Tangerine of Citrus sinensis hybr. etherische olie vermindert stress en vermoeidheid. Citrus sinensis hybride bij hoofdpijn en koorts. Spanningen, angst, maagklachten en nervositeit verdwijnen met Tangerine. Oleum aurantii dulcis helpt bij vertraagd hartritme, hartkloppingen, slapeloosheid. Tangarine olie voor aromatiseren van spijzen
Anthťmis aromatherapie etherische oliŽn - huidverzorging
Zoete Sinaasappelo f Citrus sinensis  essentiŽle olie heerlijk voor het aromatiseren van spijzen


eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z
Attars


Salie
Sandelhout Oost
Sandelhout West
Sassafras
Satsuma
Scharlei
Selderij
Siberische Den
Siberische Spar
Sinaasappel
Spaanse Brem
Spaanse Marjolein
Spaanse Salie
Spar
Spijklavendel
Staartpeper
Steranijs
Strobloem
Styrax
Tabak
Tagetes
Tangarine
Tea Tree
Terpentijn
Theebes
Theeboom wit
Therebinth
Thuja
Tijm
Tijm rood
Tonka
Tolubalsem
Tropische Verbena
Tuberoos
Turkse Geranium
Turkse Roos
Ui
Valeriaan
Valkruid
Valse Valeriaan
Vanille
Venkel
Verveine
Vetiver
Viooltje
Virginia Ceder
Vlier
Weistanne
Wierook
Wijnruit
Wilde Kamille
Wilde Tijm
Wintergreen
Wortelzaad
Ylang Ylang
Zedoar wortel
Zevenboom
Zilverberk
Zilverspar
Zonneroosje

prijzen


Nederlandse namen
botanische namen

basis oliŽn

Dode Zee
huidverzorging
gezondheidshangers
hydrolaten
boeken
mengsels
massage oliŽn
zepen

 
foto`s
Tangerine   Citrus sinensis hybr.
productanalyse


De Tangerine, Citrus sinensis hybr. is een kleine gemakkelijk te schillen Sinaasappelsoort die behoort tot de Rutaceae familie. Samen met de Satsuma en Clementine behoort de Tangerine tot de zogenaamde "kleine" Citrusvruchten. De vrucht is oranje tot oranjerood van kleur en ongeveer zo groot als een Mandarijn. Het vruchtvlees bevat minder zuren als dat van de Sinaasappel en smaakt daarom zoeter.
Een overzicht van alle CitrusoliŽn vindt u > >
hier
Tangerine is een kruising tussen de Mandarijn, Citrus reticulata en de Pommerans, Citrus vulgaris. De vrucht werd genoemd naar de Marokkaanse havenstad Tanger, waar lange tijd zuidvruchten massaal verscheept werden. De meeste Tangerinen worden nu in het zuidoosten van de USA verbouwd.
Het is een 2-5 meter hoge boomstruik met donkergroene smalle bladeren en korte doornen. De bladeren zijn langs de hoofdnerf geknikt.
De etherische olie van de Tangerine,
Citrus sinensis hybr., wordt gewonnen door koude persing of door stoomdestillatie van de schil van het nog net niet rijpe fruit. Tangerineolie,
Oleum aurantii dulcis, heeft een zoete aromatische geur en varieŽrt in kleur van oranje tot oranje-bruin. De olie heeft, zoals alle andere Citrus oliŽn, kalmerende eigenschappen en is heerlijk om te verdampen of als toevoeging aan een neutrale badolie. Ook kinderen houden erg veel van Tangerine olie.
Ook Tangerine olie wordt op grote schaal gebruikt als geur- en smaakstof in de levensmiddelen industrie.
Zoete Sinaasappel, Citrus sinensis, is een frisse vrolijke etherische olie
Tangerine essentiŽle olie wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt bij; nerveuze hoest, slecht en onrustig slapen, slecht eten, nervositeit vooral bij kinderen, vermoeide huid, rimpels, stress, angst, verdriet, depressiviteit. Aromatiseren van spijzen en gebak

spiritueel: Tangerine olie bezit veel eigenschappen die we ook bij de andere citrusolieŽn zien, zowel op het fysieke als het subtiele niveau, maar dan in een meer verfijnde en bescheiden vorm. De delicate geur geeft een geluksgevoel vooral aan kinderen en aan het kind dat in elk van ons huist. De olie helpt ons met dat innerlijk kind in contact te komen.

contra-indicatie: gedestilleerde olie is fototoxisch

mengen met: Tangerine olie kan goed gemengd worden met Lavendel, Neroli, Citroen, Scharlei, Mirre, Nootmuskaat, Kaneel en Kruidnagel. U ontvangt van ons bij iedere etherische olie een uitgebreide beschrijving, hier een paar voorbeelden:
slapeloosheid; een paar druppels Tangerine op een tissue sprenkelen en dit onder het hoofdkussen leggen(pas op voor vlekken) of in de slaapkamer 5-10 druppels in de aromalamp verdampen.
spanningen; 5-10 druppels Tangerine aan 50 ml. Amandel olie of Jojoba-olie toevoegen en hiermee het lichaam masseren. Of 8-15 druppels Tangerine mengen met enige eetlepels melk of room. Dit toevoegen aan een warm bad en 15 - 20 minuten baden.
angsten; 2-3 druppels Tangerine op een tissue of zakdoek doen en meermaals per dag inhaleren.
stress en vermoeidheid; 2 druppels Tangerine, 1 druppel Citroen, 1 druppel Nootmuskaat en 2 druppels Scharlei mengen met een beetje melk, room of een lepeltje honing. Dit toevoegen aan een warm bad en 15 - 20 minuten baden.

een overzicht van alle CitrusoliŽn vindt u > > hier


Helaas mogen wij een deel van de informatie over deze olie en recepten op last van de Voedsel en Waren Autoriteit (warenwet) niet meer op onze site publiceren omdat deze in strijd zou zijn met de EEG wetgeving i.z. consumentenbescherming. De gepubliceerde informatie zou een oneerlijke reclame zijn t.o.v. geneesmiddelen. Heel jammer, omdat veel van onze klanten dankbaar gebruik maakten van deze informatie en het zeer zeker niet als oneerlijke reclame ervoeren. 


   
/aroma/sinaasappel.htm - laatste wijziging vrijdag 26 juni 2009

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer