Anthémis aromatherapie

 
terug naar informatie bijenwas

naar overzicht oliën >>>

  Nederlandse naam botanische naam
   
bijenwas - productspecificatie / analyse
 

1. product

chargenr. E6750 / 201007 / La
productnaam Bijenwas geel
land van herkomst  
INCI naam Cera alba
Latijnse naam Cera flava
synoniem Cera alba
farmacopoea  

2. eigenschappen

kleur geel
geur specifieke wasgeur
smaak  
consistentie niet vloeibaar
bereiding granulaat, pastille

3. reinheid

löslich in Ethanol 96 vol%  
löslich in H2O unlöslich
mischbar mit  Fetten und ätherischen Ölen
relative Dichte20°C  
Brechungsindex40°C  
optische Drehung20°C  
Farbe Gardner  
Ratio 4,2
Säurezahl (17-22) 18
alk. und sauer reag. Subst.  
Esterzahl (70-80) 73
Verseifungszahl (87-102) 95
Jodzahl  
Glycerol u.a. Polyolen nicht nachweisbar
Ceresine - Paraffine nicht nachweisbar
fremde Wachsen nicht nachweisbar
verharzte äther. Öle  
wasserlösliche Anteile  
Tocopherol (Vitamin E)  
Tropfpunkt (61-65) 63° C.
Organ. Halogenverb. nicht nachweisbar
Schwermetalle nicht nachweisbar
Peroxidzahl  
Haltbarkeit ab Ld. 2 bis 3 Jahre
Haltbarkeit unter Inertgas  
Lagerung licht/luft/wärmegeschützt
   

4. analyse vetzuren




bijenwas kopen


aromatherapie etherische oliën massage oliën aromamengsels
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw reactie  
/aromabasis/analysevetolie/analyse/bijenwas.htm - laatste wijziging maandag 12 juli 2010

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer