/




volg Anthťmis op



basisoliŽn
maceraten en vetten
toepassingen


Abrikoos
Algen
Algenmasker
AloŽ vera
Amandel
Andiroba
Arachide
Argan
Arnica
Avocado

Babassu
Baobab
Bawchi
Bernagie
Bijenwas

Cacaoboter
Calendula
Calophyllum
Camellia
Centella
Chiazaad
Chilipeper
Cocos
Cranberryzaad

Distelzaad
Druivenpit
Duindoorn

Granaatappel
Hazelnoot
Hennep

Jojoba

Kamille
Karanjezaad
Kiwizaad
Klitwortel
Kokum
Komboboter
Komkommer
Kukuinoot

Laurierbes
Lijnzaad

Macadamia
Macassar
Mahua
Maiskiem
Malkangini
Mangoboter
Marula
Moringa

Neem
Neem toepassingen
Nigella

Olijf

Palm
Palmpit
Papaver
Perilla
Perzik
Pinda
Pompelmoes
Pompoen

Rozenbottel
Ricinus
Rijstkiem

Saffloer
SchwarzkŁmmel
Sesam
Sheabutter
Sheabutterproducten
Soja
St.Janskruid

Tarwekiem
Teunisbloem

Walnoot
Watermeloen
Wortel

Zonnebloem


Hertshoornolie


prijzen
basisoliŽn
etherische oliŽn
grootverpakkingen
professionals

hydrolaten
insecten verdrijven
therapeutische mengsels



INFO
etherische oliŽn
eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z

Attars
blends


Nederlandse namen
botanische namen
recepten



zepen
Aleppo zepen



Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee INFO
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
RŁgener Krijt
probeersetje Krijt


plantaardige
huidverzorging
Aanbiedingsets
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Krijtbehandelingen
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging
Voetverzorging

handcrŤmes
shampoo
probeersetjes

massage oliŽn
huid oliŽn





webwinkel

   
foto`s
Avocado olie   Persea gratissima
olie-analyse


Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.
De Avocado-boom, Persea gratissima, behorend tot de Laurierachtigen, Lauraceae, kan tot 15 meter hoog worden. De in verhouding korte stam draagt een dichte kroon met elliptische, donkergroene bladeren. De geelgroene bloemen zijn klein met een intensieve geur. Van het grote aantal bloemen ontwikkelen zich maar weinige tot vrucht. Deze peervormige vrucht, botanische gezien eigenlijk een bes, met geelgroen vruchtvlees heeft een harde kern ter grootte van een golfbal. Een volwassen boom levert tot 500 vruchten per jaar.
Avocado een zware voedende en vochtregulerende olie, die een droge, stugge, harde huid versoepelt. Oorspronkelijk stamt de Avocado uit Zuid-Mexico, maar wordt nu in grote delen van de tropen gecultiveerd en kent inmiddels meer dan 400 variŽteiten. Grote plantages zijn te vinden in CaliforniŽ, Mexico, BraziliŽ, Zuid-Afrika, IsraŽl en zelfs in Spanje.
Tussen 7000 en 5000 v. Chr. werd de Avocado samen met o.a. de
Pompoen en Katoen in kleine hoeveelheden door Indiaanse halfnomaden aangebouwd. Het waren de Azteken die de boom cultiveerden en een naam gaven. Mogelijk is de naam afgeleid van het woord ahacuatl wat boter uit het woud betekent. Zij kenden eveneens de geneeskrachtige werking van de plant en de olie werd bovendien als huidverzorgend product toegepast. Uiteindelijk brachten de Spanjaarden de Avocado naar andere landen.
In de gehele plant, ook in de vrucht en het zaad, komt het gift persin voor wat voor de mens onschadelijk is maar voor kleinere dieren zelfs dodelijk kan zijn. Uit het bruine hout worden meubels vervaardigd, ook wordt het in de scheepsbouw gebruikt

Avocados bevatten tot 25% olie, het persen van de olie is niet eenvoudig omdat deze goed ingebed zit in de cellen van de vruchten, daarom worden deze eerst in stukken gesneden, gedroogd en dan geperst.

Het is een geelgroene dik vloeibare olie die voor een groot deel bestaat uit enkelvoudig onverzadigde vetzuren en veel vitaminen bevat. Avocado-olie wordt in de oorsprongslanden niet alleen als spijsolie gebruikt maar ook om de huid tegen uitdrogen te beschermen. Enige soorten worden in de pharmaceutische industrie bijv. als bactericide gebruikt.

Uit de pitten wordt een heldergele olie geperst. Deze neutraal geurende olie met een hoog linolgehalte wordt vooral in de huidverzorging toegepast. *


De voedende en vochtregulerende olie is volgens schoonheidsspecialisten ideaal voor het maken van oliepakkingen of warme oliebadjes voor een droge, stugge, harde huid. *

Avocado-olie behoort tot de nietdrogende oliŽn maar laat zich desondanks door het hoge gehalte aan phytosterinen snel door de huid opnemen. Om deze eigenschap wordt hij veel toegepast in huidverzorgende producten o.a. ter bescherming van de huid en het haar tegen de uitdrogende werking van wind en zonnestralen. *

Het hoge gehalte aan
palmitoleinzuur maakt dat de olie ook door beschadigde en gevoelige huiden goed verdragen wordt.

Therapeuten gebruiken de hydraterende Avocadolie puur of in mengsels o.a. voor de verzorging van; zonnebrand, littekens, rijpere en schilferige huid, eczeem, psoriasis, droge gebarsten huid, droog haar. *
Pure Avocado-olie heeft een sterke dieptewerking en is daarom uitstekend geschikt voor de behandeling van het onderhuids bindweefsel.
*

De olie laat zich goed combineren met etherische oliŽn en lichte basisoliŽn. Voor een voedende huidolie 25% Hazelnootolie toevoegen.
Ideale basisolie voor de volgende etherische oliŽn: Kaneel, Laurier, Rozenhout, Kamfer en Ravensara.

contra-indicatie: wordt ook door gevoelige huiden goed verdragen maar kan in heel hoge uitzondering een allergische huidreactie veroorzaken.

Door het hoge gehalte aan vitaminen is de Avocado-olie een goede spijsolie voor salades en koude gerechten.

Hier een voorbeeld van toepassing in de huidverzorging:
recept huidolie: voor een droge huid; 25 ml Avocado-olie, 25 ml Abrikozenpit-olie, 5 ml Teunisbloem-olie, 5 druppels Sandelhout en 2 druppels Neroli. *




* De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
Anthemis Aromatherapie doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor
informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geŽvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.


klik hier voor meer informatie over oliŽn



De meeste vette plantenoliŽn kunnen zonder risico ingenomen worden. Sommige zijn heerlijk in salades of kunnen gebruikt worden om mee te bakken. De aromatherapie gebruikt vette oliŽn als basis in mengsels met etherische oliŽn.



   



basisolie van de maand


vetzuren
recepten



etherische olie van de maand



oliŽn zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam




wrattenoliŽn



welke olie



Edom huidverzorging met Dode Zee mineralen




massage oliŽn

massage oliŽn zonder synthetische toevoegingen





Rosa Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie





Mineral
huidverzorging met RŁgener krijt
aanbieding




Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie




Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie





Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische huid





Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie



   
/aromabasis/avocado.htm - laatste wijziging zondag 24 januari 2016

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer