/volg Anthťmis opetherische oliŽn

eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z
toepassingen
Attars
blends


Absint
Acacia
Afrikaantje
Agarhout
Aglaia
Ajowan
Ajuin
Akkermunt
Akkerscherm
Alant
Amandel bitter
Amber
Ambrette
Amyris
Angelica
Anijs groen
Anijs ster
Arveden
Arnica
Asafetida
Azop
Balsemspar
Basilicum
Basilicum Tulsi
Bay St. Thomas
BenzoŽ
Bergamot
Bergbonenkruid
Bergceder
Bergden
Bergsteentijm
Berk
Berkenteer
Bernagie
Betel Peper
Bigarade
Bijvoet
Boabo
Bloed Sinaasappel
Boerenwormkruid
Bois de Rose
Boldoblad
Bonenkruid
Borneokamfer
Boronia
Bucco
Bulgaarse Roos
Cabreuva
Cacao
Cade
Cajeputi
Calendula
Cananga
Cardamom
Carrot
Cascarilla
Cassia
Cassie
Catnip
Ceder Atlas
Cederblad
Ceder Mexicaans
Ceder Virginiana
Champaca
Champaca hout
Chinese Munt
Chinese Parfumplant
Cipriol
Ciste Roos
Citroen
Citroenbalsem
Citroen Eucalyptus
Citroengras
Citroen Munt
Citroen Verbena
Citronella
Citrusolien
Copaiva
Costus
Cubebe
Curcuma
Cypres
Damascener Roos
Davana
Den
Den Himalaya
Den Moeras
Dennenolien
Den Siberisch
Den Zwart
Dille
Douglasie
Dragon
Droogbloem
Duivelsdrek
Duizendblad


prijzen
basisoliŽn
etherische oliŽn
grootverpakkingen

insecten verdrijven

therapeutische mengselsINFO
basis oliŽn

Nederlandse namen
botanische namen
recepten

hydrolaten


zepen
Aleppo zepen
zeepaanbieding


Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijt


info plantaardige
huidverzorging

Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging

handcrŤmes
shampoo
probeersetjes

massage oliŽn
huid oliŽn
   
foto`s
Rozenhout   Aniba rosaeodora
olie-analyse


Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.
Rozenhout is de verzamelnaam voor verscheidene naar rozen ruikende houtsoorten, afkomstig van bomen uit verschillende geslachten. Bekend als Braziliaans Rozenhout zijn, Aniba duckei, Aniba parviflora en Aniba rosaeodora var. Amazonica, deze laatste komt hoofdzakelijk voor in BraziliŽ (Amazonegebied) en Peru. Eveneens tot de rozenhoutsoorten behoort de Amyris balsamifera, een boom die de Sandelhout west olie levert.
De Aniba rosaeodora is een tropische boom met een roodachtige bast en gele of rose bloemen, behorend tot de Laurierachtigen, die in Mexico en Guyana voorkomt en de leverancier is van het zogenaamde citroenhout (bois de rose). Het hout, Pau rosa, wordt voornamelijk als timmerhout gebruikt en in Japan voor de productie van eetstokjes. Door overmatig kappen zijn de oude boombestanden in het Amazonagebied bijna verdwenen. In Mexico zijn daarom plantages aangelegd voor de productie van etherische olie, maar het hout kan pas na 40 jaar voor de productie van olie benut worden.
De etherische olie wordt gewonnen door het destilleren van houtsnippers. 100 kilo hout levert 1 kilo olie.
Rozenhout, Aniba rosaeodora is een naar rozen ruikende houtsoort
Rozenhoutolie heeft een roosachtige geur en is heerlijk om bijvoorbeeld het huis te parfumeren dit kan met een verdamper of in het schoonmaaksop.
De verzachtende werking van de Rozenhoutolie maakt mensen meer ontvankelijk voor het genieten van alle mooie dingen om hen heen en heeft een harmoniserende en ontspannende werking op de geest. Traditioneel wordt de etherische olie dan ook gebruikt om stress af te bouwen en het immuunsysteem te stimuleren.


Ook in de huidverzorging speelt Rozenhout een belangrijke rol. De olie wordt namelijk niet geheel door de huid opgenomen maar laat een beschermend laagje achter waardoor de huid heerlijk zacht aanvoelt.

  Omdat Aniba rosaeodora tot de bedreigde houtsoorten behoort, kan Rozenhoutolie uitstekend vervangen worden door Rosalina- of Hoblad olie met gelijkwaardige eigenschappen.  

Rozenhout essentiŽle olie,
Oleum anibae rosaeodorae, wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt bij; depressiviteit, angst, stress, vermoeidheid, jetlag, stijve spieren, huid irritaties, huidaandoeningen, littekens, rimpels, kloven, verkoudheid, infecties, koorts, hoesten, zwangerschapstriemen (striae), ruwe droge handen en voeten. Een paar druppels toegevoegd aan bijv. Amandelolie geeft een heerlijke huidolie voor de verzorging van een droge, gevoelige huid.

psychisch: Rozenhoutolie kalmeert de zenuwen en heeft een verzachtende, kalmerende en ontspannende werking op melancholische, depressieve, paniekerige en hysterische mensen.

spiritueel: Rozenhoutolie wordt geassocieerd met de kruinchakra en kan onder de juiste omstandigheden het effect hebben dat deze chakra zich opent. Het gebruik van Rozenhout is waardevol tijdens een meditatie of andere activiteiten op het spirituele vlak.

contra-indicatie: kan bij gevoelige personen, bij puur gebruik op de huid, irritaties veroorzaken. overdosering bij verdampen kan duizeligheid en misselijkheid veroorzaken.

mengen met: Rozenhoutolie kan goed gecombineerd worden met Lavendel, Sinaasappel, Citroen, Mandarijn, Sandelhout, Palmarosa en Geranium.
U ontvangt van ons bij iedere etherische olie een uitgebreide beschrijving, hier een paar voorbeelden:
vermoeidheid; voeg 2 druppels Rozenhout, 3 druppels Sandelhout en 3 druppels Ceder toe aan 25 ml. Amandel olie. Hiermee naar behoefte masseren
geÔrriteerde huid; voeg 5-10 druppels Rozenhout aan een eetlepel St. Janskruid olie toe en wrijf hiermee de geÔrriteerde plaatsen in.
rimpels, huidaandoeningen; voeg 8 druppels Rozenhout toe aan een eetlepel Tarwekiem olie en behandel de huid 2x dagelijks met dit mengsel.
voor een heerlijk geurende was; 5 -10 druppels Rozenhout aan het laatste spoelwater van de wasmachine of handwas toevoegen.
8-10 druppels in de aromalamp verdampen zorgt voor een goed humeur, een ontspannen atmosfeer en een heerlijke geur in de kamer. Om het huis te aromatiseren kan men tissues met 5-10 druppels (afhankelijk van de grootte der ruimte) op de (centrale) verwarming leggen.
ondersteuning immuunsysteem; verdamp 10 druppels Rozenhout, 2 druppels Lavendel, 2 druppels Ravensara en 5 druppels Sandelhout in de aromalamp.

* De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
Anthemis Aromatherapie doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor
informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geŽvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.
   
vetzuren
receptenoliŽn zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam
wrattenoliŽnwelke olieEdom huidverzorging met Dode Zee mineralen

aanbiedingmassage oliŽn

massage oliŽn zonder synthetische toevoegingen

Rosa Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie

Mineral
huidverzorging met RŁgener krijt
aanbieding
Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie
Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie

Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische huid

Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie/aroma/rozenhout.htm - laatste wijziging maandag 31 oktober 2016

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer