scharlei, Mirre, Nootmuskaat, Kaneel en Kruidnagel.
U ontvangt van ons bij iedere etherische olie een uitgebreide beschrijving, hier een paar voorbeelden:
nerveuze stoornissen: 6 druppels Pomerans en 4 druppels Valeriaan toevoegen aan 50 ml. Amandel olie. Hiermee het gehele lichaam licht masseren. *
eczeem: voeg 8 druppels Pomerans toe aan 1 eetlepel Avocado-olie en smeer hiermee het eczeem dagelijks in. *
slapeloosheid: 8 tot 10 druppels Pomerans met een beetje melk of honing mengen en dit mengsel aan een warm bad toevoegen. Hierin voor het naar bed gaan 15 tot 20 minuten baden. *
hartbeklemming: 8 druppels Pomerans, 3 druppels Geranium en 2 druppels Petitgrain toevoegen aan 50 ml. basisolie. Hartstreek naar behoefte masseren. *
overmatige transpiratie: 4 tot 8 druppels Pomerans toevoegen aan een glas water (goed roeren) en dit mengsel gebruiken als deodorant op de plaatsen waar u sterk transpireert. *






* De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
Anthemis Aromatherapie doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor
informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geŽvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


   
vetzuren
recepten



oliŽn zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam




wrattenoliŽn



welke olie



Edom huidverzorging met Dode Zee mineralen

aanbieding



massage oliŽn

massage oliŽn zonder synthetische toevoegingen





Rosa Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie





Mineral
huidverzorging met RŁgener krijt
aanbieding




Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie




Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie





Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische huid





Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie



   
/aroma/pomerans.htm - laatste wijziging maandag 31 oktober 2016

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer