naar onze webwinkel >>>  
oo



volg Anthťmis op



etherische oliŽn

eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z
Attars
blends


Saffraan
Salie
Sandelhout Oost
Sandelhout West
Sassafras
Satsuma
Scharlei
Schroefpalm
Selderij
Siberische Den
Siberische Spar
Sinaasappel
Sint Janskruid
Slangenden
Spaanse Brem
Spaanse Marjolein
Spaanse Salie
Spar
Spijklavendel
Staartpeper
Steranijs
Strobloem
Styrax
Tabak
Tagetes
Tangerine
Tea Tree
Terpentijn India
Terpentijn Portugal
Theebes
Theeboom wit
Therebinth
Thuja
Tijm
Tijm rood
Tonka
Tolubalsem
Tomarzaad
Tropische Verbena
Tuberoos
Turkse Geranium
Turkse Roos
Ui
Valeriaan
Valkruid
Valse Valeriaan
Vanille
Venkel
Verveine
Vetiver
Viooltje
Virginia Ceder
Vitex
Vlier
Weistanne
Wierook
Wijn
Wijnruit
Wilde Kamille
Wilde Tijm
Wintergreen
Wortelzaad
Ylang Ylang
Zedoar wortel
Zevenboom
Zilverberk
Zilverspar
Zonneroosje
Zwarte Bes



prijzen
basisoliŽn
etherische oliŽn
grootverpakkingen
professionals

hydrolaten
insecten verdrijven
therapeutische mengsels



INFO
basis oliŽn

Nederlandse namen
botanische namen
recepten

hydrolaten


zepen
Aleppo zepen



Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee INFO
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijt


plantaardige
huidverzorging
Aanbiedingsets
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Krijtbehandelingen
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging
Voetverzorging

handcrŤmes
shampoo
probeersetjes

massage oliŽn
huid oliŽn




   
foto`s
Ui   Allium cepa
olie-analyse


Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.
De Ui, Allium cepa, komt oorspronkelijk uit West-AziŽ waar hij in het wild groeide. De plant behoort tot de lelie-achtigen, Liliaceae of Alliaceae en werd vierduizend jaar geleden al in Chaldea gekweekt.
Hij behoort daarmee tot de eerste in cultuur gebrachte Allium soort. Het is een familie met ruim 1200 soorten die in talloze variaties gekweekt worden o.a. als groente, kruid of als sierplant.
Van de Allium cepa zijn vele variŽteiten bekend, van de zoete Spaanse ui, tot de kleine zilveruitjes.
Voor medische doeleinden wordt de rauwe scherpe rode ui het meeste toegepast.
De Grieken en Romeinen aten veel uien.
In de middeleeuwen heeft de rauwe ui een grote waarde als voedingsmiddel en geneesmiddel.

Uien werken bevorderend op de secretie, de eetlust en vertering.
Ze zijn waterdrijvend, wondhelend en zouden preventief werken bij griep, verkoudheid, keelontsteking en hoest.


In de oudste medische geschriften wordt de ui al als een veel gebruikt diureticum genoemd.

De ui heeft veel invloed op de nieren en zou zelfs gruis en kleine steentjes kunnen oplossen.



foto Pixaby.com
De volksgeneeskunde is van mening dat het innemen van fijngehakte rauwe ui met honing en citroen hoest, verkoudheid en griep voorkomt. Ook zou dit mengsel slijmoplossend zijn bij hoest en heesheid.

Algemeen is bekend dat uien de galafscheiding en de afscheidingen in het maagdarmkanaal stimuleren met als resultaat een verbetering van de spijsvertering.

De Ui, Allium cepa, is al eeuwen in gebruik als geneesmiddel. Rauwe Ui bevat veel vitaminen A, B en C en wordt daarom gebruikt bij de behandeling van verkoudheid en infecties. Het is bovendien een effectieve bloedzuiveraar. Verlaagt de bloedsuikers en verhoogt de weerstand van het lichaam.


De etherische olie wordt gewonnen door stoomdestillatie van de bol van de rode ui. Het is een licht- tot bruingele olie met een sterke zwavelachtige geur.


De olie wordt wel gebruikt in farmaceutische preparaten tegen verkoudheid.
In de voedselindustrie wordt Uien olie in grote hoeveelheden gebruikt als smaakstof in vleesproducten, sauzen en zelfs dranken.
Als smaakstof voor de voedingsindustrie wordt er ook een oleoresin geproduceerd. Samen met extracten van
Knoflook wordt het eveneens gebruikt als natuurlijk antimicrobieel additief in verschillende voedingsmiddelen.

Etherische olie wordt hoofdzakelijk geproduceerd in Frankrijk, Duitsland en Egypte van de rode ui.

Ui essentiŽle olie
heeft naar de mening van deskundigen o.a. antiseptische, schimmeldodende, antireumatische en bacteriedodende eigenschappen.
Vanwege de penetrante geur wordt de olie in de aromatherapie maar weinig
toegepast.
Maar wordt door sommige aromatherapeuten wel
gebruikt bij o.a.; ontstekingen, aambeien, abcessen, hoesten, kolieken, reumatische klachten en wegens de ontstekingsremmende werking bij de verzorging van wonden. *
De verwekende werking wordt benut bij de behandeling van furunkels en zwellingen.
*

contra-indicatie:
over het algemeen niet toxisch en niet irriterend, geen overgevoeligheid veroorzakend.

hier een voorbeeld:
vastzittende hoest, verkoudheid; voeg 1-2 druppels Ui toe aan een schaaltje heet water en inhaleer hiermee 2x dagelijks.
OF inhaleer regelmatig 1 druppel voorzichtig vanaf een tissue
*






* De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
Anthemis Aromatherapie doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor
informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geŽvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


   


vetzuren
recepten



oliŽn zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam




wrattenoliŽn



welke olie



Edom huidverzorging met Dode Zee mineralen

aanbieding



massage oliŽn

massage oliŽn zonder synthetische toevoegingen





Rosa Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie





Mineral
huidverzorging met RŁgener krijt
aanbieding




Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie




Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie





Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische huid





Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie



   
/aroma/ui.htm - laatste wijziging zondag 23 april 2017

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer