Spaanse Salie, Salvia lavendulaefolia etherische olie heilzaam bij dermatitis, acne en eczeem. Spaanse Salie geurt als Spijklavendel. Verlicht bij artritis, reuma en geelzucht. Spaanse Salie helpt bij nervositeit en stress. Salvia voor aromatherapie
Anthémis aromatherapie etherische oliën - huidverzorging
Anthemis etherische oliën heilzaam bij vele kwaaltjes






etherische oliën

eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z

Attars


Salie
Sandelhout Oost
Sandelhout West
Sassafras
Satsuma
Scharlei
Schroefpalm
Selderij
Siberische Den
Siberische Spar
Sinaasappel
Spaanse Brem
Spaanse Marjolein
Spaanse Salie
Spar
Spijklavendel
Staartpeper
Steranijs
Strobloem
Styrax
Tabak
Tagetes
Tangerine
Tea Tree
Terpentijn India
Terpentijn Portugal
Theebes
Theeboom wit
Therebinth
Thuja
Tijm
Tijm rood
Tonka
Tolubalsem
Tomarzaad
Tropische Verbena
Tuberoos
Turkse Geranium
Turkse Roos
Ui
Valeriaan
Valkruid
Valse Valeriaan
Vanille
Venkel
Verveine
Vetiver
Viooltje
Virginia Ceder
Vlier
Weistanne
Wierook
Wijnruit
Wilde Kamille
Wilde Tijm
Wintergreen
Wortelzaad
Ylang Ylang
Zedoar wortel
Zevenboom
Zilverberk
Zilverspar
Zonneroosje

prijzen


Nederlandse namen
botanische namen
recepten


basis oliën
maceraten en vetten
hydrolaten
boeken
mengsels

Dode Zee
huidverzorging

gezondheidshangers

massage oliën
zepen

   
foto`s
Spaanse Salie   Salvia lavandulifolia
productanalyse


Spaaanse Salie is een aromatische struikje met bladeren die op die van Lavendel lijken Spaanse Salie, Salvia lavandulifolia, groeit in de bergen in Spanje. Het is een aromatische, groenblijvende struik met smalle bladeren en kleine paarse bloemen. De geur doet denken aan Spijk Lavendel.
In Spanje wordt het kruid gezien als een wondermiddel want het kan gebruikt worden bij de behandeling van alle mogelijke infecties, reumatische aandoeningen en menstruatieproblemen.
De etherische olie wordt gewonnen door stoomdestillatie van de bladeren, is lichtgeel met een kruidige, kamferachtige geur. De olie wordt gebruikt als geurstof in cosmetica en als smaakstof in voedingsmiddelen.
Spaanse Salie essentiële olie wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt bij; acne, dermatitis, eczeem, hoofdroos, haaruitval, open zweren, overmatig zweten, artritis, reumatische aandoeningen, spierpijn, slechte doorbloeding, geelzucht, amenorroe, steriliteit, griep, koorts, verkoudheid, hoofdpijn, nervositeit, stress.

contra-indicatie: matig gebruiken, niet tijdens de zwangerschap.

mengen met: Spaanse Salie olie kan goed gecombineerd worden met Rozemarijn, Lavandin, Lavendel, Den, Citronella, Eucalyptus, Jeneverbes, Scharlei en Sandelhout. U ontvangt van ons bij iedere etherische olie een uitgebreide beschrijving, hier een paar voorbeelden:
bij spierpijn; 6 à 12 druppels mengen met 3 eetlepels Notenolie en met dit mengsel de pijnlijke plekken 2x dagelijks masseren.
bij slechte doorbloeding; 30 à 40 druppels mengen met een beetje melk of honing, dit mengsel aan een niet te warm bad toevoegen en ± 20 min. baden.
bij nervositeit; 6 druppels in de aromalamp werken rustgevend.


Helaas mogen wij een deel van de informatie over deze olie en recepten op last van de Voedsel en Waren Autoriteit (warenwet) niet meer op onze site publiceren omdat deze in strijd zou zijn met de EEG wetgeving i.z. consumentenbescherming. De gepubliceerde informatie zou een oneerlijke reclame zijn t.o.v. geneesmiddelen. Heel jammer, omdat veel van onze klanten dankbaar gebruik maakten van deze informatie en het zeer zeker niet als oneerlijke reclame ervoeren. 



   

basisolie van de maand


vetzuren
recepten



etherische olie van de maand



oliën zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam




wrattenoliën



welke olie voor welke kwaal



Edom huidverzorging

aanbieding



massage oliën

massage oliën zonder synthetische toevoegingen




Sheabutter shampoo



   
/aroma/saliespaans.htm - laatste wijziging zondag 01 november 2009

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer