
basisoliën
maceraten en vetten
toepassingen
Abrikoos
Algen
Aloë vera
Amandel
Andiroba
Arachide
Argan
Arnica
Avocado
Babassu
Bawchi
Bernagie
Bijenwas
Cacaoboter
Calendula
Calophyllum
Camellia
Chiazaad
Chilipeper
Cocos
Distelzaad
Druivenpit
Duindoorn
Granaatappel
Hazelnoot
Hennep
Hertshoorn
Jojoba
Kamille
Karanjezaad
Kiwizaad
Klitwortel
Komboboter
Komkommer
Kukuinoot
Lijnzaad
Macadamia
Macassar
Mahua
Maiskiem
Malkangini
Mangoboter
Marula
Moringa
Neem
Neem toepassingen
Nigella
Olijf
Palm
Palmpit
Papaver
Perzik
Pinda
Pompelmoes
Pompoen
Raapzaad
Rozenbottel
Ricinus
Rijstkiem
Saffloer
Schwarzkümmel
Sesam
Sheabutter
Sheabutterproducten
Soja
St.Janskruid
Tarwekiem
Teunisbloem
Walnoot
Watermeloen
Wortel
Zonnebloem
prijzen
basisoliën
etherische oliën
grootverpakkingen
therapeutische
mengsels
insecten verdrijven
INFO
etherische oliën
eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z
Attars
blends
Nederlandse namen
botanische namen
recepten
zepen
Aleppo
zepen
zeepaanbieding
Dode Zee
Edom huidverzorging
Edom aanbieding
Safi huidverzorging
Dode Zee mineralen
Dode Zee modder
Rügener Krijt
probeersetje Krijt
plantaardige
huidverzorging
Neutral Dode Zee
Mineral Rügener
Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn
verzorging
Rozenbottel
verzorging
Cocos
huidverzorging
handcrèmes
shampoo
probeersetjes
massage oliën
huid oliën
mineralen
gezondheidshangers
colliers
knuffelstenen
zoutlampen

webwinkel
|
|
|
De Granaatappelboom, Punica
granatum, is een kleine
altijd groene boom met doornige takken die vaak
tot struik gecultiveerd wordt. Hij komt
oorspronkelijk uit Perzië en behoort tot de
plantenfamilie Lythraceae.
Als boom kan de Granaatappel tot vijf meter hoog
en een paar honderd jaar oud worden. De rode
appelvormige vruchten bevatten een groot aantal
hoekige zaden. De geslachtsnaam Punica
verwijst naar de Foeniciërs
die de plant in het midden-Oosten verspreidt
hebben. De
soortnaam granatum
komt van het latijnse woord granum
wat korrel betekent.
De Spaanse stad Granada
en het Caribische eiland Grenada
danken hun naam aan de Granaatappel. |
Uit grafschilderingen blijkt
dat Granaatappels al 2500 jr. v.Chr. bij de
Egyptenaren bekend waren. Vanwege de vele zaden
was het een symbool van de vruchtbaarheid maar om
de rode kleur van het vruchtvlees ook van de dood.
Om de wedergeboorte te bevorderen kreeg Toetanchamon
granaatappels mee op zijn reis naar het
hiernamaals.
Bij vele antieke volken speelde de Granaatappel
een rol in verschillende mythen, zo goldt
Granaatappelsap als elixer voor het eeuwige leven.
Pilaren bij de ingang van de tempel van koning
Salomo zouden als teken van rijkdom en
vruchtbaarheid getooid zijn met Granaatappels. |
 |
De Granaatappel wordt
hoofdzakelijk om zijn vruchten geteelt maar ook
voor medische doeleinden benut. Het sap wordt in
limonades verwerkt en puur gedronken zou het
aderverkalking tegen gaan. De schil die rijk is
aan flavonoiden
wordt als thee bereid en kan gedronken worden
tijdens de menopauze. Wortels, schors, bloemen en
zaden worden in de oorspronkelijke
aanbouwgebieden in geneesmiddelen en
voedingssupplementen verwerkt.
Granaatappel-olie wordt
vanwege het hoge gehalte aan gamma-linoleenzuur (GLA)
ook aanbevolen als voedingssupplement. GLA is een
vetzuur
wat in het lichaam omgezet wordt in een
hormoonachtige ontstekingsremmende substantie,
het prostaglandine E1
Granaatappel zaadolie is een uitstekende
antioxidant met hydraterende en voedende
eigenschappen, het is een ideale grondstof voor
hoogwaardige huidverzorgingsproducten.
De olie wordt gewonnen door
koude persing van de zaden, hij heeft een hoog
gehalte, tot 60%, aan gamma-linoleenzuur.
Granaatappel zaadolie behoort tot de drogende
oliën, dringt heel goed in de huid en stimuleert
de doorbloeding en celvernieuwing.
Beschermt tegen vrije radicalen en verhoogt het
weerstandsvermogen.
Granaatappel
zaadolie reguleert het
vochtgehalte van de huidcellen en helpt bij het
herstel van de elasticiteit. In de aromatherapie
wordt hij puur of in mengsels
met Jojoba- of Amandelolie o.a. gebruikt bij de
verzorging van; droge en rijpere huid,
geïrriteerde huid, ruwe en beschadigde huid, (zon)
verbrande huid, atopisch eczeem, neurodermatitis,
artritis, psoriasis, nerveuze spanningen, stress
en als massage olie voor de gevoelige huid. Heeft
puur gebruikt een sterke anti-rimpel werking.
contra-indicatie: bij
uitwendig gebruik zijn geen negatieve
bijwerkingen bekend.
De olie laat zich goed mengen met etherische
oliën en andere basisoliën, bijv.: Amandelolie,
Perzikpit- of Abrikozenpitolie.De
huidverzorgende eigenschappen van
Granaatappelolie kunnen door toevoeging van
etherische oliën of menging met andere
basisoliën uitstekend aangepast worden aan
individuele wensen. Hier een voorbeeld van
toepassing in de huidverzorging:
|
| huidolie voor rijpere huid: voeg
2 druppels Indiase Rozenolie toe aan 20 ml.
Granaatappelolie en 30 ml. Abrikozenpitolie,
hiermee de huid dagelijks verzorgen. |
| baby olie: 1
druppel Lavendel en 2 druppels Mandarijn
toevoegen aan 20 ml. Abrikozenpitolie en 30 ml.
Granaatappelolie |
| zeep handgemaakt
van Olijfolie en Granaatappelzaadolie voor de
gevoelige en veeleisende huid. Met gemalen
Granaatappelzaadjes voor een licht peelingeffect. |
| De
meeste vette plantenoliën kunnen zonder risico
ingenomen worden. Sommige zijn heerlijk in
salades of kunnen gebruikt worden om mee te
bakken. De aromatherapie gebruikt vette oliën
als basis in mengsels met etherische oliën. |
|
|
|


basisolie van de maand
vetzuren
recepten

etherische olie van de maand
oliën zoeken op
Nederlandse naam
botanische naam

wrattenoliën
welke olie voor
welke kwaal
Edom huidverzorging met Dode Zee
mineralen

aanbieding
massage
oliën

massage
oliën zonder synthetische toevoegingen

Aleppo zepen

Rosa
Mosqueta
huidverzorging met Rozenbottel olie

Mineral
huidverzorging met Rügener krijt
aanbieding

Rio de Coco
huidverzorging met biologische Cocosolie

Tea Tree
huidverzorging met biologische Tea Tree olie

Neutral
verzorging met Dode Zeezout voor de allergische
huid

Sandorini
huidverzorging met biologische Duindoornolie
|