/volg Anthťmis opetherische oliŽn

eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z
toepassingen
Attars
blends


Absint
Acacia
Afrikaantje
Agarhout
Aglaia
Ajowan
Ajuin
Akkermunt
Akkerscherm
Alant
Amandel bitter
Amber
Ambrette
Amyris
Angelica
Anijs groen
Anijs ster
Arveden
Arnica
Asafetida
Azop
Balsemspar
Basilicum
Basilicum Tulsi
Bay St. Thomas
BenzoŽ
Bergamot
Bergbonenkruid
Bergceder
Bergden
Bergsteentijm
Berk
Berkenteer
Bernagie
Betel Peper
Bigarade
Bijvoet
Boabo
Bloed Sinaasappel
Boerenwormkruid
Bois de Rose
Boldoblad
Bonenkruid
Borneokamfer
Boronia
Bucco
Bulgaarse Roos
Cabreuva
Cacao
Cade
Cajeputi
Calendula
Cananga
Cardamom
Carrot
Cascarilla
Cassia
Cassie
Catnip
Ceder Atlas
Cederblad
Ceder Mexicaans
Ceder Virginiana
Champaca
Champaca hout
Chinese Munt
Chinese Parfumplant
Cipriol
Ciste Roos
Citroen
Citroenbalsem
Citroen Eucalyptus
Citroengras
Citroen Munt
Citroen Verbena
Citronella
Citrusolien
Copaiva
Costus
Cubebe
Curcuma
Cypres
Damascener Roos
Davana
Den
Den Himalaya
Den Moeras
Dennenolien
Den Siberisch
Den Zwart
Dille
Douglasie
Dragon
Droogbloem
Duivelsdrek
Duizendblad


prijzen
basisoliŽn
etherische oliŽn
grootverpakkingen

insecten verdrijven

therapeutische mengselsINFO
basis oliŽn

Nederlandse namen
botanische namen
recepten

hydrolaten


zepen
Aleppo zepen
zeepaanbieding


Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijt


info plantaardige
huidverzorging

Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging

handcrŤmes
shampoo
probeersetjes

massage oliŽn
huid oliŽn
   
foto`s
Roos   Rosa centifolia
Rosa damascena
olie-analyse
Flores Rosae / Hindi: Gulab - Sudburg - Gulabi rang / Sanskriet: Shatadalaa - Shatapattra - Vrittapushpa


Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.
Deze kruidige struik komt oorspronkelijk uit PerziŽ en werd langzamerhand in gematigder gebieden geintroduceerd. Ze is door alle eeuwen heen de favoriet van dichters geweest. Rosa centifolia , de ProvenÁaalse Roos wordt verbouwd in Marokko, dat op dit moment de grootste producent is, in Frankrijk waar ze al bestond voor de Franse revolutie en in ItaliŽ.
Bij de oude Grieken was de Roos de bloem van Aphrodite, de godin van de liefde en schoonheid in al haar vormen, vooral van de kunst en creativiteit . Aphrodite wordt beschouwd als de personificatie van de zinnelijkheid.

Voor de vroeg-christelijke mystici was de roos de bloem van de maagd Maria, wat symbolisch in veel schilderijen van middeleeuwse schilders terug te vinden is.
Rosa damascena, de dieprode sterk geurende Damascus Roos werd naar Europa gebracht tijdens de kruistochten en wordt voornamelijk in de Kazenlik vallei in Bulgarije verbouwd maar ook in Cosen in Turkije. Roos of Rosa damascena etherische olie. Rozen olie komt uit BulgarijŽ, Marokko en Frankrijk Goedkopere soorten Rozen-olie worden met alcohol geŽxtraheerd uit de bloemen, deze olie is amberkleurig en heeft een warme zoete geur, echter veel harder en vlakker dan de gedestilleerde Rozenolie.
De echte Rozen-olie van de ProvenÁaalse en Damaceense Roos wordt gewonnen door waterdampdestillatie. Afhankelijk van de Rozensoort heeft de olie een lichtgele tot oranjebruine kleur en een warme, kruidige zoete geur. Voor 1 kilo olie benodigt men 5000 kilo bloemblaadjes.

Rozenolie is opwekkend, harmoniserend en bekend om zijn helende en antibacteriŽle eigenschappen.
*
Van oudsher werd Rozenolie beschouwd als een vrouwelijke olie, het heeft dan ook een opmerkelijke gunstige invloed op de vrouwelijke organen.
*
De olie reguleert de menstruatie en de emotionele klachten die hiermee verbonden zijn. Bovendien is het een wonderbaar aphrodisicum, ideaal in huid- en gezichts olie en in parfum en bad.

Omdat echte etherische Rozenolie zeer kostbaar is wordt het vaak aangeboden als mengsel van 3-5% etherische olie in een basis van Jojoba olie. India produceert ``Aytar`` een compositie van Roos en Sandelhout.

Als u voor het eerst echte Rozenolie ruikt zult u verbaasd zijn over de geur. Menigeen zal denken "is dit echte Rozenolie ?"
Dit komt omdat men vaak door de vele cosmetica en parfums met rozengeur op het verkeerde been gezet werd. Men verwacht dan van Rozenolie dezelfde geur als van deze producten.
Ruik de olie nooit vanuit het flesje maar doe 1 druppel op een tissue of op een aromasteen. Na korte tijd zal de olie zijn geur ontvouwen en de omgeving veranderen in een rozentuin. U zult ontdekken dat de geur van de olie gelijk is aan die van een pas ontloken roos en een paar uur duidelijk aanwezig zal zijn.

Maak van 1 druppel Roos en 5 ml. Jojoba- of Amandelolieolie een heerlijke parfum die lang actief blijft.
Het heeft meer dan 100 jaar geduurd tot chemici ontdekten dat citronellol de belangrijkste werkstof van Rozenolie is. Pas in 1978 werd de complete stoffenlijst van Bulgaarse Rozenolie gepubliceerd, er werden in de loop der jaren meer dan 275 stoffen ontdekt.

Roos essentiŽle olie wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt bij; hooikoorts, astma, hoesten, oorpijn, hoofdpijn, bindvliesontsteking, slapeloosheid, verzorging voor de droge, gevoelige en wat oudere huid, nervositeit, neerslachtigheid, vermoeide spieren, eczeem, spataderen, gesprongen adertjes (couperose), herpes, rimpels, hartkloppingen, verstopt weefsel, huidontstekingen, depressies, mentale vermoeidheid, hoofdpijn, stress, overgangs-problemen, premenstruele spanningen, constipatie, menstruatieproblemen. *
Geeft een geluksgevoel en is goed te combineren met alle afrodiserende oliŽn.


psychologisch: Het Rozentype is bang zijn leven niet aan te kunnen en loopt weg voor confrontaties of conflicten.
Hij voelt zich in emotionele of liefdesrelaties gauw afgewezen omdat hij bang is niet aanvaard te worden zoals hij werkelijk is . Het is een vriendelijke persoonlijkheid die snakt naar een beetje liefde.
*

psychisch: Rozenolie geeft psychische energie en schenkt rust aan mensen die geestelijk overspannen of teneergeslagen zijn. Deze olie schept een vredige en harmonische sfeer. *

spiritueel: Roos is de bloem van de liefde, zowel van de menselijke als de goddelijke liefde.
De zich ontvouwende roos is het symbool van de opbloeiende liefde in het binnenste van het hart. Rozenolie brengt genezing voor de hartchakra en helpt deze zich te openen als ze zich door verdriet heeft gesloten.
Als de hartchakra open is versterkt deze olie de energie ervan en laat de liefdesenergie uitstralen.
*

contra-indicatie: niet inwendig gebruiken bij zwangerschap.

mengen met: Rozenolie kan goed gecombineerd worden met Jasmijn, Mimosa, Neroli, Bergamot, Geranium, Lavendel, Sandelhout, Scharlei, Amyris, Patchouli, Kruidnagel en Palmarosa.
U ontvangt van ons bij iedere etherische olie een uitgebreide beschrijving, hier een paar voorbeelden:
ontstoken, gevoelige huid, acne; 2 druppels Roos, 4 druppels Kamille en 2 druppels Duizendblad mengen met 40 ml. Jojoba olie en 10 ml. Tarwekiem olie. Met dit mengsel de huid 2x per dag insmeren. *
onzuivere huid, puistjes, pukkeltjes, wondjes, zweertjes; voeg 1 druppel Roos toe aan een glas, gekookt, afgekoeld water. Goed roeren, hiermee 1 ŗ 2x per dag de huid afspoelen. *
lichte brandwonden; 1-2 druppels Roos in een eetlepel Amandel olie. Met dit mengsel de wonden insmeren. *
zwangerschapsstriemen; 2 druppels Roos en 10 druppels Rozenhout toevoegen aan 100 ml. Hazelnoot olie 2x per week masseren. *
De Roos wordt wel de koningin der geuren genoemd. De geur ondersteunt de gave tot loslaten, stimuleert de zinnen. Opent de mens voor de liefde naar de wereld en wat zeker zo belangrijk is voor de liefde naar zichzelf.
Werkt verzachtend bij emotionele irritaties en verdriet. 1 ŗ 2 druppels in de aromalamp werken zinneprikkelend en ontspannend.
*
verdampen: 2 druppels Roos en 1 druppel Lavendel in de aromalamp in de slaapkamer zorgen voor een goede nachtrust. *
zeep handgemaakt van Aleppo Olijfoliezeep onder toevoeging van echte Rozenolie voor een gladde, zijdezachte huid. Puur plantaardig, zonder toevoeging van geur of kleurstoffen.
CMD natuurcosmetica huidverzorging voor de droge gevoelige huid met echte biologische Bulgaarse Rozenolie, ZONDER minerale oliŽn, synthetische geurstoffen of parabenen.


* De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
Anthemis Aromatherapie doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor
informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geŽvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


   
vetzuren
receptenoliŽn zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam
wrattenoliŽnwelke olieEdom huidverzorging met Dode Zee mineralen

aanbiedingmassage oliŽn

massage oliŽn zonder synthetische toevoegingen

Rosa Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie

Mineral
huidverzorging met RŁgener krijt
aanbieding
Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie
Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie

Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische huid

Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie   
/aroma/roos.htm - laatste wijziging vrijdag 30 december 2016

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer