
etherische
oliën
eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z
toepassingen
Attars
blends
Saffraan
Salie
Sandelhout Oost
Sandelhout West
Sassafras
Satsuma
Scharlei
Schroefpalm
Selderij
Siberische Den
Siberische Spar
Sinaasappel
Spaanse Brem
Spaanse Marjolein
Spaanse Salie
Spar
Spijklavendel
Staartpeper
Steranijs
Strobloem
Styrax
Tabak
Tagetes
Tangerine
Tea Tree
Terpentijn India
Terpentijn Portugal
Theebes
Theeboom wit
Therebinth
Thuja
Tijm
Tijm rood
Tonka
Tolubalsem
Tomarzaad
Tropische Verbena
Tuberoos
Turkse Geranium
Turkse Roos
Ui
Valeriaan
Valkruid
Valse Valeriaan
Vanille
Venkel
Verveine
Vetiver
Viooltje
Virginia Ceder
Vlier
Weistanne
Wierook
Wijnruit
Wilde Kamille
Wilde Tijm
Wintergreen
Wortelzaad
Ylang Ylang
Zedoar wortel
Zevenboom
Zilverberk
Zilverspar
Zonneroosje
prijzen
basisoliën
etherische oliën
grootverpakkingen
insecten verdrijven
therapeutische
mengsels
INFO
basis
oliën
Nederlandse namen
botanische namen
recepten
zepen
Aleppo
zepen
zeepaanbieding
Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
Rügener Krijt
probeersetje Krijt
info
plantaardige
huidverzorging
Neutral Dode Zee
Mineral Rügener
Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn
verzorging
Rozenbottel
verzorging
Cocos
huidverzorging
handcrèmes
shampoo
probeersetjes
massage oliën
huid oliën

|
|
|
| De altijd groene Thuja
behoort tot de Cypresachtigen, Cupressaceae,
en wordt ook wel Witte Ceder, Moerasceder of
Levensboom genoemd. De geslachtsnaam 'Thuja'
is afgeleid van het Griekse
woord dat 'beroken' betekent
of 'thuo' dat
voor 'offeren' staat,
andere Thujasoorten werden dan ook gebruikt bij
offerrituelen omdat het hout een aangename geur
heeft als het wordt verbrand (zie ook Tijm). De
soortnaam 'occidentalis' betekent
'uit het westen'.
|
 |
De oorspronkelijk uit Noord-Amerika
stammende boom, wordt veel als tuinconifeer
gebruikt. De boom groeit zeer langzaam, heeft een
piramidale vorm, kan tot 20 mtr. hoog en zo`n 800
jaar oud worden. De stam is vaak in twee of zelfs
drie stammen onderverdeeld en door het hoge
gehalte aan etherische olie is de boom zeer
gevoelig voor vuur. Het hout van de Westerse
Levensboom is zeer vochtbestendig, daarom wordt
het veel gebruikt in de scheepsbouw, maar ook
blokhutten, kozijnen, deurposten e.d. worden
ervan gemaakt. Omdat de Westerse Levensboom zo
lang leeft, wordt hij veel gebruikt voor
klimaatonderzoek.
De naam Levensboom is te
danken aan de Franse ontdekkingsreiziger Cartier (16eeuw),
die van de indianen leerde de plant tegen
scheurbuik te gebruiken. |
| Uit de verse bladeren,
twijgen en schors wordt een etherische olie
gewonnen die medicinaal en in parfums wordt
toegepast. De boom moet hiervoor minstens 15 jaar
oud zijn, de olie wordt door stoomdistillatie
gewonnen en heeft een bittere balsemachtige geur.
De olie is zeer effectief bij de behandeling van wratten en
wordt daarom vaak als basis voor wrattenoliën
gebruikt, kan echter huidirritaties veroorzaken,
daarom spaarzaam toepassen. Thuja heeft ook een
sterk stimulerend karakter, wat zich vooral uit
als de olie wordt verdampt. Wordt door de
farmaceutische industrie gebruikt in
desinfecterende sprays en als anti-irritant. Ook
worden grondstoffen voor medicijnen tegen kanker
uit de bladeren gewonnen. Helpt ook bij
incontinentie door slappe spieren (van de
baarmoeder en van de urinewegen) en bij een
goedaardig vergrote prostaat. |
Thuja
essentiële olie is
bacteriedodend, schimmel- en zwamdodend maar
wordt omdat hij oraal giftig is in de
aromatherapie niet veel gebruikt.
De olie wordt hoofdzakelijk toegepast bij de
behandelen van wratten, vooral hand- en
voetwratten. Andere toepassingen o.a. bij;
darmparasieten, blaasontsteking, vastzittend
slijm, uitblijvende menstruatie, slappe spieren,
reacties tegen entstoffen, geslachtsziekten,
jicht, reumatische aandoeningen, overmatige
transpiratie
contra-indicatie: voorzichtig
gebruiken, de olie is irriterend en oraal giftig.
Niet gebruiken tijdens zwangerschap.
U ontvangt van ons bij
iedere etherische olie een uitgebreide
beschrijving, hier een paar voorbeelden: |
| als versterkend
bad; 3 druppels Thuja, 3
druppels Cypres
en 4 druppels Salie
mengen met een beetje melk of een lepeltje honing.
Dit toevoegen aan een warm bad en 20 minuten
baden. |
| verdampen: 3
druppels Thuja, 3 druppels Bergamot
en 3 druppels Basilicum
in de auto voor een betere concentratie bij het
rijden. |
| Helaas
mogen wij een deel van de informatie over deze
olie en recepten op last van de Voedsel en Waren
Autoriteit (warenwet) niet meer op onze site
publiceren omdat deze in strijd zou zijn met de
EEG wetgeving i.z. consumentenbescherming. De
gepubliceerde informatie zou een oneerlijke
reclame zijn t.o.v. geneesmiddelen. Heel jammer,
omdat veel van onze klanten dankbaar gebruik
maakten van deze informatie en het zeer zeker niet
als oneerlijke reclame ervoeren. |
|
|
|

basisolie van de maand
vetzuren
recepten

etherische olie van de maand
oliën zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam

wrattenoliën
welke olie voor
welke kwaal
Edom huidverzorging met Dode Zee
mineralen

aanbieding
massage
oliën

massage
oliën zonder synthetische toevoegingen

Rosa
Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie

Mineral
huidverzorging met Rügener krijt
aanbieding

Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie

Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie

Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische
huid

Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie
|