/




etherische oliën

eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z
Attars
blends


Saffraan
Salie
Sandelhout Oost
Sandelhout West
Sassafras
Satsuma
Scharlei
Schroefpalm
Selderij
Siberische Den
Siberische Spar
Sinaasappel
Spaanse Brem
Spaanse Marjolein
Spaanse Salie
Spar
Spijklavendel
Staartpeper
Steranijs
Strobloem
Styrax
Tabak
Tagetes
Tangerine
Tea Tree
Terpentijn India
Terpentijn Portugal
Theebes
Theeboom wit
Therebinth
Thuja
Tijm
Tijm rood
Tonka
Tolubalsem
Tomarzaad
Tropische Verbena
Tuberoos
Turkse Geranium
Turkse Roos
Ui
Valeriaan
Valkruid
Valse Valeriaan
Vanille
Venkel
Verveine
Vetiver
Viooltje
Virginia Ceder
Vlier
Weistanne
Wierook
Wijnruit
Wilde Kamille
Wilde Tijm
Wintergreen
Wortelzaad
Ylang Ylang
Zedoar wortel
Zevenboom
Zilverberk
Zilverspar
Zonneroosje



prijzen
basisoliën
etherische oliën
grootverpakkingen

insecten verdrijven

therapeutische mengsels



INFO
basis oliën

Nederlandse namen
botanische namen
recepten


zepen
Aleppo zepen
zeepaanbieding


Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
Rügener Krijt
probeersetje Krijt


info plantaardige
huidverzorging

Neutral Dode Zee
Mineral Rügener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging

handcrèmes
shampoo
probeersetjes

massage oliën
huid oliën



   
foto`s
Sassafras   Sassafras albidum (officinalis)
productanalyse


Sassafras officinalis is een tot 40 meter hoge loofboom met een oranje-achtige schors en kleine geelgroene bloemen. De boom behoort tot de Laurierachtigen en komt oorspronkelijk uit het oosten van de USA.
De etherische olie wordt gewonnen door stoomdestillatie van houtsnippers en gedroogde wortels. Het is een geel-bruine olie-achtige vloeistof met een frisse, houtige `kamferachtige geur. Hoofdbestanddeel van de olie is safrol, wat o.a. gebruikt wordt als grondstof voor de geurstof ``heliotropine``.
Hoewel de olie positief werkt bij reumatische aandoeningen wordt hij, vanwege zijn giftigheid, in de aromatherapie niet meer
gebruikt.
Sassafras officinalis etherische olie is giftig en waarschijnlijk carcigoneen
Algemeen activerend en stimulerend, bevordert de goede zin en verbetert het concentratie vermogen. Het aardige van deze olie is dat in een rokerige ruimte (onaangename geur) de rook verdwijnt als de olie verdampt wordt. Zie ook bij Lemongrass
Sassafras essentiële olie mag wegens zijn narcotiserende werking niet meer vrij verkocht worden.




Helaas mogen wij een deel van de informatie over deze olie en recepten op last van de Voedsel en Waren Autoriteit (warenwet) niet meer op onze site publiceren omdat deze in strijd zou zijn met de EEG wetgeving i.z. consumentenbescherming. De gepubliceerde informatie zou een oneerlijke reclame zijn t.o.v. geneesmiddelen. Heel jammer, omdat veel van onze klanten dankbaar gebruik maakten van deze informatie en het zeer zeker niet als oneerlijke reclame ervoeren. 


   

basisolie van de maand


vetzuren
recepten



etherische olie van de maand



oliën zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam




wrattenoliën



welke olie voor welke kwaal



Edom huidverzorging met Dode Zee mineralen

aanbieding



massage oliën

massage oliën zonder synthetische toevoegingen





Rosa Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie





Mineral
huidverzorging met Rügener krijt
aanbieding




Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie




Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie





Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische huid





Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie



   
/aroma/sassafras.htm - laatste wijziging zondag 29 januari 2012

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer