Rhododendronolie is een typische olie uit het Nepalese gebied. Lokale boeren en inheemse bevolking werken samen in coöperaties bij het telen en destilleren van de Rhododendron anthopogon. Het is een antvirale en antibacteriële olie met veel toepassingen in de aromatherapie
Anthémis aromatherapie etherische oliën - huidverzorging
Anthemis etherische oliën heilzaam bij vele kwaaltjes






etherische oliën

eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z

Attars


Lantana
Larix
Latschenkiefer
Laurier
Laurierbes
Laurierblad
Lavandin
Lavas
Lavendel
Lavendel oliën
Lavenblad Salie
Lemongrass
Liatris
Libanol
Limoen
Linaloë
Linde
Litsea
Lupulus
Lotus
Maagwortel
Magnolia
Majoraan
Mandarijn
Mangogember
Mansoor
Mantri
Manuka
Marjolein
Spaanse Marjolein
Wilde Marjolein
Mastboom
Mastiek
May Chang
Meidoorn
Mekkabalsem
Melaleuca oliën
Melisse
Melisse Indicum
Mexicaanse Ceder
Mierikswortel
Mimosa
Mitcham Munt
Mirre
Mirte
Moerasden
Mos
Mosterd
Motia
Munt Oliën
Muskus
Muskuszaad
Nagermotha
Narcis
Nardus
Neroli
Niaouli
Nootmuskaat
Olibanum
Omanwater
Ogentroost
Oranjebloesem
Osmanthus
Opopanax
Oregano
Spaanse Oregano
Palmarosa
Patchouli
Peen
Peper
Peperboom
Staart Peper
Pepermunt
Perubalsem
Peterselie
Petitgrain
Piment
Pokhout
Poleimunt
Pomerans
Pompelmoes
Pulegium
Pumilio
Pijnboom
Ravensara
Rhododendron
Rode Ceder
Rode Tijm
Roomse Kamille
Roos
Roosgeranium
Rozemarijn
Rozenhout

prijzen


Nederlandse namen
botanische namen
recepten


basis oliën
maceraten en vetten
hydrolaten
boeken
mengsels

Dode Zee
huidverzorging

gezondheidshangers

massage oliën
zepen

   
foto`s
Rhododendron   Rhododendron anthopogon
productanalyse


De Rhododendron, Rhododendron anthopogon, waarvan vele variaties in Europa en Amerika groeien behoort tot de Ericaceae plantenfamile en komt oorspronkelijk uit Nepal. Het is een typische plant uit het gebergte van Noord-Azië waar hij uitsluitend in een hoogte tussen 2000 en 4000 meter groeit.

Het is de officiële plant van het koninkrijk Nepal.
Rhododendron heeft vele traditionele toepassingen zoals het gebruik van bladeren en bloemen voor het maken van thee bij de behandeling van keelpijn, verkoudheid en hoofdpijn.
De plant speelt eveneens een spirituele rol. De bladeren worden reinigende en beschermende krachten toegeschreven. Ze worden gebruikt als rookmiddel en zijn een aromatisch bestanddeel van veel rookmengsels. In het oorsprongsgebied veel bij godsdienstige rituelen en genezende ceremoniën toegepast.

Lokale boeren en inheemse bevolking werken samen in coöperaties bij het telen en destilleren van aromatische planten. Deze mensen hebben zo hun sociaal- economische status aanzienlijk verbeterd. Nepalese oliën zijn prachtige oliën met een intensieve binding met de cultuur en geschiedenis van dit prachtige land.
Rhododendron anthopogon
essentiële olie wordt gewonnen door stoomdestillatie van de bladeren of bloemen. Het is een olie met een hoog
terpenengehalte en antivirale en antibacteriële eigenschappen. Hij wordt in de cosmetische industrie gebruikt als toevoeging in haarverzorgende producten, badzouten en lotions.

Rhododendron etherische olie werkt ontkrampend op de luchtwegen. De olie wordt in de aromatherapie gebruikt om het afweersysteem te ondersteunen en o.a. voor de behandeling van; griep, verkoudheid, hoesten, slijmvorming, congestie, zwellingen, onstekingen, infecties, slecht doorbloede huid, emotionele stress, nerveuze spanningen en krampen. Rhododendronolie vermindert ontstekingen en is een uitstekende toevoeging (15 druppels op 50 ml. ) aan massage-oliën bij spier- en gewrichtspijnen

psychisch: Rhododendron heeft een zuiverende, koesterende werking en kalmeert de zenuwen. De aardende olie geeft weer zelfvertrouwen, ondersteunt bij geestelijke uitputting en is opbouwend in moeilijke perioden. Hij vermindert angst voor de toekomst, sterkt de weerstand en geeft de nodige energie en kracht om na negatieve ervaringen weer verder te gaan. Verdamp de olie bij spanningen in de aromalamp in de leef- of slaapruimte.

spiritueel: goede ondersteuning bij meditaties.

contra-indicatie: kan bij puur gebruik op de huid bij gevoelige personen irritaties veroorzaken, daarom uitsluitend verdund in een basisolie toepassen

mengen met: Rhododendron kan goed gecombineerd worden met Arveden, Douglasie, Zilverspar, Ceder, Lemongrass, Citrusoliën en Harsoliën.
Hier volgen een paar voorbeelden van toepassingen:
verstopte neus en verkoudheid; 3 tot 6 druppels Rhododendron toevoegen aan een schaaltje heet water en 2 tot 3 keer per dag dampen.
reumatische klachten: 15-20 druppels Rhododendron toevoegen aan 50 ml. Sesamolie en naar behoefte de pijnlijke plekken masseren.
desinfecterende luchtreiniger: verdamp 5-10 druppels in de aromalamp op plaatsen waar frisheid en concentratie belangrijk is. bijv. werkkamer of wachtkamer.

vloeibare zeep: 20 druppels Rhododendron, 20 druppels Lavendel en 20 druppels Sinaasappel toevoegen aan 100 ml. neutrale vloeibare zeep voor het wassen van de handen.




Helaas mogen wij een deel van de informatie over deze olie en recepten op last van de Voedsel en Waren Autoriteit (warenwet) niet meer op onze site publiceren omdat deze in strijd zou zijn met de EEG wetgeving i.z. consumentenbescherming. De gepubliceerde informatie zou een oneerlijke reclame zijn t.o.v. geneesmiddelen. Heel jammer, omdat veel van onze klanten dankbaar gebruik maakten van deze informatie en het zeer zeker niet als oneerlijke reclame ervoeren. 
   

basisolie van de maand


vetzuren
recepten



etherische olie van de maand



oliën zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam




wrattenoliën



welke olie voor welke kwaal



Edom huidverzorging

aanbieding



massage oliën

massage oliën zonder synthetische toevoegingen




Sheabutter shampoo



   
/aroma/rhododendron.htm - laatste wijziging zaterdag 16 januari 2010

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer