/



volg Anthťmis op



etherische oliŽn

eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z
Attars
blends


Saffraan
Salie
Sandelhout Oost
Sandelhout West
Sassafras
Satsuma
Scharlei
Schroefpalm
Selderij
Siberische Den
Siberische Spar
Sinaasappel
Sint Janskruid
Slangenden
Spaanse Brem
Spaanse Marjolein
Spaanse Salie
Spar
Spijklavendel
Staartpeper
Steranijs
Strobloem
Styrax
Tabak
Tagetes
Tangerine
Tea Tree
Terpentijn India
Terpentijn Portugal
Theebes
Theeboom wit
Therebinth
Thuja
Tijm
Tijm rood
Tonka
Tolubalsem
Tomarzaad
Tropische Verbena
Tuberoos
Turkse Geranium
Turkse Roos
Ui
Valeriaan
Valkruid
Valse Valeriaan
Vanille
Venkel
Verveine
Vetiver
Viooltje
Virginia Ceder
Vitex
Vlier
Weistanne
Wierook
Wijn
Wijnruit
Wilde Kamille
Wilde Tijm
Wintergreen
Wortelzaad
Ylang Ylang
Zedoar wortel
Zevenboom
Zilverberk
Zilverspar
Zonneroosje
Zwarte Bes



prijzen
basisoliŽn
etherische oliŽn
grootverpakkingen
professionals

hydrolaten
insecten verdrijven
therapeutische mengsels



INFO
basis oliŽn

Nederlandse namen
botanische namen
recepten


zepen
Aleppo zepen



Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee INFO
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijt


plantaardige
huidverzorging
Aanbiedingsets
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Krijtbehandelingen
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging
Voetverzorging

handcrŤmes
shampoo
probeersetjes

massage oliŽn
huid oliŽn




   
foto`s
Styrax (Storax)   Liquidambar orientalis
olie-analyse


Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.
De oorsprong van de Styrax- of Amberboom, Liquidambar orientalis is Klein-AziŽ en SyriŽ. Het is een tot de Toverhazelaar-achtigen behorende boom die tot 15 mtr. hoog kan worden. De boom heeft een paars-grijze gladde schors en witte bloemen.
Het is de enige boom uit de Styrax familie die in Europa groeit. In Klein-AziŽ zijn complete wouden in de buurt van Bodrum, Milas en Marmaris.
Duizenden jaren geleden had Styraxbalsem een belangrijke rol bij godsdienstige rituelen van de antieke volkeren. Amber was ťťn van de acht substanties die Mozes bij de uittocht uit Egypte meenam.
In de Grieks-orthodoxe kerk is Styrax ook nu nog belangrijk, het wordt samen met Wierook verbrand tijdens de godsdiensten.
De welriekende bruinrode harsachtige stof, Styraxbalsem genaamd, wordt gewonnen door het uitkoken van het verwonde hout of door hard op de schors te slaan, waardoor de balsem onder de schors gevormd wordt.

Stoomdestillatie van de ruwe Styraxbalsem geeft een lichtgele etherische olie met een zoete doordringende balsemachtige geur.
De olie ook bekend als Amber of Muskus is krachtig ontwaterend, gaat longproblemen, zweren en abcessen te lijf.
*
In parfums wordt Styrax vaak als fixatief toegevoegd
(een stof die het snelle verdampen van vluchtige bestanddelen verhindert)
Liquidambar orientalis is een Toverhazelaar
Styrax essentiŽle olie doodt volgens aromatherapeuten vele bacteriŽn en andere micro-organismen. Wordt door hen daarom in de aromatherapie o.a. gebruikt bij; ringworm, scabiŽs, snijwonden, hoesten bij kinderen, catarre, bronchitis, slijmvliesontsteking, vastzittende hoest, zweren, abcessen, angst en stress.*
Ook als ontsmettingsmiddel en om vocht af te drijven.
*

psychisch:
Styrax olie sterkt het zelfvertrouwen en maakt eerzuchtig in positieve zin. Werkt harmoniserend bij hysterie, paranoia, ergernis en prikkelbaarheid.
*

contra-indicatie: kan bij sommige personen overgevoeligheid veroorzaken

mengen met: Styraxolie is uitstekend te combineren met Ylang Ylang, Jasmijn, Mimosa, Roos, Lavendel, Lavandin en specerij-oliŽn.
U ontvangt van ons bij iedere etherische olie een uitgebreide beschrijving, hier een paar voorbeelden:

bronchitis, vastzittende hoest; 10 druppels mengen met 50 ml basis-olie, hiermee borst en rug meermaals per dag inwrijven.*
rustgevend, weldadig bad; 5-10 druppels mengen met een beetje melk, room of een lepeltje honing. Dit toevoegen aan een warm bad en 20 minuten baden.*







* De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
Anthemis Aromatherapie doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor
informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geŽvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


   

basisolie van de maand


vetzuren
recepten



etherische olie van de maand



oliŽn zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam




wrattenoliŽn



welke olie



Edom huidverzorging met Dode Zee mineralen

aanbieding



massage oliŽn

massage oliŽn zonder synthetische toevoegingen





Rosa Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie





Mineral
huidverzorging met RŁgener krijt
aanbieding




Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie




Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie





Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische huid





Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie



   

/aroma/styrax.htm - laatste wijziging zaterdag 23 januari 2016

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer